Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Fatih Altaylı: "Tolga Ciğerci ve Yasin Öztekin iki futbolcu maçı sattı" - Futbol Haberleri

        Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programının yorumcusu Fatih Altaylı, önce olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşananlarla ilgili konuştu:

        "Rezillikti. Böyle olacağına hiç kuşkum yoktu. Birbirlerinden farkları yok. Orada da oluyor, orada da oluyor. Fenerbahçe'nin haklı olduğu şey; Abdi İpekçi'de biraz daha fazla şey oluyor. Orada da az olmuyor. Rezillik diz boyu. Benim anlamadığım şey şu. Bu kitle, Avrupa kupası maçlarında bunları yapmıyorlar. Türkiye'de yapmadıkları halt kalmıyor. Muhakkak birileri tahrik ediyor. Fakat bu seyirci denen güruhu da anlamıyorum. Diyelim ki tahrik ettiler... Tribüne ne oluyor kardeşim? Hadi diyelim bunlar manyak! Manyak her yerde manyaktır. Euroleague'de bir şey yapmayıp, Türkiye'de yapıyorsan bir sıkıntı var demektir. Ben federasyona da kızıyorum. Bunların maçlarını seyircisiz oynatacaksın. Böyle bir pislik olur mu ya! Her seferinde... Basketbolcular yapıyorsa da vereceksin cezasın. 10 maç, 15 maç... Varsa bir tahrikleri. Ben maçı açtım. Bobby Dixon topu aldı, ilk hücuma kalktı. Ben dedim Galatasaray maçı kaybetti, kanalı kapattım. Seyretmedim. En ufak şüphem yoktu. Kaybedeceğimizi hissettim, kapattım. Olayları öğrendim. Nefret ettim. Kardeşim Avrupa maçında manyaklaşmıyorsun da Türkiye'de niye yapıyorsun! Memnun değilsen yapacağın şey belli, gelmezsin maça."

        "YÖNETİCİLER BUNLARI TEPELERİNE ÇIKARTIYOR"

        Fatih Altaylı, Ultraslan-Ergin Ataman gerginliği için şunları söyledi:

        "Ben bir yönetici olarak taraftar gruplarıyla muhatap olmadım. 2000'lerin başında bana da ana-avrat bağırdılar. Neden? Çünkü bunlar bedava bilet alıyorlarmış, ben bunlara bilet vermedim. Arkadaşlar getirdiler bana, 500 tane-700 tane bilet... Bunları dağıtacağız diye. Kusura bakmayın bedava bilet yok dedim. Taraftar bilet alır, maça gelir, takımına destek olur, yok dedim. Bana da bağırdılar. Ergin'in haklı olduğu şey şu; bunlara pabuç bırakılmaz. Yönetimler bunları kolluyor. Rahmetli Özhan Canaydın, bunlarla papaz oldu. Karakollara gittik, ifade verdik... Sonra Moskova'ya gidiyoruz, yönetici otobüsünde 2 tane adam. Tanıdığımız, bildiğimiz çocuklar. Geldi, bindi otobüse. Dedim sen ne yapıyorsun burada? Dedi ki ben Özhan ağabeyin davetlisiyim. O zaman dedim, koş Özhan ağabeyin arabası önde, git oraya otur. Mercedes'e mi bineceğim dedi. Sen Özhan ağabeyin davetlisisin, benim değil dedim. Bunları böyle yöneticiler tepeye çıkartıyor. Aman benim aleyhime bağırmasınlar, bilet vereyim, yemek vereyim... Bir kere bunlar logoyu kullanıyorlar, o logo Galatasaray'ın. Bundan gelir elde ediyorlar. Atkı satıyorlar... Ne oluyor? Parayı harcayan kulüp, markayı yaratan kulüp, menfaat elde edenler bunlar. Yok kardeşim böyle beleş iş. Ticaret mi bu? Hangi hakla yapıyorsun? Diğer kulüpler için de geçerli. Yönetimler çanak tutuyor bunlara. Benim işim olmaz böyle şeylerle. Ben severim biliyorsun herkesle kavga etmeyi. Sonra böyle oluyor işte. Otobüse girip oyunculara saldırıyorlar. Sonra ne oluyor? Yöneticiler gidiyor, bunlarla barışıyor, yemek yiyor, öpüşüp koklaşıyor. Böyle rezillik olur mu? Adam kulübü basıyor, yönetici aracı olup serbest bıraktırıyor. Baştan sona batmış bir sistem. 6222 sayılı yasa, 3 Temmuz'da Fenerbahçe'yi yargılamak için çıkmış bir yasa değil. Bu yasa futbolda şiddetin önlenmesine yönelik kanun. Futbolun şiddetiyle ilgilenmiyorlar. Savcılar nerede kardeşim? Cumhuriyet Savcıları, adının önünde Cumhuriyet olan yegane meslek grubu sizsiniz. İşiniz yapın ya. Hiçbir şey yapmıyorsun."

        REKLAM

        "FIORENTINA'NIN YAPTIĞI ADAMLIK"

        Altaylı, Fatih Terim'in Fiorentina tarafından İtalya'ya davet edilmesiyle ilgili, Fiorentina'nın yaptığı adamlık. 10 ay teknik direktörlük yapmış birini unutmayıp çağırıyorsun. Galatasaray dün kendisini şampiyon yapan adamı hatırlamıyor şimdi. Veya Fenerbahçe veya Beşiktaş..." dedi

        "SERGEN'İ ÇOK SEVERİM. ZIDANE, MARADONA AYARINDA FUTBOLCUYDU"

        Altaylı, Beşiktaş-Kayserispor maçını şöyle değerlendirdi:

        "Sonuç hakkaniyetli mi? Bana sorarsan Beşiktaş kazanmalıydı, daha iyi oynadı, daha çok gol pozisyonuna girdi, kaleye 20 şut falan attılar galiba.Kaleci muazzamdı, Talisca'nın 2 net topunu çıkardı. Futbol adalet oyunu olsa Beşiktaş kazanırdı. Ama Kayseri takımı da Sergen'le özellikle büyük takımlara karşı muazzam bir direnç sergiliyor. Kazanabilirlerdi de. Çok keyifli oluyor maçları, Sergen'le birlikte.

        Ben Sergen'in maçtan sonraki basın toplantısına hasta oldum. Futbolcu iletişimi için ders aldı diye anladım. Medyayla son derece samimiydi, futbolcuyken de böyleydi. Rahat bir adam. Çok hoş söyledikleri. Hayalim Manchester United'ı çalıştırmak mı desin çocuk? Sonra Avrupa'da olmak isterim diyor. Çok güzel buldum konuşmasını öyle üst perdeden bir konuşma yok, ağzını burnunu oynatma yok, acayip bir jargon da yok. Ben Sergen'i çok severim zaten .Galatasaray'da yöneticiyken de oynamıştı bizde. Galatasaray da ona çok şey borçludur, kıymeti bilinmeyenlerdendir belki de. Lucescu döneminde Sergen'le Avrupa'da iki tur atladık. Sergen sakatlanmasa büyük ihtimal daha yukarı da çıkabilirdik. Ben Sergen'i şöyle görürüm hep; Türk futboluna gelmiş geçmiş en büyük yetenektir. Platiniler, Maradonalar, Zidanelar ayarında bir futbolcudur. En üst seviye. Ama dediği gibi büyük bir profesyonel olmadı. Eğlenmeye baktı, futbolu da bir eğlence gibi gördü. İnşallah hep başarılı olur yani. Çok düzgün bir adam Sergen. Beşiktaşlılar bence biraz ayıp etti, adam gole sevinmedi bile. Ahlaklı bir spor adamı görüntüsü çiziyor.

        REKLAM

        "QUARESMA'NIN YOKLUĞU BEŞİKTAŞ'I ETKİLEMİYOR"

        "Yıllardır bunu söylüyorum. Program yapmıştık Kanal 1 zamanında. Mustafa Denizli, Can Çobanoğlu, ben vardım. Orada şöyle bir laf ettim ben; bir teknik direktörün takım üzerindeki etkisi yüzde 20'dir, gerisi futbolcudadır diye. Beşiktaş'ta iyi bir yönetim var, sorun yaşatmıyorlar, zora koşmuyorlar, lüzumsuz gevezelik yapmıyorlar... Galatasaray kadar borçları var onların da ama idare ediyorlar, ağlama edebiyatı yapmıyorlar. Bir senelik feda dönemi oldu ama onda da çok büyük fedada bulunmadılar. Statlarını yaptılar, onu yapmak çok zordu. Koca bir araziyi aldılar. Başarılı bir yönetim var, Şenol da bunlara uyum sağlamış görünüyor. Ortak olarak, keyifli bir şekilde götürüyorlar işi. Buna rağmen şampiyon olamayabilirler, o ayrı dava.

        Ben burada Galatasaray ligin iddialı takımı diyordum. Galatasaray derbide Beşiktaş'ı yenseydi, bugün 2 puan vardı arada. Galatasaray o maçta şampiyonluğu verdi. Bu saatten sonra 8 puan nasıl kapanacak? Quaresma'nın yokluğu etkilemiyor Beşiktaş'ı. Dün kötü mü oynadı Beşiktaş? Ben Quaresma'nın Beşiktaş'a faydalı mı zararlı mı olduğunu bir türlü çözemedim. Quaresma kalitesinde bir adamın niye golü yok? Seyirciye heyecan verdiği kesin ama takıma katkısı konusunda emin değilim. Beşiktaş'tan kovulduğu dönem ben Galatasaray'a gelmesini istemiştim. Yararı zannedildiği kadar çok mu? Emin değilim. Beşiktaş dün girmedi mi pozisyona? Zaman zaman zararlı olduğunu da görüyorum."

        "G.SARAY VE F.BAHÇE'DEN CACIK OLMAZ, BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYON OLABİLİR"

        "Olympiakos maçını izleyemedim, yurt dışındaydım o sırada. Beşiktaş çok kötü bir ilk yarı, daha iyice bir ikinci yarı oynamış. Güzel olan kötü oynarken de yenilmemiş. Olympiakos deyip geçme, bu takım Şampiyonlar Ligi'nin müdavimlerinden, gayet de enternasyonel tecrübesi olan bir takım. Yunanistan'ın da tartışmasız en büyük takımı. Sen bu takımla deplasmanda, Olympiakos'un o sahada yenmediği dünya devi yok diyeyim sana, 1-1 berabere kalıyorsun, şansını İstanbul'a taşıyorsun. Yüzde 75 tura daha yakın. Benim Beşiktaş adına tedirginliğim şu; iki alanda birlikte gitmenin vermiş olduğu bir takım stresler var. Fiziksel yorgunluğa inanmıyorum ben ama mental dedikleri mesele... Futbolcu orada bir doluyor, bir boşalıyor. Orada halledilince, lige negatif etki yapabiliyor ya da tam tersi de olabilir. Mesela Barcelona'ya bak. Paris Saint Germain'e 6 tane atıyor, imkansız denilen şeyi yapıyor. Aynı Barcelona, 3 gün sonra geçen sene deplasmanda 8 tane attığı ve tarihinin en ağır hezimetini yaşattığı Deportivo'ya 2-1 yeniliyor. Ve doğru düzgün pozisyon bulamıyor. PSG maçında öyle duygusal olarak boşalıyor ki takım orada ne işim var benim duygusu oluyor. Beşiktaş'ta da aynı tehlike var. Başakşehir şampiyon olabilir yani. Beşiktaş bir tur daha atlarsa eğer. Galatasaray ve Fenerbahçe'den cacık olmaz. Kör-topal gidiyorlar."

        REKLAM

        "DURSUN ÖZBEK OTELİ KİRALASIN"

        Dursun Özbek'in Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamalara tepki gösteren Altaylı şu ifadeleri kullandı:

        Bana cevap vermiyor, söylediklerimin ne kadar doğru olduğunu tekrarladı. Otel için 2 senedir aynı şeyi söylemiyor muyum? Turizm bu haldeyken ne oteli kardeşim, burada otel mi olur demiyor muyum? Buraya iş hanı yapsan 10-15 milyon daha aza yapıp, aynı kirayı alırsın demiyor muyum? Ne diyordu başkan? Kimse kiralamazsa ben kiralayacağım, yıllık da 5 milyon dolar vereceğim demedi mi başkan? Bunu da mı inkar edecek? Hadi kirala. Başkan hakkında konuşmak istemiyorum. Çünkü Galatasaray kongresi durumdan memnun, ne olduğunu bilmeden. Türkiye'de böyle acayip bir durum var, işleri kötüye götürenlerden memnun olmak gibi bir hissiyat oluştu Türk halkında, Galatasaray'da da. Sen kiralayacağım dedin, kirala. Baştan beri bunları söylemiyor muyum? Otel olmaz, en iyi kullanım alanı nedir, bakılsın, demedik mi? Benim söylediklerimi 1.5-2 sene sonra tekrarlıyor. Galatasaray başkanından sportif olarak ne olacağı ile ilgili bir kelime duymuyorum seçildiğinden beri. Galatasaray inşaat şirketi başkanı gibi konuşuyor. Sen ne yapıyorsun, sen kimsin ya? Galatasaray Stat AŞ'nin başkanı mısın? Galatasaray Spor Kulübü başkanısın. Neden ağzından sporla ilgili tek kelime çıkmaz? Salon yapacağım, bina kiralayacağım... Ne oluyoruz? Beşiktaş Başkanı koskoca stat yaptı, her konuda da konuştu. Benim anlamadığım Galatasaray Genel Kurulu'nun bütün bu zaafiyeti ortada olan ve kabak gibi görünen zat-ı muhtereme olan aşkı.

        REKLAM

        "KULÜBÜ BEN BATIRDIM DİYECEK MİSİN?"

        Çok ayıp bir şey de var; ben Galatasaray'da kaç tane başkan gördüm... Ben bir tek Galatasaray başkanının birinci tekil şahısla konuştuğunu görmedim. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Yaptım, ettim, gittim, geldim... Ne oluyoruz? Yaptık, yönetim olarak ettik... Değil. Ben ettim, ben ettim... Bu işler sarpa sardığında ki çok yakın... Galatasaray perişan olma potansiyeli barındırıyor bu yönetimle. O zaman da diyecek misin bu kulübü ben batırdım diye. 20 tane transfer yapmışlar, 60 milyon bonservisi parası ödemişler. Futbolculara verilen taahhütler de en az o kadardır. 4 senelik, 5 senelik anlaşmalar... Bu futbolculardan ortada olan yok. Cavanda nerede, Serdar Aziz nerede, Linnes nerede? Nerede bu oyuncular? Aldıkları tek işe yarar futbolcu Podolski. Onu da 2.5 milyon dolar'a satıyorsun. Soruyorum sana; yerine alacağın adama kaç para vereceksin? Serdar Aziz'i 4.5 milyon dolar'a alıyorsun, bu sene oynadığı maç sayısı 1,5. Podolski'yi 2.5'a satıyorsun. 2 Podolski 1 Serdar Aziz ediyor bu yönetimin hesabıyla. Ondan sonra da başarılıyız diyorsun. Sonra zor durumda kaçmam diyorsun. Ulan bu işin zorluğunu yaratan sensin be kardeşim. Ben yaratmadım, bu işi sarpa sardıran sensin.

        "BEN Mİ DEDİ SANA KEFALET VER DİYE?"

        Dersin ki ben restorasyon yönetimiyim, ben şimdi Galatasaray'da genç oyuncularla gideceğim dersin. Bir şey beklemeyin, ekonomiyi düzelteceğim dersin. Sen gel dünya para harca, harcadığını yerine koyabilmek için malı-mülkü sat. Senin kendi döneminde yaptığın borcu kapatabilsin ancak diğerlerini kapatamasın. Ben mi dedim sana şahsi kefalet ver diye? Biz bunun için savaş verdik. Sen niye yaptın, ben mi dedim sana? Galatasaray mı büyük bu vatandaş mı büyük? Genel kurul dediğim gibi çok memnun. Spor kulübüyüz, inşaat şirketi değiliz. Sadece topraktan, araziden bahsediyor, ortada da bir şey yok. Mallar elden gitti, gelen para 90 milyon dolar. Bu da yüzde 20 faizli dolar borçlarına gitti. Geçen diyorlar ki Sneijder'ın parası. Sen uzattın sözleşmesini, ben uzattım. Madem öyle, bırak gitsin. Bu yönetim imzaladı Sneijder'la.

        REKLAM

        "TOLGA CİĞERCİ VE YASİN ÖZTEKİN MAÇI SATTI"

        Fatih Altaylı, Tolga Ciğerci ve Yasin Öztekin'in Galatasaray-Gençlerbirliği maçındaki performanslarıyla ilgili eleştirilerde bulundu:

        "Galatasaray maçı satıştır. Bazı futbolcular takımı satmıştır. 1- Tolga Ciğerci, 2- Yasin Öztekin... Ben Galatasaray yöneticisi olsam bugün, o iki futbolcu bir daha Galatasaray formasını sırtına bir daha geçiremezdi. O şerefli formayı üstlerine geçiremezlerdi kardeşim. Topa böyle çıkılır mı? Eli 2 metre havada, sanırsın ki kaleci. Aynısını Rize'de de yapmış. Kardeşim sen futbolcu musun ya, sen nesin, sen kimsin ya Tolga Ciğerci? Ama hatırla sezon başında tartışıyorduk. İstatistikler üzerinden konuşan arkadaşlarımız var. İşte Tolga Ciğerci 777 pas yaptı, 189 pas yaptı, yüzde 89 oranla. Ben ne diyordum burada? Kardeşim en yakınındakini topu pıt-pıt at. Bir tane kilit pası var mı? Almanlar mı akıllı futbolda Türkler mi? 400 bin euro alıyordu bu çocuk, hadi mahrumiyet bölgesine geldi, 700 bin euro ver, hadi çok bol bol verdin, 800 bin euro ver. 2 milyon euro! 400 bin alan adamı alıyorsun, 2 milyon veriyorsun! Tolga Ciğerci'yi sen futbol takımına alacağına voleybola alsan daha başarılı olacakmış. Böyle bir şey var mı? Cavanda 2 milyon, Cavanda! Podolski'nin yerine kimi alacaksın, hangi paraya?"

        REKLAM

        "AYKUT KOCAMAN BİR DÖNEM DAHA KAYBETTİRİR"

        Son olarak Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başına geçeceği iddiasıyla ilgili şöyle konuştu:

        "Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye gelirse bence Fenerbahçe bir dönem daha kaybeder. Diyorlar ki; yerli teknik adamlar daha başarılı oluyormuş, o yüzden Aykut'la devam edeceklermiş seneye. Ben hiç o kanaatte değilim. Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye olmaz diye düşünüyorum. Aykut Kocaman zamanında hangi futbolcular alınmış, onun bir listesini yapsın arkadaşlar. Baksınlar, Aykut Kocaman Fenerbahçe'ye iyi mi gelir kötü mü gelir? Ve şu 3 Temmuz'u artık kafalarından atsınlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ