Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Coredon Alanyaspor Alanyaspor - Fenerbahçe maçının yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri

        LİDERİNİ DE BULDU | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Alanyaspor, tüm atletik özelliklerini kullanabileceği akıllıca bir taktikle maça başladı. Topla ilişkileri çok da iyi olmayan, atletik kabiliyeti yüksek oyuncularla, dikine ve atak bir oyun planı ile Fenerbahçe’ye saldırarak başladılar. Zaten Kjaer’in yokluğunda ‘sallapati’ duran tandem ve önlerinde oynayan Ozan’lı Topal’lı ikili, bu baskını beklemediğinden Alanya şok golle öne geçti. Golün sahibi Fernandes, ikinci golün de asistini yaptı. Zaten Alanya’nın kaliteli iki futbolcusu Fernandes ve Love tüm hücumları organize eden iki isimdi. Emre Akbaba’nın pozisyonunda direkten dönen topta 3. golü bulabilseler belki maçı koparırlardı.

        REKLAM

        Fakat 20 dakika saldıran, Fener’i hırpalayan Alanya’nın fiziki direnci düşünce F.Bahçe yavaş yavaş yerleşti. Önce bir iki yokladılar, sonra karamboldan golü buldular. 2-1’den sonra büyük takımla küçük takım farkı ortaya çıktı. Ondan sonrası Fenerbahçe...

        Fenerbahçe dün ilk yarıda Lens, Şener, biraz da Ozan’la, yani ‘sadece 2.5 oyuncu’yla Alanya’yı yakaladı. İkinci yarıda herkes biraz derlenince, toparlanınca da son 4-5 dakikalık ‘can havli baskısı’ dışında tamamen maça hakim olarak oyunu bitirdiler.

        Fenerbahçeli oyuncular için sene başından beri “Koşmuyorlar, oynamıyorlar, mücadele etmiyorlar” diyemeyiz. Hemen hemen her maçta hepsi de ellerinden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyorlar. Bugün liderden bu kadar geride olmalarının temel sebebi; iş bitirecek kalibrede yıldız bir 10 numarasının olmaması, hocasının bazı maçlardaki hataları ve saha içi liderinin bulunmamasıydı. Ama galiba dün ‘kiralık oyuncu’ Jeremain Lens 2-0’dan sonra arkadaşlarına attığı fırçayla, sahaya koyduğu karakterle, inadı ve mağlubiyeti kabul etmeyen yapısıyla liderliği ele aldı.

        Bu geri dönüş, bundan sonrası için Fenerbahçe adına daha olumlu sonuçlar doğurabilir. Takımın moralini topyekûn yukarıya çekeceği kesindir. Ama Lens’in liderliği ele alması, en azından ‘lider gibi davranması’ sonuçtan da önemlidir. 2-0 öne geçmesine rağmen 2 pas yapıp rakibinin temposunu düşüremeyen, savunmada çok ciddi hatalar yapan, atletik oyuncuları yorulunca hücuma çıkamaz hale gelen Alanya için ise bu mağlubiyet travmatik olabilir. Fenerbahçe dün birçok ‘rağmene’ rağmen önemli bir geri dönüşle 3 puan kazandı. Umarız artık ‘bir saha içi liderleri de var’ diyebiliriz.

        Son 3 sezonun kralı Lens! Jeremain Lens, Fenerbahçe’yi sırtlamaya devam ediyor... Hollandalı yıldız hem atıyor hem de attırıyor. Böylece Sarı-Lacivertliler de yoluna devam ediyor. Lens yaptığı asistlerle de son üç sezondaki önemli isimleri daha şimdiden geride bırakmayı başardı ve en çok asist yapan isim oldu. Hollandalı futbolcu bu sezon Süper Lig’de oynadığı 17 maç sonunda 9 asist yaptı. Geçen sezon Nani 7 asist ile önceki sezon Caner Erkin 8 asist ile ligi tamamlamıştı.

        OZAN TUFAN

        Bütün yazı Lens’in üstüne, elbette ki maçın adamı o... Ama yeri geldiğinde çok eleştirdiğimiz Ozan’ın dünkü maçtaki çabasını da ödüllendirmek isterim.

        SAFET SUSİC

        2-0 öne geçen takım, bir gol yedikten sonra bu kadar dağılmamalı. O takımın teknik direktörü formasyon değiştirerek, oyuncu değiştirerek veya oyunu değiştirerek bir müdahale yapmalıydı. Susic de 2-1’den sonra ‘geliyorum’ diyen F.Bahçe galibiyetini bizim gibi seyretti.

        GAZA LENS BASTI | FAİK ÇETİNER

        İlk 15 dakikada ev sahibi, Fabiano’nun koruduğu kaleye iki top bırakıp iki farkla öne geçince “Fenerbahçe’yi bir felaket mi bekliyor?” dedik. Dememizin sebebi de o dakikaya kadar sahadaki Fenerbahçe’nin evlere şenlik haliydi. İkisini toplasan bir Kjaer etmeyen stoperler Skrtel ve Neustadter, “banko oynuyorum” diye rehavete kapılmış Şener, defanstan çok aklını hücuma takmış İsmail Köybaşı, ne yaptığını bilmeyen Ozan Tufan, ona ayak uyduran Alper Potuk, çizgide Aatif, yalnız kalmış Fernandao... Takımın tek ayakta kalanı ise Lens. Hem takımını ateşliyor hem de sahadakileri fırçalayıp gaza getiriyordu. İlk 30 dakika böyle geçerken, Alanyaspor kazandığını zannedip ciddiyetten uzaklaşınca fatura kesilmeye başlandı. Omeruo’nun kendi ağlarına bıraktığı topla da maçın şekli değişti. Fenerbahçe önde baskı kurarak maça oyun olarak da ortak oluyordu. Lens’e, Alper Potuk, Mehmet Topal, Ozan da ayak uydurunca Fenerbahçe müthiş bir organize atak sonunda beraberliği de yakalıyordu. Bu golle rakibin gardı da iyice düşüyordu. İkinci bölümde de Fenerbahçe önde baskıyı sürdürüp rakibin de oyundan düşmesiyle maçın tek hakimi oldu.

        REKLAM

        Pozisyon buluyor, pozisyon vermiyordu. Sonrasında da Aatif’ın golüyle skor da oyun gibi F.Bahçe lehine dönüyordu. Advocaat hamleleri son 30 dakikada geldi. Fernandao’nun yerine Van Persie’yi (ayakta zor durdu), Ozan Tufan’ın yerine de son 10 dakikada Volkan Şeni’i (onda da bir değişiklik yok) aldı. Son dakikalarda kontrolü elinde tutan Fenerbahçe, Lens’in gaza basmasıyla başlayan mücadeleyi 2-0’dan döndürerek kazandı.

        Sahada 8 yabancı ile oynayan ve de iki farklı öne geçen Alanyaspor’un maçı neden kaybettiğinin cevabını da yine yabancı teknik adam Susic versin.

        Kaybetse krize girecek olan Fenerbahçe ise bu önemli galibiyetle düzlüğe çıkar mı? Bu soruya “Evet” demek de çok kolay değil.

        PALABIYIK'TAN KRİTİK KARARLAR | BÜLENT YAVUZ

        Haftanın açılış maçında tam 5 gol vardı. Hakem Ali Palabıyık, bu güzel maçı birkaç tartışmalı pozisyon dışında iyi yönetti diyebiliriz. Müsabakanın 9. dakikasında kaleci Fabiano’nun Alanyalı oyuncunun ayağına topla karışık bir müdahalesi var. Hakem yakındı ve oyna dedi. Alanyalılar’ın itirazı vardı ama karar değişmedi. F.Bahçe’nin ofsayttan iptal edilen iki golü vardı. Bana göre ikisi de doğru karardı. Oyuna müdahale vardı ve Alanyalı oyuncuları da engelliyordu. F.Bahçe’nin attığı 1. golde ofsayt tartışmaları var. Kritik pozisyondu. Yardımcı hakeme saygı duymak gerekir. Bunun dışında zaman zaman sertlikler oldu. Hakem büyük bölümüne ceza keserken Volkan Şen’in arkadan ayağına gelen darbeye ise sesini çıkarmadı. Oysa bu pozisyonda Alanyalı Sackey’nin sarı kart görmesi gerekirdi. Aynı oyuncu daha sonra 90+4’te başka bir pozisyonda sarı kart gördü. Neticede hakem maç biterken iki takım oyuncularının da ufak da olsa eleştirilerine maruz kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ