Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Rizespor - Antalyaspor maçı saat kaçta, ne zaman, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Çaykur Rizespor ile Antalyaspor karşı karşıya geliyor. 20 puanla 16. sırada yer alan Rizespor, karşılaşmadan iyi ayrılarak çıkışa geçmek istiyor. Peki Çaykur Rizespor - Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Detaylar haberimizde...

        ÇAYKUR RİZESPOR - ANTALYASPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Çaykur Rizespor ile Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında karşılaşacak. Çaykur Rizespor - Antalyaspor maçı 12 Mart Pazar günü saat 19.00'da başlayacak. Yeni Rize Şehir Stadyumu'nda Halis Özkahya'nın yöneteceği karşılaşma beIN Sports kanalından naklen ekranlara gelecek.

        REKLAM

        Özkahya'nın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak. Emre Malok ise karşılaşmanın dördüncü hakemi olacak.

        ÇAYKUR RİZESPOR İLE ANTALYASPOR 16. RANDEVUDA

        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında karşılaşacak olan Çaykur Rizespor ile Antalyaspor, bu maçla birlikte toplamda 16. kez karşı karşıya gelecek.

        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında pazar günü deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Antalyaspor, mücadelenin hazırlıklarını sürdürüyor. Akdeniz temsilcisi ile Çaykur Rizespor, Süper Lig'de daha önce 13 kez birbirlerine rakip oldu.

        ÇALIMBAY, İLK MAÇINA RİZESPOR KARŞISINDA ÇIKTI

        Sezon başında lige Portekizli Teknik Direktör Jose Morais ile başlayan Antalyaspor, ilk haftalarda alınan kötü sonuçların ardından A Milli Takım'ın 2018 Dünya Kupası Grup Eleme maçları için lige verilen arada takımın başına en son Kasımpaşa'da görev alan deneyimli teknik adam Rıza Çalımbay'ı getirmişti. Göreve geldikten sonra ilk maçında Çaykur Rizespor karşısında çıkan Çalımbay'ın takımı, mücadeleden 90+1. dakika da Ahmet İlhan Özek'in attığı golle 1-1 beraberlikle ayrıldı. Kırmızı-beyazlı takım, Rıza Çalımbay yönetiminde çıktığı 18 maçta 33 puan toplama başarısı göstererek ligde 5'inciliğe kadar yükseldi.

        REKLAM

        SÜPER LİG'DE 14. KEZ

        Daha önce toplamda 15 kez karşı karşıya gelen kırmızı-beyazlılar ile Karadeniz temsilcisi Rizespor, Spor Toto Süper Lig'de 14. kez mücadele edecekler. İki takım ilk kez 1986-1987 yılında Süper Lig'de birbirlerine rakip olurken, kırmızı-beyazlılar sahadan Adnan Gülek ve Bekir Kahraman'ın attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı. Antalyaspor, oynanan toplam 15 maçta rakibine karşı 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Antalyaspor ile Çaykur Rizespor, birbirlerine rakip oldukları 15 maçın 13'ünü Süper Lig'de, 2'sini ise TFF 1. Lig'de oynadı.

        GALİBİYETLERDE ANTALYASPOR ÜSTÜN

        Çaykur Rizespor ile Antalyaspor toplamda 16. defa karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında daha önce oynanan 15 maçta Antalyaspor, 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.

        RİZE'DE 7 MAÇ OYNANDI

        Mavi-yeşilliler ile Antalyaspor, Rize'de 7 kez karşılaştı. Oynanan 7 maçta kırmızı-beyazlılar rakibine karşı 3 galibiyet, 1 beraberlik, 3 de yenilgi aldı.

        EN FAZLA 6 GOL ATILDI

        REKLAM

        Karadeniz temsilcisi ile Akdeniz ekibi Antalyaspor'un birbirleriyle oynadıkları maçlarda toplamda en fazla 6 gol atıldı. 2002-2003 yılında ve 2015-2016 yıllarında Rize'de oynanan maçları 5-1'lik skorlarla Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor kazandı. Oynanan bu 2 maç aynı zamanda iki ekip arasında oynanan mücadeleler içerisinde alınan en farklı skor olarak da kayıtlara geçti.

        EN ÇOK 2-1 BİTTİ

        Çaykur Rizespor ile kırmızı-beyazlılar arasında oynanan toplam 15 maçta 5 kez 2-1'lik skor alındı. Kırmızı-beyazlılar ile Karadeniz ekibi arasında 2'şer kez 1-1, 2-0 ve 5-1'lik skorlar alınırken, 1'er kez de 0-0, 1-0, 2-2 ve 3-0'lık skorlarla maçlar sona erdi.

        ANTALYA 18, RİZESPOR 24 GOL ATTI

        Mavi-yeşilli ekip ile Antalyaspor arasında oynanan 15 maçta toplam 42 gol atıldı. Antalyaspor, rakibine 18 gol atarken, Çaykur Rizespor ise kırmızı beyazlılara 24 golle karşılık verdi.

        SAKIP CEZALI, 3 OYUNCU SAKAT

        Akdeniz ekibi Antalyaspor'da zorlu Rizespor maçı öncesi sakat ve cezalı oyuncular can sıkıyor. Kırmızı-beyazlılarda Galatasaray maçında sarı kart gören Sakıp Aytaç cezalı duruma düşerken, yine aynı maçta sakatlanan Diego Angelo da 5-6 hafta sahalardan uzak kalacak. Yekta Kurtuluş ve Mustafa El Kabir de sakatlıklarından dolayı Karadeniz ekibine karşı oynanacak maçta forma giyemeyecek.

        3 oyuncu ceza sınırında

        Antalyaspor'da 3 oyuncu da sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Deniz Kadah, Zeki Yıldırım ve Yekta Kurtuluş, Çaykur Rizespor maçında kart görmeleri halinde 25. haftada Antalya'da oynanacak Beşiktaş maçında takımlarını yalnız bırakacaklar. Ancak kırmızı-beyazlı futbolcu Yekta Kurtuluş, sakatlığından dolayı forma giyemeyeceği maçta kart görme durumu yaşamayacak.

        REKLAM

        ANTALYASPOR RİZE'YE 4 EKSİKLE GİDİYOR

        Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor yarın deplasmanda saat 19.00'da Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Maçın hazırlıklarını tamamlayan kırmızı beyazlılar, özel uçakla Trabzon'a ardından, karayoluyla Rize'ye geçecek. Antalyaspor'da Rize deplasmanında menisküsünde zorlama ve bağlarda ödem olan Diego, tedavisi devam eden Yekta ile ailevi nedenlerden dolayı izinli Motta'nın yanı sıra kart cezalısı Sakıb forma giyemeyecek.

        Defans bölgesinde sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle savunma kurgusunda zorlanan Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın Çaykur Rizespor maçında genç futbolculardan Yusuf'a forma şansı vermesi bekleniyor. Defansın solunda Yusuf'u antrenmanlarda deneyen Çalımbay, genç oyunculardan Harun'a da 'hazır ol' mesajı verdi. Çalımbay, stoperde de Diego'nun yerine Salih'e forma verecek.

        Ligde üst sıralardaki yerini korumayı hedefleyen Antalyaspor, Çaykur Rizespor deplasmanında 3 puan hedefliyor. Antalyaspor teknik direktör Çalımbay, futbolcularla yaptığı görüşmede maçı kazanmaları gerektiğini vurguladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ