Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Olympiakos maçının yazar yorumları - Futbol Haberleri

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Yunanistan'ın Olympiakos takımını sahasında 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. HTSPOR yazarları Beşiktaş - Olympiakos maçını yorumladı.

        BRAVO NECİP BRAVO BEŞİKTAŞ! | ERCAN TANER

        1- İlk yarım saat şahane oyun, rakip adını unutmuş, gemisi batmak üzere olan bir kaptanın çaresizliği içinde...

        2- Beşiktaş’ın oyunu, maça hazırlanış biçimi harika dedim, kendi kendime..

        3- Fakat savunma hatalarını unutmuştum, aklıma geldi...

        4- Olympiakos, 32 dakikada bir buçuk atak yapıp gol attı...

        5- Olabilir, normal... En büyük eksiklik ne ama biliyor musunuz? Gol yiyince veya atınca, orta alanda mimar oyuncu eksikliği var Beşiktaş’ın...

        6- Nasıl mimar oyuncu? SGK emeklisi gibi gözüken, 37 yaşındaki Cambiasso gibi oyunu rahatlatacak isim yok Beşiktaş orta sahasında...

        REKLAM

        7- Mesela, Oğuzhan’ın bu yeteneği var gibi gözüküyor ama zor anlarda o da panikatak yaşıyor ve yaşatıyor çevresine...

        8- Afrika Kupası almış, Kamerun’un oyuncusu Aboubakar’ın sorumsuz hareketine, kim ne anlam verebilir?

        9- Kendisi bile bunu açıklayamaz... Rakibe kafa girişimi, bir çuval inciri berbat etmek demek..

        10- İkinci yarı, büyük panik ile başladı Beşiktaş... Kaleci Fabri dahil, deprem anında ne yapacağını bilemeyen insan profili çizdiler 60. dakika itibariyla...

        Komşu’ya kapak! Kartal’ın Avrupa Ligi son 16 turunda darmadağın ettiği Olympiakos, Vodafone Arena’ya iddialı gelmişti. Öyle ki Yunan basını maçtan önce “Beşiktaş’ı eleyerek İstanbul’u fethedeceğiz” gibi ifadeler kullanmıştı. Ancak Siyah-Beyazlılar, 10 kişi kalmasına rağmen rakibini dörtleyerek en iyi cevabı sahada verdi.

        11- Eksik oynarken ne olursa olsun, atak yapmayı düşüneceksin... Dünyada ilk kez, bir takım 10 kişi kalmıyor...

        12- Olympiakos, savunmasını bile neredeyse Beşiktaş yarı sahasına yığmış 70 dakika... Bir ara topu atamıyorsan, 11’e 10 antrenman yapmıyor musun diye, sorgularım ben bu işi...

        13- Bin tane maç seyrettim, Juventus, Bayern, Liverpool, Roma... Eksik kaldılar, bu kadar panik inanın görmedim..

        14- Babel golü atmasa, statta ve ekranları başında, milyonlar arasında kalp sorunu yaşayan çok insan olurdu bu gece, acil servislerde...

        15- Necip, dün gecenin gizli kahramanıdır, bence... Beşiktaş altyapısından yetişen son mohikan o...

        16- 10 kişi kalıp, Olympiakos’u 4-1 yenmek büyük iş ama ya raki, Celta Vigo olsaydı diye sormadan edemiyorum...

        17- Tebrikler Beşiktaş, bize yaşattığın sevinç için...

        TEŞEKKÜRKER BABEL | ALİ GÜLTİKEN

        Bu seviyelerde Aboubakar’ın yaptığı davranışı anlamak da anlatmak da zor. Maça iyi başlamışsın, golünü atmışsın. Takım olarak çok iyi bir performans yakalamışsın. Takımın iki farklı öne geçmiş. Maç senin elinde. Sonra bu işi yapıyorsun. Hakikaten anlamak zor.

        Aboubakar’ın bu hatası tribününden yedek kulübesine, seyircisinden teknik direktörüne ve sahadaki oyuncusuna kadar herkese sıkıntılı bir 30 dakika izletti. Ta ki Babel’in skoru 3-1’e getiren golüne kadar.

        Pire’deki maçta bir şeyi çok net gördük. Beşiktaş takım olarak, oyun olarak Olympiakos’un çok üzerinde. Oyuncu kalitesiyle de önde, takım tecrübesiyle de. Bunu da orada oynanan futbolla ortaya koydu. İstanbul’daki maçın 11’e 11 oynandığında her türlü Beşiktaş’ın lehine sonuçlanacağına zaten orada ikna olmuştuk. Buradaki maçın ilk bölümü de bizi yanıltmadı. Beşiktaş oyuna da hakim oldu, sahaya da hakim oldu, skora da hakim oldu. Maçın içerisinde bu işlere ara verdiği bölüm, Aboubakar’ın oyundan atılmasından sonraki dönemdi. Fakat burada da Beşiktaş başka bir kalitesini gösterdi. Bu seviyelerde oyunun temposunu kontrol edebileceğini, gerektiğinde, sıkıştığında doğru savunma yapabileceğini ve rakibine oynarmış gibi hissettirip aslında zamanı istediği şekilde yönlendirebileceğini gösterdi.

        KADER ANI » 75' Son dönemde kayıptı, dün harikalar yarattı. Kalemizde bunaldığımız dakikalarda attığı golle ışıl ışıl parladı, turu sigortaladı. Çabukluğunu konuşturup dönerek yaptığı muhteşem vuruş ağlara gittiğinde Vodafone Arena’da küçük çaplı bir deprem yaşandı! Sevinç sırasında kollarını açtığında, bıraksalar tribündeki herkes kucaklamaya koşacaktı.

        Beşiktaş eksik de oynasa, eşit sayıdaki oyuncularla da oynasa etkili kontratak yapabilen bir takım. Çabuk çıkışlarda çok iyi ayakları var. Talisca’sıyla, Quaresma’sıyla, Babel’iyle bu işi iyi başarıyor. Dün zor anları tekrar işte bu özelliğiyle aştı. Etkili çıkışta Babel’in ayağından gelen gol turu getirirken, Cenk’in golüyle de çeyrek final perçinlendi.

        Avrupa kupalarında başarı için yalnızca iyi takıma sahip olmak yetmiyor. Oyunları doğru oynayabilen oyuncular ve teknik adamlar farkı yaratıyorlar. Beşiktaş’ın dün gördüğümüz en önemli farklarından bir tanesi bu yönü. Maçın içerisindeki gidişata göre tepki verebilen, oyunu yönlendirebilen veya yönetebilen oyuncu kaliteleri var. Çok ihtiyaç duyulan anlarda sakin kalmayı başarabildiler. Rakibi etkisiz kılabilecek anlarda yapılması gereken hamleleri de çok klas bir şekilde gerçekleştirdiler. Hem bireysel oyuncu kalitelerini gördük hem de Beşiktaş’ın genel olarak takım kalitesini. Bu görüntüler çok da hoşumuza gitti.

        TAKIM SAVUNMASI

        Eksik kalmasına rağmen ikinci yarı ortaya koyduğu savunma anlayışı büyük alkışı hak etti. Üzerine ilave ettikleri sükunet ve tecrübe de bu takıma yakıştı.

        REKLAM

        BU YÜREKLE NEDEN OLMASIN? | KARTAL YİĞİT

        Beşiktaş dün akşam bu turu kaybetseydi gerçekten çok yazık olurdu. Çünkü inanılmaz bir başlangıç yapıp rakibi tam anlamıyla şoke ettiği maçı neredeyse kendi eliyle Olympiakos’a veriyordu... Oysa öyle bir 30 dakika izledik ki belki de bu sezonun en iştahlı futboluydu. İstenilen goller de gelince “Tamam iş bitti” havası başladı. Ama o da ne! Aboubakar attığı o kafayla resmen takımını sabote etti. Bundan sonra Yunan takımına özgüven geldi. Bu kez onlar sahanın hakimi olmaya başladılar. Böylesine maçları 50 dakikaya yakın 10 kişi oynamak kolay iş değil. Beşiktaş ikinci yarıya, mecburiyetten tamamen kontrollü ve savunma yaparak girdi. Olympiakos’un yaptığını bu kez bizimkiler yapmaya başladı. Beşiktaş, kapanarak ani ataklarla gol bulmaya çalıştı.

        Evde bir başka! Başarılı iç saha performansını sürdüren Kartal, Avrupa’da son 16 iç saha maçında sadece bir kez yenildi. Rakiplerine 8 kez üstünlük sağlarken, 7 maçtan da berabere ayrılan Siyah-Beyazlılar, bu periyotta İstanbul’daki tek yenilgisini 2014-15’te Avrupa Ligi’nde Belçika’nın Club Brugge takımı önünde 3-1’le almıştı.

        Takımımız bunu da yaptı. Sıkıntılı dakikalarda Şenol Güneş sahanın en kötülerinden Oğuzhan’ı alarak Necip Uysal hamlesini yaptı. Bu hamle orta sahaya inanılmaz bir direnç getirdi. Necip de öyle bir savaş örneği gösterdi ki “Eyvah tur gidiyor” denilen anlarda arkadaşlarını ayağa kaldırdı.

        Beşiktaş ilginç bir takımdır, yıllardır Avrupa’da “Bitti” denilen turları vermiştir. Ama dün geceki Beşiktaş farklıydı. Bizleri korkutsa da içimizdeki umut ışığını hiçbir zaman söndürmedi. Her ne kadar Olympiakos kendi ayarında olmasa da 1 gol yediği takdirde Avrupa’ya veda edeceğini bile bile korkmadı, cesurca 10 kişi müthiş bir zafer yaşattı Türkiye’ye. Artık bundan sonra her maç final. Bu yürekle final neden olmasın? Ancak biraz da kendimizi sorgulamak gerek. Ayrıca Aboubakar’a bir ders verilmeli. Babel’e “Helal olsun” demeli. Tebrikler Beşiktaş...

        Taraftar rotayı çizdi, final istiyor... 24 Mayıs’ta hedef Stockholm’ü Siyah-Beyaz’a boyamak...
        Taraftar rotayı çizdi, final istiyor... 24 Mayıs’ta hedef Stockholm’ü Siyah-Beyaz’a boyamak...

        KIRMIZI DOĞRUYDU | BÜLENT YAVUZ

        İngiliz hakem Michael Oliver, çok tecrübesi olmamasına rağmen maçı gayet güzel yönetti. Aboubakar’ın atılması tamamen oyuncunun sorumsuzluğundan kaynaklıydı. Topsuz alanda rakibinin tahrikine kapılarak kafayı çakarsan hakem de sana kırmızıyı çakar. Profesyonel oyuncu Aboubakar, maçın yıldızı olmaya adayken amatörce yaptığı hareketin karşılığını tıpış tıpış soyunma odasına giderek aldı. Beşiktaş değil 10 kişi, 9 kişi, 8 kişi de kalsa Olympiakos’u Vodafone Arena’nın çimlerine gömerdi. Yunan takımı, adeta üçüncü sınıf bir takım gibi...

        Beşiktaş’ın müthiş mücadelesine İngiliz hakem ayak uydurdu. Her pozisyonun dibindeydi. Hiç hata yapmadı. Çıkardığı sarı kartların tamamı doğruydu. Kara Kartal’ın Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmesine Aboubakar engel olamadı. Beşiktaş’ta kırmızı karttan sonra her oyuncu ikişer kişilik oynadı. 32 yaşındaki hakem, Beşiktaş için tabiri caizse şeker gibi hakemdi... Ancak 35. dakikada Ricardo Quaresma’nın ceza alanı içerisinde savunma oyuncusu tarafından el müdahalesiyle yere düşmesine penaltı çalabilirdi. Burada Quaresma’nın kendini yere kolay bırakması hakeme inandırıcı gelmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ