Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Galatasaray - Gençlerbirliği maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? - Futbol Haberleri

        Lider Beşiktaş'ın 10 puan gerisinde yer alan Galatasaray, evinde Gençlerbirliği'ni yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor. PekiGalatasaray - Gençlerbirliği maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman?

        GALATASARAY - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA, NE ZAMAN?

        Tecrübeli hakem Fırat Aydınus'un düdük çalacağı karşılaşma 11 Mart 2017 Cumartesi günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 19:00'da başlayacak. Maç canlı olarak beIN Sports kanalından izlenebilecek.

        GALATASARAY İLE GENÇLERBİRLİĞİ 92. MAÇA ÇIKIYOR

        Galatasaray ile Gençlerbirliği, lig tarihinde bugün 92. kez karşı karşıya gelecek.

        İki takım arasında geride kalan 91 maçta sarı-kırmızılılar 49, kırmızı-siyahlılar 22 galibiyet elde etti. Taraflar 20 maçta ise eşitliği bozamadı.

        Lig maçlarında Galatasaray'ın 153 golüne, Gençlerbirliği 97 golle yanıt verdi.

        Sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçı Galatasaray 1-0 kazandı.

        GENÇLERBİRLİĞİ 7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

        Gençlerbirliği, 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında İstanbul'da 1-0 kazandığı maçın ardından Galatasaray ile yaptığı 7 müsabakada da galibiyete ulaşamadı.

        Taraflar arasında bu süre içinde yapılan maçlardan 4'ünü kazanan Galatasaray, 3 kez berabere kaldı, rakibine mağlup olmadı.

        İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

        Galatasaray, evinde oynadığı maçlarda başkent temsilcisi karşısında galibiyet sayısı bakımından 30-7 üstünlük sağladı. Taraflar arasında İstanbul'da yapılan maçların 8'i de berabere sonuçlandı.

        İstanbul'daki maçlarda sarı-kırmızılılar 87 gol atarken, Gençlerbirliği ise rakibine 41 golle karşılık verebildi.

        Geçen sezon İstanbul'daki maçta Galatasaray 4-1 galip geldi.

        EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

        Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda 6-0'lık sonuçla elde etti.

        Sarı-kırmızılılar ayrıca 1992-1993 sezonunda 5-2, 1961-1962, 2000-2001 ve geçen sezon 4-1'lik farklı galibiyetler alırken, Ankara temsilcisi ise Galatasaray karşısında 1960-1961 ve 1962-1963 sezonlarında 3-0 galip geldi.

        SON 10 MAÇ

        İki takım arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

        Sezon Maç Sonuç
        2011-2012 Galatasaray-Gençlerbirliği 2 - 0
        2012-2013 Gençlerbirliği-Galatasaray 3 - 3
        Galatasaray-Gençlerbirliği 0 - 1
        2013-2014 Gençlerbirliği-Galatasaray 1 - 1
        Galatasaray-Gençlerbirliği 3 - 2
        2014-2015 Gençlerbirliği-Galatasaray 1 - 1
        Galatasaray-Gençlerbirliği 1 - 0
        2015-2016 Galatasaray-Gençlerbirliği 4 - 1
        Gençlerbirliği-Galatasaray 1 - 1
        2016-2017 Gençlerbirliği-Galatasaray 0 - 1

        GALATASARAY'DA HEDEF GALİBİYET

        Galatasaray, Spor Toto Süper Ligin 24. haftasında bugün Gençlerbirliğini konuk edecek.

        Ligde üst üste yaşadığı puan kayıpları sonrası Antalyaspor galibiyetiyle moral bulan sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği maçını da kazanarak çıkışa geçmek istiyor.

        TUDOR VE BRUMA CEZALI

        Galatasarayda teknik direktör Igor Tudor ve Bruma, cezalı olmaları nedeniyle Gençlerbirliği müsabakasında görev yapamayacak.

        Igor Tudor, ligde son oynanan Antalyaspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilmesinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan 1 maç ceza almış, Bruma ise yine aynı maçta çift sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılarak cezalı duruma düşmüştü.

        PODOLSKİ DÖNÜYOR

        Sarı-kırmızılı ekipte sarı kart cezalısı olması nedeniyle Antalyaspor karşılaşmasında oynayamayan Lukas Podolski, Gençlerbirliği karşısında yeniden sahalara dönecek.

        Podolskinin yokluğunda Antalyaspor ağlarını iki kez havalandıran Eren Derdiyokun performansı dikkati çekerken, Gençlerbirliği önünde teknik direktör Tudorun nasıl bir tercih yapacağı da merak ediliyor.

        SAKATLIKLAR KORKUTUYOR

        Gençlerbirliği maçı öncesi Galatasarayda sakat oyuncu sayısının fazlalığı dikkati çekiyor.

        Antalyaspor maçı öncesi antrenmanlarda sakatlanan Wesley Sneijder ve Nigel de Jongun yanı sıra, dün yapılan idmanda Aurelien Chedjou ile Semih Kayanın yine sakatlık geçirmesi, teknik heyeti sıkıntıya soktu.

        Sakat oyuncular içinde bugün forma giyme şansı en yüksek ismin Chedjou olduğu bildirildi.

        CEZA SINIRINDA 3 İSİM

        Galatasarayda Gençlerbirliği müsabakası öncesi 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Seçuk İnan, Eren Derdiyok ve De Jong, bugün oynamaları ve sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler.

        REKLAM

        PFDK'DAN IGOR TUDOR'A 1 MAÇ CEZA

        Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'a 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13 bin TL para cezası verdi.

        SERDAR GÜLER: "GALATASARAY'A SIKINTI OLUŞTURACAĞIZ"

        Gençlerbirliği'nde performansıyla dikkati çeken Serdar Gürler, Spor Toto Süper Lig'de 11 Mart Cumartesi günü deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçından puan alarak Avrupa kupalarına katılmak için iddialı konuma gelmek istediklerini söyledi.

        Kırmızı-siyahlı formayla bu sezon Süper Lig'de 10 gol atarak takımının aldığı başarılı sonuçlara katkı sağlayan Serdar Gürler, AA muhabirine Galatasaray maçıyla ilgili açıklamada bulundu.

        Takımın üzerindeki sıkıntılı süreci atlattığını belirten 25 yaşındaki futbolcu, "Böyle maçlar, futbolcular için ekstra motivasyon gerektirmiyor. Çünkü Galatasaray ile oynuyorsun, büyük kulüp, taraftar stadı dolduracaktır. Geçen hafta kritik bir galibiyet aldılar. Bizim için ekstra bir maç. Herkesin keyif alacağı, geçen haftaki gibi coşkulu, istekli bir maç olacak. Galatasaray'a sıkıntı oluşturacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

        REKLAM

        Geçen hafta 2-0 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçının, başkent ekibinin hedeflerini belirlediğini aktaran Serdar, şunları kaydetti: "Kaybetseydik ya da berabere kalsaydık alt tarafla boğuşacaktık. 3 puan aldık. Bir maç eksiğimizle 29 puandayız. Artık gözümüz daha yukarılarda. Galatasaray ve Çaykur Rizespor maçları, Avrupa kupalarına katılabilmemiz için büyük önem taşıyor. Galatasaray maçından en az bir puanla dönmek istiyoruz. Çaykur Rizespor karşısında da çıkışımızı sürdürmeyi hedefliyoruz."Serdar, Galatasaray maçında takımdaki herkesin gol atmak isteyeceğini vurgulayarak, "İlk amacımız, oradan puanla dönmek, Akhisar Belediyespor maçında oynadığımız gibi iyi bir takım oyunu oynamak. Bir hafta iyi, bir hafta kötü oynuyoruz. İyi bir futbolla İstanbul'dan güzel bir sonuçla dönmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        STADYUM KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ