Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Beşiktaş: 2 - Kayserispor: 2 | MAÇ SONUCU - Mondihome Kayserispor Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - KAYSERİSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında lider Beşiktaş evinde Kayserispor'u konuk etti.

        Heyecanın bir an bile düşmediği maçın ilk yarısında Kayserispor'un ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golü vardı.

        İkinci yarıda ise gol yağmuru vardı. 56'da Aboubakar açılışı yaparken, 64. dakikada Umut Bulut durumu 1-1 yaptı.

        82'de Beck kaleyi şaşırıp Vodafone Arena'yı suskunluğa boğdu: 1-2. 88. dakikada ise Beşiktaş adına maçın yıldızı olan Aboubakar bir kez daha sahneye çıkıp maçın skorunu ilan etti: 2-2.

        REKLAM

        Bu sonuçla puanını 54 yapan Beşiktaş liderliğini sürdürdü ancak takipçisi Başakşehir ile puan farkı ikiye düştü. Kayserispor ise puanını 27 yaptı.

        BEŞİKTAŞ: 2 - KAYSERİSPOR: 2

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Beck, Marcelo (Dk. 54 Mitrovic), Tosic ,Adriano, Oğuzhan Özyakup, Hutchinson, Aboubakar, Talisca, Babel (Dk. 46 Tolgay Arslan), Cenk Tosun

        KAYSERİSPOR: Ahamada, Levent Gülen, Mabiala, Kana Bıyık, Erkan Kaş, Rotman, Lawal (Dk. 75 Douglas), Umut Bulut, Deniz Türüç (Dk. 86 Sow), Varela, Welliton (Dk. 90+4 Hakan Aslantaş)

        GOLLER: Dk. 55 ve 88 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 64 Umut Bulut, Dk. 82 Beck (Kendi kalesine) (Kayserispor)

        SARI KARTLAR: Dk. 22 Marcelo, Dk. 75 Beck (Beşiktaş), Dk. 29 Levent Gülen, Dk. 39 Lawal, Dk. 72 Deniz Türüç (Kayserispor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        15. dakikada Beck'in sağdan ortaladığı topa ceza sahası dışında Talisca gelişine sert vurdu ancak meşin yuvarlak kaleci Ahamada'da kaldı.

        17. dakikada soldan Deniz Türüç'ün içeri ortaladığı topu Tosic uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak Lawal'ın önünde kaldı. Nijeryalı oyuncunun ceza yayı önündeki sert şutunu Fabricio uzaklaştırdı.

        25. dakikada Kayserispor gole çok yaklaştı. Soldan Welliton'un yaptığı ortada arka direkte kaleci Fabricio kontrol etmek istediği topu elinden kaçırdı. Umut Bulut'un çevirdiği topu Deniz Türüç kaleye gönderdi ancak Hutchinson meşin yuvarlağa çizgi üstünde uzaklaştırarak gole izin vermedi.

        40. dakikada Kayserispor ceza sahasında oluşan karambolde kafalardan seken topu önünde bulan Aboubakar'ın sert şutunda kaleci Ahamada gole engel oldu.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        46. dakikada Aboubakar'ın pası sonrası ceza yayı üzerinde topla buluşan Talisca'nın şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

        51. dakikada Aboubakar ceza sahası içinde dönerek topa vurmak isterken meşin yuvarlak Beck'in önünde kaldı. Alman futbolcunun sağ çaprazdan sert şutunda kaleci Ahamada meşin yuvarlağın kaleye gitmesin önledi.

        52. dakikada Varela'nın sol çaprazdan sert şutunda Fabricio topu kornere çeldi.

        55. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un kullandığı köşe vuruşunda arka direğe giden topu önünde bulan Aboubakar'ın sert şutunda meşin yuvarlak filelere gitti.

        59. dakikada Talisca'nın ara pasıyla sağ tarafta topla buluşan Beck sol ayağıyla sert vurdu ancak kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        64. dakikada Kayserispor beraberlik golünü buldu. Sol kanattan gelişen Kayserispor atağında Varelanın ara pasına hareketlenen Deniz Türüç'ün yerden içeri ortaladığı topu Umut Bulut filelere gönderdi: 1-1

        67. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Köşe vuruşunun ardından Kayserispor savunmasının uzaklaştırmak istediği topa Tosic sert vurdu, kaleye giden meşin yuvarlağı önünde bulan Hutchinson'ın altı pas üstündeki dokunuşunda Ahamada topu ayaklarıyla kurtardı.

        73. dakikada Talisca'nın çok uzak mesafeden sert şutunu kaleci Ahamada kurtardı. Aynı dakika içinde bir kez daha topla buluşan Brezilyalı oyuncunun şutu yine kalecide kaldı.

        82. dakikada Kayserispor 2-1 öne geçti. Kullanılan taç atışının ardından sağdan ceza sahasına giren Deniz Türüç'ün çevirdiği topu Beck ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi.

        84. dakikada Talisca'nın uzaktan şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

        88. dakikada Beşiktaş, Aboubakar'la beraberliği yakaladı. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aboubakar kalecinin yanından topu filelere gönderdi.

        MAÇTAN NOTLAR

        ARENA'DA 3. KEZ PUAN KAYBETTİ

        Beşiktaş, Kayserispor ile 2-2 berabere kalarak 3. kez Vodafone Arena'da puan kaybı yaşadı. Rakiplerini sahasında geçen sezondan itibaren 15. kez konuk eden siyah-beyazlı ekip, Galatasaray ve Medipol Başakşehir beraberliklerinin ardından Kayserispor karşı da eşitliği bozamadı.Beşiktaş, Vodafone Arena'daki 15 lig maçında 12 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

        GALİBİYET SERİSİ SONLANDI

        Beşiktaş, yaşadığı puan kaybıyla ligdeki galibiyet serisini de sonlandırdı. Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildikten sonra Akhisar Belediyespor, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'u mağlup eden siyah-beyazlı takım, Kayserispor ile berabere kaldı.

        ABOUBAKAR'DAN GOLLERE DEVAM

        Siyah-beyazlı takımı 1-0 öne geçiren ve 88. dakikada beraberlik golünü atan Vincent Aboubakar, son maçlardaki etkili performansını sürdürdü.UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Olympiakos ile oynanan maçta takımına beraberlik golünü kazandıran Aboubakar, Kayserispor karşısında da 55. ve 88. dakikalarda fileleri havalandırdı.Ligde 6. golünü kaydeden Kamerunlu forvet, siyah-beyazlı formayla gol sayısını 12'ye çıkardı.Beşiktaş, son 2 maçta 3 gol atarken bunların üçünü de Aboubakar'ın ayağından buldu.

        CENK'İN GOL HASRETİ 4 MAÇA ÇIKTI

        Karşılaşmada etkisiz bir görüntü sergileyen ve pozisyona dahi giremeyen Cenk Tosun'un gol hasreti 4 maça çıktı. Siyah-beyazlı formayla son golünü Avrupa Ligi son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile İstanbul'da atan Cenk; Galatasaray, Çaykur Rizespor, Olympiakos maçlarının ardından Kayserispor'u da boş geçti.

        MARCELO SAKATLANDI

        Beşiktaş'ın bu sezon en istikrarlı futbolcularından olan Marcelo Guedes, sakatlandı. Siyah-beyazlı oyuncu yaşadığı sakatlığın ardından 54. dakikada yerini Matej Mitrovic'e bıraktı.

        KAYSERİSPOR'A KARŞI DA SERİSİ BİTTİ

        Beşiktaş'ın Kayserispor'a karşı galibiyet serisi de bu maçla bitti.Sarı-kırmızılı takımı son 5 maçta yenen siyah-beyazlı takım, bu sefer sahadan beraberlikle ayrıldı.

        KAYSERİSPOR'UN YENİLMEZLİK SERİSİ SÜRDÜ

        Beşiktaş karşısında galibiyeti son dakikalarda kaçıran Kayserispor'un yenilmezlik serisi devam etti.Sergen Yalçın'ın teknik direktörlüğe gelmesinin ardından başarılı sonuçlarla dikkati çeken sarı-kırmızılı takım, 7. maçta da yenilmedi. Ligde son olarak Medipol Başakşehir'e 5-0 yenilen Kayserispor, bu 7 karşılaşmada 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Sergen Yalçın yönetiminde Fenerbahçe'yi evinde 4-1 ve Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 yenen Kayserispor, Beşiktaş ile de dış sahada 2-2 berabere kaldı.Bu arada, Kayserispor'un ilk golünü atan Umut Bulut, ligde ikinci kez gol sevinci yaşadı. Tecrübeli futbolcu, bu golleri Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında kaydetti.

        KAYSERİSPORLU OYUNCULARA TEPKİ

        Siyah-beyazlı taraftarlar, ikinci yarıda sık sık yerde kalan Kayserisporlu futbolculara tepki gösterdi. Taraftarlar, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın'a yönelik "Sergen takımı ayağa kaldır" şeklinde tezahüratta bulundu.

        ŞENOL GÜNEŞ'İN TERCİHLERİ...

        Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında evinde Kayserispor ile yaptığı maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, hem kadroda hem de oyun düzeninde değişiklik yaptı.Beşiktaş'ta UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan'ın Olympiakos ekibiyle yapılan birinci ayak maçında ilk 11'de şans bulan Ricardo Quaresma ile Gökhan Gönül, sarı kart cezaları nedeniyle Süper Lig'deki mücadelede kadroda yer alamadı.Şenol Güneş, Gökhan Gönül'ün yokluğunda sağ bekte Andreas Beck'i ilk 11'de görevlendirdi. Siyah-beyazlı formayla ligde son olarak 12. haftadaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de oynayan Beck, 11 karşılaşma sonra ilk 11'de şans buldu.

        REKLAM

        QUARESMA'NIN GÖREVİ ABOUBAKAR'IN

        Güneş, bir başka sarı kart cezalı oyuncusu Ricardo Quaresma'nın oynayamadığı Kayserispor mücadelesinde orta sahanın sağındaki görevi Vincent Aboubakar'a verdi. Olympiakos maçında ilk 11'de ve hücum hattında oynayarak takımının tek golünü atan Aboubakar, Kayserispor karşısında bu sefer orta sahada görev aldı. Olymypiakos mücadelesine yedek başlayan Cenk Tosun ise Aboubakar'ın orta sahaya geçmesiyle lig mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkıp gol aradı.

        OĞUZHAN ÖZYAKUP DA İLK 11'DE

        Avrupa Ligi'ndeki son maçta yedekler arasında yer alan ve ikinci yarıda oyuna girerek takımını başarılı bir şekilde organize eden Oğuzhan Özyakup, Kayserispor karşısında ilk 11'deki görevine döndü. Olympiakos maçında ilk 11'de şans bulan Tolgay Arslan bu sefer yedek soyunurken, bu oyuncunun görevini Oğuzhan yerine getirdi.

        TOSİC LİGE DÖNDÜ

        Beşiktaş'ta 4 maçlık cezası biten Dusko Tosic, Süper Lig'de görev almaya başladı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve yaptığı hareketlerden dolayı 4 maç men cezası alan Tosic, bu nedenle Kardemir Karabükspor, Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor maçlarında forma giyememişti.

        Tosic, Olympiakos mücadelesinde olduğu gibi Kayserispor karşısında da Marcelo Guedes ile savunmanın göbeğinde şans buldu.Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Ryan Babel ile Anderson Talisca ilk 11'de sahaya çıktı.Siyah-beyazlı takımın yedekleri ise Tolgay Arslan'ın yanı sıra Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Ömer Şişmanoğlu, Necip Uysal, Atınç Nukan ve Gökhan İnler'den oluştu. Maçtan önce gerçekleştirilen seremoniye iki takım oyuncuları ve hakemler, "Öfkeyle değil, sevgiyle güzeldir futbol" yazılı pankartla çıktı.

        TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

        Beşiktaşlı taraftarlar, soğuk havaya rağmen stadın büyük bölümünü doldurdu. Vodafone Arena'da az da olsa boşluklar gözlenirken, siyah-beyazlılar her maç öncesi olduğu gibi yine oyuncuları tribünlere çağırarak destek verdi. Taraftarlar, Beşiktaş'ın eski futbolcusu olan ve Kayserispor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a da sevgi gösterisinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ