Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Yıldırım devam edecek mi? - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR.COM

        Fenerbahçe Kulübü'nde Mayıs ayında yapılacak kongre öncesi, Türk spor camiası ile Fenerbahçe'deki önemli isimler, Aziz Yıldırım'ın adaylığını koymasından ve görevine devam etmesinden yana fikirlerini beyan ettiler.

        YILDIRIM'IN ÖZEL SİTESİ Mİ?

        AZİZ YILDIRIM ADAY OLMALIMI?

        Açıklamaların ve Aziz Yıldırım'a destek verenlerin ifadelerinin kulübün resmi internet sitesinde manşet yapılması dikkat çekti. Sarı lacivertli ekibin resmi yayın organı olan Fenerbahce.org'da yer alan açıklamaların ardından, "Kongre dönemlerinde kulübün resmi yayın organları tarafsız olmak zorunda değil mi?" şeklinde tepkiler geldi.

        -ALİ ŞEN YOK-

        Sezer Sezai Aytan, Adnan Alptekin, Rıdvan Özdin gibi camiada bilinen ama kamuoyunda pek tanınmayan isimlerden görüş alınırken, Aziz Yıldırım'ın çekilmesi gerektiğini ve başkanlığa Ali Koç'un gelmesini gerektiğini söyleyen Ali Şen'den görüş alınmamış olması da dikkat çekti.

        Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde,'Aziz Yıldırım devam etmeli' başlığı altında yer alan görüşler şöyle:

        ŞENES ERZİK: BIRAKILACAK ZAMAN DEĞİL!

        "Aziz Yıldırım devam etmeli, bırakılacak zaman değil! Hem de Fenerbahçe'ye eskisinden çok daha zaman ayırmalı. Çok zaman ayırdığını da biliyorum fakat daha fazlası lazım çünkü Başkan'ın toparlayıcı ve yapıcı bir özelliği var. Devamı şarttır, bırakmayı hiç düşünmemesi lazım. Önümüzde UEFA finali gibi önemli bir süreç var. Bu finallerden sonra Aziz Başkan'ın daha başka finallere imza atması lazım. Sportif başarıların yakalanması lazım. Sözün özü Başkan'ın devam etmesini diliyorum, başka hiçbir şey düşünmüyorum."

        FARUK ILGAZ: AZİZ YILDIRIM'IN KARŞISINA KİM ÇIKSA KAYBEDER

        "Çeşitli aday söylentileri kulağıma geliyor. Zahmet etmesinler, paralarını da sağa, sola ziyan etmesinler. Aziz Yıldırım'ın karşısına kim çıksa, kaybeder. Aziz Yıldırım 1998 yılından beri 11. senesini dolduruyor, kulübe hepimizden çok eser kazandırdı, çok güzel tesisler kurdu. Dünya'ya Fenerbahçe'yi en iyi şekilde tanıttı. Hepimiz Fenerbahçe'ye spor tarihinde çok şampiyonluklar kazandırdık fakat Fenerbahçe Başkanlığı düz bir yol değildir; inişli, çıkışlıdır. Hepimizin döneminde deftere çok parlak sayfalar yazılmış fakat çok da sıkıntılar çekmişizdir. Hatırlıyorum da beş kupayı aldığımız sene ligin son maçında üzüntülü olaylar yaşamıştık. Maç başladı. Ve 1–1 sonuçlandı. Biz lig şampiyonu olduk. Şekerspor küme düşmedi, mağlup olsa düşecekti. Vefa ikinci kümeye düştü. Ama kıyametler koptu; "Takım şike yaptı" dediler. Adeta 5 kupa burnumuzdan geldi. Hazmedemeyenler söylenmedik laf bırakmadı, onları bırakın bazı Fenerliler bile bizi yuhalamıştır. Bu sene de Fenerbahçe son zamanlarda epey puan kaybetti; en iyi zamanda kaybedersiniz olmayan zaman da şampiyon olursunuz. Aziz Bey kulübe o kadar büyük şeyler kazandırdı ki futbolda bu sene bir sportif başarı yakalanamazsa bile karşısına çıkan kişinin kazanması mümkün değildir. Benim başkana yalnızca bir tavsiyem olacak: Bizim zamanımızda yönetim önce 7 sonra 9 kişi oldu. Biz mutlaka bizden büyük eski ağabeylerimizi yönetim kuruluna alır, deneyimlerinden istifade ederdik. Alaattin Baydar, Nedim Kaleci, Cafer Çağatay gibi isimleri yönetime dâhil eder, tecrübelerinden yararlanır, aynı zaman da onları onurlandırmış olurduk. Aziz Başkanın da bizim yaptığımız gibi örneğin Selçuk Yula, Ogün Altıparmak, Rıdvan Dilmen, Selim Soydan gibi eski sporcuları yönetime alırsa çok faydaları olacağı düşüncesindeyim. 'Ben kadromu değiştirmem' derse tabii ki kendi bileceği iş… Benimkisi sadece bir ağabey tavsiyesi…"

        GÜVEN SAZAK: ŞU ANDA BİR BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRMEYE BENZER

        "Asla başkası düşünülmez zaten Aziz devam edecek bu işe… Gözle görülen, elle tutulan ve saymakla bitmeyen yapılan hizmetler var, yapılmış hatalar var. Bunların telafileri lazım. Şu anda bir başkan değişikliği "Dereyi geçerken at değiştirmeye benzer" Onun için bu işi en iyi Aziz Yıldırım götürecektir." TAHSİN KAYA: KENDİSİNİ YILLARDIR DESTEKLİYORUM

        "Aziz Yıldırım'ın görevine devam etmeli… Kendisini yıllardır destekliyorum. Kulübe faydalı görüyorum. O ve yönetim kurulu beklentilerimizin üstünde projeler ürettikçe, bizler de kendisinden daha büyük başarılar bekliyoruz. Adaylığını koyarsa kulüp açısında da faydalı olacaktır. Başarılar diliyorum."

        LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS:

        BİZİM BAŞKANIMIZ İYİDİR

        "Fenerbahçe'nin durumu bu sene kötü, hoş şampiyonluk yarışından daha kopmuş değil ama hepimizi çok üzüyor. Bir maç güzel oynuyor bize umut veriyor, golleri atıyor sonra da tornistan yapıp hem bizi hem taraftarları hem de başkanı üzüyor. Bizim başkanımız iyidir. Bir şikâyetimiz yoktur. Umarım adaylığını tekrar koyar. Aziz Yıldırım benim gözümde dört dörtlük bir insan. Çok başkan geldi, geçti ama bu kadar modernleştiğimiz dünya çapında bir kulüp haline geldiğimiz bir dönem görmedim. Gurur duyuyorum. Sağlığı el verdiğince görevine devam etmeli, ondan sonra gelecek başkanlar da Aziz Yıldırım'ı örnek almalı. Beni eski bir sporcu olarak; en çok her zaman herkesle ayrı ayrı ilgilenmeye çalışmasıyla etkiledi. Bir oyuncu hastalandığında hastaneye gider, ilgilenir. Her şeyden mutlaka haberi vardır. 24 saat Fenerbahçe'yi düşünen bir başkan…"

        FİKRET KIRCAN:

        HİÇ DÜŞÜNMEDEN HEP BERABER YOLA DEVAM!

        "Hatırlıyorum 1998 yılında Aziz Yıldırım'la Moda Deniz Kulübü'nde yemekte buluşmuştuk. Aziz Yıldırım, başkanlığa adaylığını koyacağını belirtmişti. Herkes gibi ben de çok memnun oldum. Onun büyüğü olarak tek bir önerim olmuştu: 'Düşün, az konuş, sık beyanat da verme.' dedim. Fenerbahçeliliği ve tecrübesiyle bu görevi en iyi şekilde icra edeceğinden şüphem yoktu. Gerçekten sevdiğim, pırlanta gibi bir insan. Hiç düşünmeden hep beraber yola devam diyorum…"

        MEHMET ALİ AYDINLAR:

        DESTEKLİYORUM

        "Aziz Yıldırım'ın yoluna devam etmesini istiyorum, kendisini can-ı gönülden destekliyorum."

        UĞUR DÜNDAR:

        HİZMETLERİNİN DEVAMINI GETİRECEK BİR VİZYON SIÇRAMASI YAPMASINI İSTİYORUM

        "Büyük Başkan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü için çok kalıcı hizmetler ve yatırırımlar yaptığını ve sportif başarıların elde edilmesi uğruna çok büyük özverilerde bulunduğunu ve hatta zaman zaman sağlığını da ihmal ettiğini biliyorum.

        Fenerbahçe bu yıl yurtiçi ve yurtdışında katıldığı kupalarda çok büyük sportif başarılar elde edememiş olabilir, bunu futbol için söylüyorum. Ama şöyle bir yurtdışına baktığımızda, bir İngiltere Premier Ligi'ni ele alacak olursak; bir Liverpool, Manchester United, Chelsea, Arsenal gibi büyük kulüplerin yarıştığını ve bunlardan sadece birinin şampiyon olduğunu görüyoruz. Örneğin Arsenal'in bu yıl Premier Lig'de şampiyon olması uzak çok uzak bir olasılık fakat bu Arsenal'in büyük bir kulüp olmadığı anlamına hiçbir zaman gelmez.

        Dolayısıyla ben Başkan Aziz Yıldırım'ın bugün de olduğu gibi devam etmesini ve başladığı başarılı hizmetlerin devamını getirecek bir vizyon sıçraması yapmasını istiyorum.

        Tabii bu görüşüm; Yönetim Kurulu'ndaki tüm üyeleri desteklediğim anlamına gelmez. Üyelerden eleştirdiğim kişiler var. Zaman zaman Başkan Aziz Yıldırım'a da ilettiğim eleştirilerim oluyor. Fakat bu söylediklerim Başkan Aziz Yıldırım'ın bugüne kadar yaptıklarını takdir etmemeyi gerektirmez."

        ŞEREF HAS:

        AZİZ YILDIRIM ADAYLIĞINI KOYMALI!

        "Aziz Yıldırım'ın bugün bu şartlarda Fenerbahçe'de devam etmesinden yanayım.

        Kendisi yönetimde değişiklikler yapabilir, bu da yarar sağlar. Şu an başka alternatif bir kişi de düşünmüyorum. 1998'den itibaren başlayan hizmetler var. Bu çalışmaların da tamamlanmasının en sağlıklı yolu; başlayan kişi tarafından bitirilmesidir. Bu nedenle Aziz Yıldırım adaylığını koymalı ve devam etmelidir."

        İSMET SEZGİN:

        O KULÜBÜ SADECE MADDİ ANLAMDA DEĞİL MANEVİ ANLAMDA DA BÜYÜTTÜ

        "Aziz Bey kulübümüze çok büyük unutulmaz hizmetler yaptı. Kulübü sadece maddi anlamda değil manevi anlamda da büyüttü. Herkesin imrendiği büyük bir stadyum yaptı, en önemlisi de kulübün kurumsallaşması için gerekli adımları attı. Bu hizmetlerin devamlılığı için bir süre daha görevde kalmasının kulübün menfaatleri açısından da mantıklı olacağına inanıyorum."

        KÖKSAL ÖZBEK:

        O KIYMETLİ BİR TABLO YAPTI FAKAT HENÜZ DAHA DUVARA ASMADI…

        "Sayın Aziz Yıldırım'ın başkanlığına devam etmesi için gerekçelerim aslında çok uzun… Çeşitli açılardan kategorize edilerek söylenebilir… Örneğin tesisleşme, futbol dışı branşlara önem vermesi ve bu konuda da gelişmeler kaydedilmesi, yapılan dünya çapındaki transferler, ürünlerin pazarlanması, gelirlerin arttırılması gibi… Tabii bu örnekler çoğaltılabilir. Sayın Aziz Yıldırım'ın fevkalade başarılı çalışmaları var. Benim tarifimle; kendisi, kıymetli bir tablo yaptı fakat henüz daha duvara asmadı. Daha onu duvara asacak, karşısına geçecek, bakacak, düzeltecek. Daha vakti var yani. Şimdi görevi bırakıp, adaylığını koymazsa bu tablo maalesef yerinde kalacak, düşecek belki de yırtılıp, parçalanacak. Devam etmeli, bunu da büyüğü, küçüğü ve göreve talip olan kişiler bilmeli. Ben açık açık söylüyorum, hatta paylaşıyorum. Hissi sebeplerle Sayın Aziz Yıldırım'ın karşısına çıkmak yanlış olur. Ancak; programıyla, vizyonuyla, kadrosuyla Aziz Yıldırım'dan ve onun kadrosundan daha ilerde ve iyi olacağını söyleyen kişiler varsa, bizi ikna edecek kişiler varsa, gelsinler mukayese edelim. Fakat ufukta öyle biri görünmüyor …"

        EŞREF AYDIN:

        DAĞITMASI KOLAY, TOPLAMASI ÇOK ZORDUR

        "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün son 50 yılının en istikrarlı yıllarını ve maddi - manevi rahatlığını yaşıyoruz. Yönetimde de Ali Koç gibi faydalı kişilerin yer almasında da büyük yarar görüyorum. Bunu dağıtması kolay, toplaması çok zordur. Şampiyonluk yolunda da şansımız halen devam ediyor. Bu kongrede de yeni bir adayın şansını göremiyorum. Bir başkası çıksa da kazanma şansı yok. Çıkacağını da tahmin etmiyorum. Aziz Yıldırım'ın ekibinin devamında fayda görüyorum. Ve devam edecektir de... Şimdiden başarılar diliyorum."

        RIDVAN ÖZDİN:

        YAPTIKLARI TARTIŞILMAZDIR!

        "60 yıldır Fenerbahçe camiası içindeyim. Uzun yıllar Fenerbahçe Genel Sekreterliği yaptım. Halen de Disiplin Kurulu üyeliği görevimi sürdürmekteyim. Sayın Aziz Yıldırım gördüğüm 18 başkan içinde liderlik vasfına haiz birkaç başkandan biridir. Yaptıkları tartışılmazdır.

        Fenerbahçe'de ancak Aziz Yıldırım kendi yönetimini kurabilir. Aziz Yıldırım'dan başkasının kuracağı bir yönetim kadrosu rağbet görmez, gelinen noktadan da bir ilerleme sağlayamaz. Temennim; yaşadığı müddetçe, sağlığı müsaade ettiği sürece, Fenerbahçe başkanlığında rekor kırmasıdır ve buna her yönüyle de layıktır. Çok yakından tanıdığım Sayın Aziz Yıldırım başkanlığın değişmez adıdır. Türk spor camiasının Süleyman Seba ile birlikte en büyük saygınlığını kazanan kişisidir. Fenerbahçe'yi 1 oyla Vefa Küçük'ten aldığı zaman bir çok kişi mutsuzdu. Oysa o tanınmayan isim şimdi üstün başarılarıyla bir efsane. Ben lütfen bir dönem daha diyorum. Çünkü Fenerbahçe onsuz, O 'da Fenerbahçesiz olmamalı"

        ADNAN ALPTEKİN:

        BU HİZMET UNUTULAMAZ

        "Ben Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'ndan evvel sekiz sene de Haysiyet Divanı Başkanlığı yaptım. Yedi sene de başkanla çalıştım. Her başkanın müspet çalışmalarına şahit oldum, hepsi başarılı işler yapmış, büyük emekler harcamışlardır. Ama Aziz Yıldırım'ın yaptığı boyuta ulaşamamışlardır. Aziz Yıldırım son derece başarılı olmuş, Fenerbahçe'yi değiştirmiştir, yenilemiştir, modernleştirmiş ve büyütmüştür. Bu hizmet unutulamaz. Reyimi Aziz Yıldırım'dan başkasına vermeyi düşünmüyorum, başarılarının da devamını diliyorum."

        SEFER SEZAİ AYTAN:

        O BAŞARILI BİR BAŞKAN, BU İŞLERİ ARTIK ÖĞRENDİ

        "Aziz Yıldırım bu işe devam etmeli… O başarılı bir başkan, bu işleri artık öğrendi, bu işleri biliyor. 1938'de kulübe girdim, biz neler yaşadık, neler gördük. Kolay işler değil bunlar. 1998'den beri başlayan dönemi değerlendirdiğimde karşımızda muhteşem bir kulüp görüyorum. Bu da Aziz Yıldırım ve yönetimdeki arkadaşlarının sayesinde. Hepsine gönülden teşekkür ediyorum."

        AZMİ OFLUOĞLU:

        AZİZ YILDIRIM ŞİMDİDEN ADAYLIĞINI KOYMALI!

        Sayın Aziz Yıldırım şimdiden adaylığını ortaya koymalı ki; başka adaylar çıkmasın…

        Çok başkanlar gördük ama Aziz Başkan'ın başarılarının çok daha fazla olduğunu görüyorum. Manevi değeriyle takımı desteklemeye, motive etmeye Aziz Bey çok yatkın. Bunu şu anda kulübün başında olduğu için söylemiyorum. Aziz Bey'i kişilik olarak, hekim olarak tanıyorum. Bunun için de Aziz Başkan'la devam diyorum… Bir oyum var o da Aziz Başkanın…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ