Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu 2. maçları - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda, 5-3 kaybettiği ilk maçın rövanşında Monaco Manchester City'i konuk etti.

        2

        Monaco maça Subasic, Sidibe, Raggi, Jemerson, Mendy, Lemar, Bakayoko, Fabinho, Mbappe, Germain, Bernardo 11'iyle başladı.

        3

        Manchester City ise Caballero, Sagna, Stones, Kolarov, Clichy, Fernandinho, Sterling, Silva, De Bruyne, Sane, Agüero 11'iyle sahadaki yerini aldı.

        4

        Maça hızlı başlayan ev sahibi Monaco oldu. 8. dakikada sol kanattan gelişen atakta Bernardo Silva yerden sert bir vuruşla topu kaleye gönderdi, kaleciden önce topa dokunan Mbappe takımını 1-0 öne geçirdi.

        5

        Karşılaşmanın 29. dakikasında yine sol kanattan gelen Monaco ikinci golü de buldu. Mendy'nin yerden sert yaptığı ortaya gelişine vuran Fabinho farkı ikiye çıkardı. Bu aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

        6

        Maçın 62. dakikasında Manchester City, Leroy Sane'yle sol kanattan çok etkili geldi. Alman futbolcu topu çizgi üzerinden Sergio Aguero'ya çevirdi, Arjantinli golcü altıpas üzerinden vuruşunu yaptı ancak top farklı bir şekilde dışarı gitti.

        7

        Manchester City, maçın 65. dakikasında bir kez daha gole çok yaklaştı. Fernandinho'nun rakip savunmanın arkasına gönderdiği topu David Silva kontrol etti, İspanyol futbolcu bomboş pozisyondaki Aguero'yu gördü, Arjantinli futbolcunun vuruşunda Subasic kalesinde devleşti ve top kornere gitti.

        8

        İngiliz ekibi aradığı golü 70. dakikada buldu. De Bruyne'un pasına hareketlenen Sterling vuruşunu yaptı, topun ağlara gitmesine izin vermeyen Subasic'ten dönen topu Leroy Sane tamamladı ve skor 2-1 oldu.

        9

        City'nin gol sevinci sadece 7 dakika sürdü. 77. dakikada Lemar'ın yaptığı ortaya iyi yükselen Bakayoko kafayla topu sağ köşeye yolladı, bu golle Monaco skoru 3-1'e getirdi. Kalan dakikalarda da skor değişmeyince, Monaco maçı 3-1 kazanarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

        10

        ATLETICO MADRID - LEVERKUSEN

        UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 turunda Atletico Madrid ile Tayfun Korkut'un yeni takımı Leverkusen, Vicente Calderon'da karşı karşıya geldi.

        11

        4-2 kazandığı ilk maçın rövanşına Atletico Madrid, Oblak, Vrsaljko, Godin, Gimenez, Lucas; Saul, Thomas, Koke, Griezmann, Carrasco, Correa 11'iyle başladı.

        12

        Leverkusen ise Leno, Hilbert, Jedvaj, Dragovic, Wendell, Kampl, Baumgartlinger, Brandt, Bellarabi, Volland, Chicharito 11'iyle sahaya çıktı.

        13

        Mücadelenin 38. dakikasında Atletico Madrid gole çok yaklaştı. Leverkusen ceza sahasına giren Correa vuruşunu yaptı, ancak Leno topu kornere çelerek gol izni vermedi.

        14

        Bu pozisyondan 1 dakika sonra Atletico Madrid bu kez Koke'yle kaleyi yokladı, fakat Leno topu köşeden çıkardı.

        15

        57. dakikada Atletico Madrid, Antoine Griezmann ile net gol fırsatından yararlanamadı. Fransız forvet, ceza sahası sağ iç çaprazından aşırtma bir vuruş denedi, top az farkla dışarı gitti.

        16

        68. dakikada bu kez Leverkusen gole çok yaklaştı. Julian Brandt'ın şutunda top kaleci Oblak'tan geri geldi, Atletico Madrid savunmasının uzaklaştıramadığı topa bu kez Volland vurdu, ancak bu pozisyonda da eşitlik bozulmadı.

        17

        Mücadelenin kalan dakikalarında da eşitliği bozan gol gelmeyince, 90 dakika 0-0 tamamlandı. İlk maçı kazanan Atletico Madrid, çeyrek finale yükseldi.

        18

        ÇEYREK FİNALE YÜKSELEN DİĞER TAKIMLAR

        Bayern Münih