Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Türkiye - Finlandiya hangi kanalda, şifresiz mi, saat kaçta? Milli maç hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde evinde Finlandiya'yı ağırlayacak. 2018 Dünya Kupası'na katılmak için zorlu bir mücadeleye çıkacak olan Milli Takım'da parola kesin galibiyet.PekiTürkiye - Finlandiya maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta? İşte mücadelenin tüm detayları...

        TÜRKİYE - FİNLANDİYA MAÇI HANGİ KANALDA, NE ZAMAN, ŞİFRESİZ Mİ?

        2018 Dünya Kupası'nda yer almak için önemli bir mücadele olacak olan Türkiye - Finlandiya maçı, Antalya Arena Stadyumu'nda 24 Mart 2017 Cuma günü saat 20:00'da başlayacak.Zorlu mücadele TV8 kanalından şifresiz ve canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayıİspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano yönetecek.

        MİLLİ TAKIM MAÇIN HAZIRLIKLARINI SÜRDÜRDÜ

        A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 24 Mart Cuma günü Finlandiya'yla yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

        Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenman, SENTIDO Zeynep Golf & Spa Resort'un sahasında yapıldı.

        Antrenmana, tedbir amaçlı fizyoterapist eşliğinde kendisi için hazırlanan özel program dahilinde çalışan Cengiz Ünder haricinde aday kadroda yer alan tüm futbolcular katıldı.

        Dinamik ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, sırasıyla sınırlı alanda pas, dar alanda çift kale oyun ve kaleye dönük şut ve orta çalışmaları gerçekleştirildi.

        Milli takımın antrenmanını TFF Başkan Vekili Ali Dürüst de izledi.

        Milliler, yarın basına açık olarak yapacağı idmanla Finlandiya karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürecek.

        YILDIRIM DEMİRÖREN: "SERİYİ GALİBİYETLE TAÇLANDIRACAĞIMIZA İNANCIM TAM"

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın yenilgi yüzü görmediği Antalya Stadı'nda ağırlayacağı Finlandiya'yı mağlup ederek, bu seriyi galibiyetle taçlandıracağına inancının tam olduğunu bildirdi.

        Demirören, Türkiye'nin 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Finlandiya ile yarın Antalya'da yapacağı I Grubu 5. müsabakasına yönelik TFF tarafından hazırlanan maç kitabında "Antalya'daki serimize devam edeceğiz." başlığıyla yer alan yazısında sporseverlere seslendi.

        Türk Milli Takımı'nın 2017 yılındaki ilk maçına çıkacağını hatırlatan Demirören, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından 2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde de yer almak hedefiyle yola çıkan ay-yıldızlı ekibin, Finlandiya'yı, elemelerdeki ilk galibiyetini aldığı Antalya Stadı'nda ağırlayacağını kaydetti.

        2015 yılında hizmete açılan Antalya Stadı'nda bugüne kadar toplam 4 müsabaka oynayan millilerin, bunlardan üçünden galibiyetle ayrılıp, birinde berabere kaldığını, mağlubiyet yüzü görmediğini vurgulayan Demirören, "Finlandiya karşısında bu seriyi galibiyetle taçlandırarak devam ettireceğimize ve her milli maçta tribünleri tıklım tıklım dolduran Antalyalı futbolseverlerimizin yanı sıra tüm Türkiye'ye büyük bir mutluluk yaşatacağımıza inancım tam." ifadelerini kullandı.

        Yıldırım Demirören, maç kitabındaki yazısında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

        "İlk karşılaşmamızı 1924 yılında yaptığımız ve ülkemizde ilk kez 1977'de ağırladığımız Finlandiya ile görülebileceği üzere uzun yıllara dayanan bir futbol tarihimiz bulunmakta. Bu vesileyle, Türkiye-Finlandiya karşılaşmasının fair play atmosferinde geçeceğine yürekten inanıyorum. Tarihimizde 14. kez karşılaşacağımız ve ülkemizde 6. defa konuk edeceğimiz Finlandiya A Milli Takımı'na ve Finlandiya Futbol Federasyonu yetkililerine 'hoş geldiniz' der, tüm futbolseverlere keyifli bir futbol akşamı dilerim."

        A MİLLİ TAKIM, FİNLANDİYA İLE 14. RANDEVUDA

        2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde I Grubunda oynadığı 4 maçta aldığı 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 5 puanla 4. sırada yer alan Türkiye, Finlandiya maçının hazırlıklarını Antalya Belek'te sürdürüyor. Ay-yıldızlılar, rakibi Finlandiya ile 14. kez karşı karşıya gelecek.

        REKLAM

        Türkiye ve Finlandiya daha önce 13 kez birbirlerine rakip oldular. İlk kez 1924 yılında hazırlık maçında karşılaşan iki takımın mücadelesini ay-yıldızlı takım Zeki Rıza Sporel'in attığı gollerle 4-2 kazandı. A Milli Takım ile Finlandiya, toplamda 13 kez karşı karşıya geldi. İki takım, 9 kez hazırlık maçı, 2 kez 1986 Dünya Kupası Eleme maçlarında, 2 kez de 2000 Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarında birbirlerine rakip oldular.

        546. MAÇ

        A Milli Futbol Takımı, Finlandiya ile yapacağı maçla 546. karşılaşmasına çıkacak.

        Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde 287'si resmi, 258'i özel maç olmak üzere geride kalan 545 maçta biri hükmen olmak üzere 205 galibiyet, 126 beraberlik ve 214 de mağlubiyet aldı. Milliler bu maçlarda toplam 715 gol atarken, kalesinde 792 gol gördü.

        A Milli Takım bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımı ile karşılaştı. Milliler 545 maçın 467'sini Avrupalılar, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerika kıtası ülkeleri, 22'sini Afrika ülkeleri ve 3'ünü de Okyanusya ekipleri ile mücadele etti.

        TÜRKİYE'DE FİNLANDİYA'YA KARŞI GALİBİYET YOK

        A Milli Takım, Finlandiya ile Türkiye'de oynadığı 5 maçta galibiyet yüzü göremedi. Kendi sahasında oynadığı 5 maçta rakibine karşı galibiyet alamayan Milliler 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. A Milli Futbol Takımı'nın ev sahibi olarak, Finlandiya karşısında galibiyet almış olarak gözüktüğü tek maç ise 2008 yılında oynanan hazırlık maçı olarak kayıtlara geçti. Ancak bu maç Almanya'da oynandı ve mücadeleyi A Milli Futbol Takımı 2-0 kazandı.

        GALİBİYETLERDE FİNLANDİYA ÜSTÜN

        Bugüne kadar Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Finlandiya 13 kez karşı karşıya geldi. Oynanan 13 maçta Finlandiya'nın üstünlüğü göze çarpıyor. Ay-yıldızlı takım, 13 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        24 MART TARİHİNDE HİÇ KAYBETMEDİK

        Milli Takımımız, Finlandiya ile karşı karşıya geleceği 24 Mart gününde geçmişte oynadığı üç maçta da yenilgi yüzü görmedi. Ay-yıldızlılar, 24 Mart'ta oynadıkları üç maçtan iki galibiyet, bir de beraberlikle ayrıldı. İlk 24 maçında 2001'de İstanbul'da Slovakya ile berabere kalan milliler, 2007'de Atina'da Yunanistan'ı 4-1'le skor ile mağlup etti, 2016'da da Antalya'da İsveç'i 2-1 yendi.

        FATİH TERİM: "2017'YE GALİBİYETLE BAŞLAYACAĞIZ"

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, amaçlarının 2018 FIFA Dünya Kupası'nda bulunmak olduğunun altını çizerek, "Bu hedeften şaşmak yok." ifadesini kullandı.

        Finlandiya müsabakası öncesi maç kitabında "2017'ye galibiyetle başlayacağız." başlığı altında görüşlerini aktaran Terim, şunları kaydetti:

        "Elemeler başlarken, Türkiye'nin 15 yıldır süren Dünya Kupası hasretine son vermeyi hedef olarak seçtik. Güçlükler yaşasak da emellerimizden vazgeçmedik, inancımızı ise hiç kaybetmedik. Bu yüzden diyoruz ki; hedefimiz 2018 Dünya Kupası'nda bulunmak ve bu hedeften şaşmak yok."

        Finlandiya karşılaşmasıyla, gruptaki tüm rakiplerle ilk maçları tamamlamış olacaklarını anlatan Terim, şu görüşleri paylaştı:

        "Artık önümüzde birbirinden önemli 6 karşılaşma bulunuyor. Finlandiya ve haziran ayında Kosova ile oynayacağımız iki maçta sahadan 6 puanla ayrılarak eylül ayında başlayacak çiftli maçlara kayıpsız girmek istiyoruz. Kendi sahamızda yapacağımız maçların tamamını kazanmak da olmazsa olmazımız. 2017 yılına galibiyetle başlamak amacındayız ve 24 Mart Cuma akşamı yapacağımız Finlandiya müsabakası, bu öncelikli hedefimizin hayata geçmesindeki ilk sınav."

        Bu karşılaşmada en büyük destekçilerinin Antalya'da tribünleri dolduracak taraftarlar olacağını belirten Terim, "Antalya'nın yeni, modern stadyumunda 2016 yılında oynadığımız 4 maçta da bileğimizin bükülmemiş olmasında, tribünleri son koltuğuna kadar dolduran Antalyalıların coşkusunun da büyük payı bulunuyor. Her zaman ülkemizin birleştirici gücü olmuş milli takımımız da bu desteğe en güzel karşılığı galibiyetle verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

        "Rakibimiz Finlandiya, Avrupa futbolunda yeniden güçlü konuma gelmek isteyen ve kadrosunda uluslararası tecrübeye sahip futbolcuları barındıran bir takım." ifadesini kullanan Terim, yazısında daha sonra şunları aktardı:

        "Fiziğe dayalı, mücadeleci bir futbol oynayan Finlandiya ile Türkiye'nin karşılaşmaları her zaman çok çekişmeli geçti. Bu müsabakanın da benzer özellikte olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle, Finlandiya Milli Takımı'nı 19 yıl sonra ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum."

        EN GOLLÜ MAÇTA 6 GOL

        Ay-yıldızlılar ile Finlandiya ilk kez 1924 yılında karşı karşıya gelirken, mücadeleden Milli takımı 4-2 üstün ayrılan taraf oldu. Bu maç ile 1999 yılında Finlandiya'da oynanan 2000 Avrupa Şampiyonası Eleme maçında yine Türkiye A Milli Futbol Takımı 4-2 galip geldiği ve 6 golün atıldığı maçlar iki takım arasında oynanan 13 mücadele de en gollü biten maçlar olarak kayıtlara geçti.

        TÜRKİYE 20 GOL, FİNLANDİYA 20 GOL ATTI

        A Milli Futbol Takımı ile Finlandiya arasında 1924 yılında oynanan hazırlık maçından bu yana oynanan 13 maçta atılan gollerde eşitlik bulunuyor. Toplamda 40 golün atıldığı 13 maçta, iki ülkenin milli takımları birbirlerine 20 gol atma başarısı elde etti.

        REKLAM

        ANTALYA ARENA'DA 4 MAÇ

        A Milli Futbol Takımı daha önce Antalya Arena Stadyumu'nda 4 maça çıktı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda 3 galibiyet ve 1 beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi. Milliler, Antalya'da Dünya Kupası Elemeleri kapsamında oynadığı maçta Kosova'yı 2-0 mağlup etti. Hazırlık maçları kapsamında ise A Milli Futbol Takımı İsveç'i 2-1, Karadağ'ı 1-0 yenerken, Rusya ile golsüz berabere kaldı.

        Ay-yıldızlılar, Finlandiya ile oynayacağı maçın ardından Eskişehir'e geçerek 27 Mart Pazartesi günü Moldova ile hazırlık maçında karşılaşacak.

        Harita

        FATİH TERİM İLE 132. SINAV

        2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu beşinci maçında yarın Finlandiya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki 132. maçına çıkacak. Milliler, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 131 maçta biri hükmen olmak üzere 67 galibiyet, 32 beraberlik ve 32 de mağlubiyet aldı. Terim yönetiminde 3'ü Yunanistan karşısındaki hükmen galibiyetten doğan 196 gol atan Türkiye kalesinde ise 137 gol gördü.

        A MİLLİ TAKIM KADROSU

        Volkan Babacan İstanbul Başakşehir
        Onur Recep Kıvrak Trabzonspor
        Harun Tekin Bursaspor
        Gökhan Gönül Beşiktaş
        İsmail Köybaşı Fenerbahçe
        Şener Özbayraklı Fenerbahçe
        Kaan Ayhan Düsseldorf
        Ahmet Çalık Galatasaray
        Çağlar Söyüncü Freiburg
        Ömer Toprak Bayer Leverkusen
        Güray Vural Kayserispor
        Cengiz Ünder İstanbul Başakşehir
        Emre Çolak Deportivo
        Mehmet Topal Fenerbahçe
        Oğuzhan Özyakup Beşiktaş
        Serdar Gürler Gençlerbirliği
        Okay Yokuşlu Trabzonspor
        Olcay Şahan Trabzonspor
        Selçuk İnan Galatasaray
        Volkan Şen Fenerbahçe
        Deniz Türüç Kayserispor
        Emre Mor Borussia Dortmund
        Enes Ünal Twente
        Arda Turan Barcelona
        Yunus Mallı Mainz
        Cenk Tosun Beşiktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ