Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Advocaat: "Galibiyeti fazlasıyla hak ettik" - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, maçtan sonra şunları söyledi:

        "İlk 20 dakika şaşırtıcı oldu. Uyuduk. 2 basit gol yedik. Yeterince güçlü değildik savunma ve orta sahada. 20-25'ten sonra kontrolü ele aldık. Fazlasıyla hak ettik. Attığımız bir gol de verilmedi. Hiçbir şey yoktu o pozisyonda. O da goldü. Tam anlamıyla hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.

        Maç maç bakmamız lazım önümüze. Son 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik almışız. O kadar da kötü durumda değiliz. Bu akşam reaksiyon göstermeseydik, maçı kurtaramazdık. İlk 20-25 dakika çok kızdım takımıma."

        "Geleceğimle ilgili kararımı aldım ve yönetime bildirdim ama bunu onların açıklaması daha doğru olur."

        REKLAM

        BASIN TOPLANTISI

        Advocaat, Aytemiz Alanyaspor'u deplasmanda 3-2 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, mart ayında bir karar açıklayacağını söylediği hatırlatılarak yöneltilen soruya, "Kararımı verdim ve yönetime söyledim. Onların söylemesi daha iyi olur." cevabını verdi.

        Maçta ilk 20-25 dakika kötü bir görüntü sergilediklerini, Alanyaspor'un da bu dönemde iki gol bulmayı başardığını ifade eden Advocaat, rakibe karşı yeterince sert oynamadıklarını belirtti.

        Mücadelede 2-0'dan sonra oyunu kontrol etmeye ve pozisyonlar üretmeye başladıklarının altını çizen Advocaat, şöyle devam etti:

        "İki güzel gol bulduk. Maçın ikinci yarısına, ilk yarıda bıraktığımız yerden devam edecek şekilde başladık. Oyunu kontrol etmeyi başardığımızı düşünüyorum. Aatıf'ın harika bir golü vardı. O golle 3-2'yi bulmayı başardık. Aatıf'ın performansından bu akşam çok memnun kaldım. Sahanın en iyi oyuncularından biriydi. Aynı zamanda, ilk yarının sonlarına doğru bana göre yüzde 100 gol şeklinde değerlendirilmesi gereken bir pozisyon vardı. Televizyondan tekrar izledim pozisyonu. Düşüncemi koruyorum. 2-0 geriye düşüp maçı 3-2 almışız. Gerçekten bu son derece memnuniyet verici."

        Aynı zamanda Türkiye Kupası'ndaki mücadelelerinin sürdüğünü belirten Advocaat, "Kayserispor ile rövanş maçı oynayacağız. Orada takımımızın bir şeyler göstereceğine inanıyorum. Aynı zamanda önümüzde cuma günü Konyaspor maçı var. Oyuncularımızdan yine aynı beklenti içerisindeyim. Bu şekilde devam edebileceklerini göstermeleri beklentisi içerisindeyim." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan, Advocaat'ın basın toplantısı sırasında soru sormak isteyen Beyaz TV muhabiri Devrim Zengi'ye kulüp medya sorumlusu Fatih Demirkol söz vermedi. Demirkol'un "Basın toplantısının sağlıklı bir şekilde devam etmesi için sağlıklı bir şekilde oturun ya da sizi dışarıya alacağız." sözü üzerine Zengi, "Ben de sizi protesto ediyorum. Hocaya da bunu (mektubu) veriyorum, hocadan da rica ediyorum o mektuba cevap versin. Bunları hak etmiyoruz. Biz sadece görevimizi yapıyoruz." diyerek basın toplantısından ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ