Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın rakibi kim oldu? Beşiktaş kimle eşleşti? UEFA maçları ne zaman? - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi çeyrek final kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi Fransa ekibi Lyon oldu. Siyah-beyazlılar, çeyrek finaldeki ilk maçını 13 Nisan'da deplasmanda, rövanşı ise 20 Nisan'da sahasında oynayacak.

        Yarı finallerin 4 ve 11 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 24 Mayıs'ta İsveç'in başkenti Stockholm'de Friends Arena'da yapılacak.

        İŞTE UEFA AVRUPA LİGİ ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

        BEŞİKTAŞ- Lyon

        Anderlecht - Manchester Utd

        Celta Vigo -Genk

        Ajax - Schalke

        OLYMPİAKOS'U 4-1 YENEREK TURLADIK

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 1-1'in rövaşındaYunan ekibi Olympiakos'u 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş, 14 sezon sonra 3. kez çeyrek finale yükselmeyi başardı.1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı takım, 2002-2003'te de UEFA Kupası'nda bu başarıyı göstermişti.

        İşte UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finalistleri:

        KİM NASIL TURLADI?

        Ajax, Anderlecht, Lyon, Manchester United ve Schalke 04, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

        Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvasında son 16 turu rövanşları, 5 maçla sona erdi. Kupanın iddialı takımları Roma ile Lyon arasındaki mücadele, 2-1 İtalyan ekibin üstünlüğüyle bitti. Fakat evindeki ilk karşılaşmayı 4-2 kazanan Lyon, çeyrek final biletini aldı.

        Roma, Diakhaby'nin 16. dakikadaki golüne, bir dakika sonra Strootman ile cevap verdi. Lyonlu Tousart'ın 60. dakikada kendi kalesine attığı gol, maçın skorunu belirledi.

        Finalin bir diğer favorisi Manchester United ise deplasmanda 1-1 tamamladığı maçın rövanşında Rostov'u 1-0 yendi. İngiliz kulübünün golü, 70. dakikada Mata'dan geldi.

        SCHALKE'TEN GERİ DÖNÜŞ

        Alman ekipleri Borussia Mönchengladbach ile Schalke 04'ü karşı karşıya getiren müsabaka, büyük heyecana sahne oldu. 1-1 biten ilk maçın rövanşında, Schalke 04'ü ağırlayan Borussia Mönchengladbach, ilk devreyi, Christensen ve Dahoud'un golleriyle 2-0 önde kapattı.

        Goretzka'nın 54 ve Bentaleb'in 68. dakikada penaltıdan attığı gollerle skoru 2-2'ye getiren Schalke 04, deplasmanda fazla gol atmasının avantajıyla tur atladı.

        Diğer eşleşmelerde çeyrek final vizesini alan takımlar da Kopenhag'ı eleyen Ajax ve APOEL'i eleyen Anderlecht oldu.

        SONUÇLAR

        UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçlarının sonuçları ve ilk karşılaşmaların skorları şöyle:

        Genk (Belçika) - Gent (Belçika): 1-1 (5-2)

        Beşiktaş (Türkiye) - Olympiakos (Yunanistan): 4-1 (1-1)

        Krasnodar (Rusya) - Celta Vigo (İspanya): 0-2 (1-2)

        Ajax (Hollanda) - Kopenhag (Danimarka): 2-0 (1-2)

        Manchester United (İngiltere) - Rostov (Rusya): 1-0 (1-1)

        Roma (İtalya) - Lyon (Fransa): 2-1 (2-4)

        Borussia Mönchengladbach (Almanya) - Schalke 04 (Almanya): 2-2 (1-1)

        Anderlecht (Belçika) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi): 1-0 (1-0)

        İTALYAN BASININDAN BEŞİKTAŞ UYARISI

        Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalması İtalyan basınında da yankı buldu. La Gazzetta dello Sport, "United favori ama Beşiktaş'a dikkat ifadelerini kullandı.

        Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde 10 kişi kaldığı maçta Yunan ekibi Olympiakos'u 4-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Beşiktaş'ın başarısı İtalyan basınında da yer buldu. İtalya'nın önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, "United favori ama Lyon ve Beşiktaş'a dikkat" başlığını kullandığı haberde, Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Manchester United'ın UEFA Avrupa Ligi'nin favorisi olduğunu ifade etti. Haberde, Roma'yı eleyerek çeyrek finale yükselen Lyon'un performansına da dikkat çekilirken, "Hemen yanında kendi sahasında çığ gibi büyüyen ve rakibini ezen bir Beşiktaş var" denildi.

        Beşiktaş'ın göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulanırken, Olympiakos'u 10 kişi kalmasına rağmen darmadağın ettiği yorumu yapıldı.Gazetenin haberinde, UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekiminin bugün gerçekleşeceği hatırlatılırken, Beşiktaş'a rakip olacak takımın çok dikkatli olması uyarısı yapıldı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ