Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Beşiktaş - Olympiakos hangi kanalda, şifresiz mi, saat kaçta? BJK maçı ne zaman? - Futbol Haberleri

        Yunanistan'da oynanan maçtan 1-1 skorla ayrılan temsilcimiz Beşiktaş,Olympiakos'u Vodafone Arena'da bu akşam ağırlayacak. Çeyrek final için mücadele edecek olan Beşiktaş, Olympiakos'u geçmek istiyor. PekiBeşiktaş - Olympiakos maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman?

        BEŞİKTAŞ - OLYMPİAKOS MAÇI HANGİ KANALDA, ŞİFRESİZ Mİ, SAAT KAÇTA?

        Beşiktaş ile Olympiakos arasındaki karşılaşma, yarın saat 21.00'de Vodafone Arena'da yapılacak ve TRT 1'den canlı yayınlanacak.

        Maçı İngiltere Futbol Federasyonundan Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stephen Child ve Stuart Burt gerçekleştirecek. Ian Hussin'in dördüncü hakem olacağı mücadelede Jonathan Moss ile Craig Pawson ilave yardımcı hakem olarak görev alacak.

        MUHTEMEL 11'LER

        Beşiktaş:Fabri, Gökhan Gönül, Matej Mitrovic, Dusko Tosic, Adriano, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Ryan Babel, Vincent Aboubakar

        Olympiakos:Nicola Leali, Diogo Figueiras, Alberto Botia, Manuel da Costa, Aly Cissokho, Alaixys Romao, Esteban Cambiasso, Georgios Manthatis, Kostas Fortunis, Tarik Elyounoussi, Karim Ansarifard

        STAT: Vodafone Arena

        SAAT: 21.00

        HAKEMLER: Michael Oliver, Stephen Child, Stuart Burt (İngiltere)

        YAYIN: TRT 1

        SAKATLAR: Marcelo (Beşiktaş) / Kapino (Olympiakos)

        CEZALILAR: Tolgay (Beşiktaş) / Viana (Olympiakos)

        0-0'DA ZAFER BEŞİKTAŞ'IN

        1-1’in rövanşında çeyrek final için Beşiktaş’a 0-0’lık beraberlik de yetecek... Her türlü galibiyet halinde de Kartal zafere uçacak... 1-1’de maç uzayacak... Aklımızın ucundan bile geçmeyen gollü beraberlikler ve tüm Olympiakos galibiyetlerinde temsilcimiz Avrupa’ya mendil sallayacak.

        TOLGAY ARSLAN CEZALI

        Olympiakos ile yapılan ilk maçta sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Tolgay Arslan, yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

        Siyah-beyazlı ekipte Vincent Aboubakar ve Caner Erkin, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Aboubakar ile Caner Erkin, yarınki karşılaşmada forma giyip sarı kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

        MARCELO SAKAT

        Beşiktaş, Olympiakos maçı öncesi en büyük sıkıntıyı Kayserispor müsabakasında sakatlanan Marcelo Guedes'in durumundaki belirsizlikle yaşıyor.

        Olympiakos maçı için yapılan ilk iki antrenmanda yer alamayan Marcelo'nun bu akşamki idmanda deneneceği ve durumuna göre karar verileceği öğrenildi.

        Kayserispor maçında sakatlık yaşayan bir diğer savunma oyuncusu Dusko Tosic ise takımla çalışmalarını sürdürdü.

        Teknik direktör Şenol Güneş'in, ayrıca sarı kart ceza sınırında bulunan Marcelo'nun oynamaması halinde savunmanın göbeğinde Tosic'in yanında Matej Mitrovic ile Atınç Nukan'dan birine görev vermesi bekleniyor.

        REKLAM

        Beşiktaş'ta Kayserispor maçında cezaları nedeniyle oynayamayan Ricardo Quaresma ile Gökhan Gönül, Olympiakos karşısında forma giyebilecek. İlk maçta savunmanın önünde Atiba Hutchinson ile görev alan Tolgay Arslan'ın cezası sonrası Oğuzhan Özyakup bu bölgede oynayacak.

        Beşiktaş'ın yarınki karşılaşmaya Fabricio, Gökhan Gönül, Mitrovic (Atınç Nukan), Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel ve Aboubakar 11'iyle çıkması bekleniyor.

        ÇEYREK FİNALİN KAPISINDA

        Beşiktaş, Olympiakos karşısında 14 sezon sonra Avrupa kupalarında çeyrek finale yükselebilmek için mücadele verecek.

        Siyah-beyazlı ekip son olarak, 100. yılını geçirdiği 2002-2003 sezonunda Mircea Lucescu yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde mücadele etmişti.

        Söz konusu dönemde Çek Cumhuriyeti'nin Slavia Prag takımını eleyerek çeyrek finale yükselen Beşiktaş, İtalyan temsilcisi Lazio ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, deplasmanda 1-0 yenildiği rakibine evinde de 2-1 kaybederek kupaya veda etti.

        Beşiktaş, 2014-2015'te ise UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar yükselmiş, ancak Belçika'nın Club Brugge takımına her iki maçta da yenilerek (1-2, 1-3) elenmişti.

        OLYMPİAKOS YİNE DEPLASMANDA TUR KOVALAYACAK

        Sahasındaki maçta Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak avantaj yitiren Olympiakos ise son 32 turunda olduğu gibi yine deplasmanda tur arayacak.

        Bir önceki turda sahasında Osmanlıspor ile 0-0 berabere kalan Olympiakos, deplasmanda rakibini 3-0 yenerek adını son 16 turuna yazdırdı. Yunan ekibi, aynı sonucu bu sefer Beşiktaş deplasmanında gerçekleştirmeye çalışacak.

        Olympiakos'ta kart cezası süren Bruno Viana, yarınki mücadelede görev alamayacak.

        Yunan temsilcisinde Alberto Botia ile Diogo Figueiras, yarın sarı kart görmeleri ve takımlarının tur atlaması halinde çeyrek finalde cezalı duruma düşecek.

        SAVUNMADA ALARM

        Ligde en son oynanan Kayserispor maçında sakatlanan Marcelo, Olympiakos maçında forma giyemeyecek. Neredeyse siyah-beyazlı takımda 1,5 sene boyunca bütün maçlara çıkan Brezilyalı stoperin sahada olmaması Teknik Direktör Şenol Güneş'i farklı tercihlere itecek. Tosic'in de durumunun belirsizliğini koruması kafalarda soru işareti bırakırken, özellikle savunmada deneyimli çalıştırıcının kimi oynatacağı henüz netleşmiş değil. Ancak Mitrovic ve Atınç şu anda stoperde oynayacak en güçlü adaylar olarak öne çıkarken, Şenol Güneş'in Necip Uysal tercihini de değerlendirebileceği gelen haberler arasında.

        İÇ SAHA AVANTAJI

        Siyah-beyazlı takım bu sezon Avrupa'da oynadığı maçlarda iç sahada kaybetmedi. Olympiakos maçı öncesi Beşiktaş'ın en önemli kozlarından biri taraftar desteği olacak. Bu sezon Vodafone Arena'da oynanan bütün maçlarda stadı tıklım tıklım dolduran Beşiktaş taraftarı yarın da tribündeki yerini alacak.

        AVRUPA GOLCÜSÜ ABOUBAKAR

        Vincent Aboubakar, siyah-beyazlı takımın bu sezon Cenk Tosun ile birlikte gol ayağını çekiyor. Ancak Kamerunlu forvet Avrupa arenasında Cenk'ten bir adım önde. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Napoli deplasmanlarında attığı gollerle Avrupa'da açılışı yapan Aboubakar, durdurulamıyor. Geçen hafta Olmypiakos maçında deplasmanda attığı golle takımına hayat veren golcü futbolcu, ligde de Kayserispor maçında attığı golle Beşiktaş'ı beraberliğe taşıyarak hanesine 1 puan yazdırmıştı. Vincent Aboubakar'ın yarın da Olympiakos'a karşı ilk 11'de forma giymesi öngörülüyor.

        ● En büyük koz Aboubakar

        Beşiktaş'ın Olympiakos ile yapacağı karşılaşmada en büyük kozu Vincent Aboubakar olacak.

        Siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında şu ana dek 5 gol kaydeden Kamerunlu forvet, son 2 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

        Beşiktaş'ın Avrupa'da bu sezon etkili olan diğer oyuncuları ise Ricardo Quaresma ile Cenk Tosun oldu. İki oyuncu, şu ana dek üçer kez gol sevinci yaşadı.

        Avrupa kupalarındaki son golünü Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan karşılaşmada atan ve 4 maçtır suskun kalan Quaresma'nın, siyah-beyazlı formayla şu ana dek 11 golü bulunuyor. Portekizli oyuncu, yarınki mücadelede gol atarak Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü sıralamasında yükselmeyi hedefliyor. Beşiktaş'ın tarihinde Avrupa'daki en golcü futbolcusu sıralamasında 14 golle zirvede bulunan Oktay Derelioğlu'nu, 12 golle Bobo takip ediyor.

        Son maçlarda etkisiz bir görüntü sergileyen Cenk Tosun ise Beşiktaş'ta toplam 6 Avrupa golüne imza attı. Cenk, bir gol bulması halinde siyah-beyazlı formayla Avrupa'da 7 gole sahip Mehmet Özdilek'i yakalayacak.

        Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarındaki diğer gollerini Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca kaydetti. Siyah-beyazlı takımın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta William Soares kendi kalesine atmıştı.

        UEFA AVRUPA LİGİ'NDE 100. MAÇ

        Beşiktaş, eski adıyla UEFA Kupası olan ve Avrupa Ligi ismiyle devam eden organizasyonda yarın "dalya" diyecek.

        Avrupa futbolunun 2 numaralı organizasyonunda şu ana dek 99 karşılaşma yapan siyah-beyazlılar, rakiplerini 44 kez mağlup etti. 21 maçta berabere kalan Beşiktaş, 34 mücadeleden ise yenilgiyle ayrıldı.

        Avrupa Ligi'nde 152 kez gol sevinci yaşayan siyah-beyazlı ekip, kalesinde 121 gol gördü.

        ● Farklı galibiyetler

        Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı 5-0 yenerek elde etti.

        Siyah-beyazlı takım, İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligiorganizasyonunda İstanbul'da 5-1 mağlup ederek farklı bir skora daha imza attı.

        Beşiktaş ayrıca 2005-2006'da UEFA Kupası'nda Liechtenstein ekibi Vaduz'u İstanbul'da 5-1 mağlup etmişti.

        ● Farklı mağlubiyetler

        Beşiktaş, Avrupa arenasında tarihindeki en farklı yenilgisini ise 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısında deplasmanda 8-0'lık skorla yaşadı.

        Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibine dış sahada 6-0 mağlup olan Beşiktaş, 2007-2008'de yine bu organizasyonda İngiltere temsilcisi Leeds United'a aynı skorla yenilmişti.

        ● Hükmen galibiyetlerden birisi Olympiakos'a karşı

        Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bırakan siyah-beyazlılar, bunlardan birini Olympiakos'a karşı aldı.

        Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edildi. Siyah-beyazlı takım ayrıca 1986-1987'de aynı kupada 2. turda Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apoel'in sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

        Siyah-beyazlılar, Yunan takımlarına karşı 4. maçına çıkacak. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde bu ülkeden Asteras ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, İstanbul'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalırken, deplasmandaki mücadeleyi ise 2-2 eşitlikle tamamladı.

        Beşiktaş, bu sezon son 16 turunda Olympiakos ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada da rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

        ● Şenol Güneş'in Avrupa karnesi

        Siyah-beyazlı takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yarın 16. Avrupa kupası maçını yapacak.

        Güneş döneminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başladığı macerasını Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar taşıdı.

        Olympiakos'u geçerek adını çeyrek finale yazdırmayı hedefleyen siyah-beyazlı takım, Güneş'in teknik direktörlüğündeki 15 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet alırken, 8 maçtan beraberlikle ayrıldı ve 2 kez yenildi.

        Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde rakip filelere 22 gol atarken, kalesinde 23 gol gördü.

        STADYUM KONUMU

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ