Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Medical Parrk Arena'da anlamlı etkinlik! - Trabzonspor Haberleri

        21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Down Sendromlu çocuklar Trabzonspor forması giyerek Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki yeni stadyumda sahaya çıktılar, futbol oynadılar.

        Ortahisar Belediyesi ile Trabzonspor'un ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören Down Sendromlu çocuklar, ilk kez stadı gezerek Bordo Mavili forma ile yeşil çimlere ayak bastılar. Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu da Down Sendromlu çocuklarla saha çıkarken, çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Çocukların sahadaki mutluluğu karşısında oldukça duygulandığını belirten Çubukçu, "Onları burada görünce inanılmaz duygulandık. Top oynarken ne kadar mutlu olduklarını görmek kendileri kadar bizi de mutlu etti. Çocukların gerçekten ilgi alakaya çok ihtiyaçları var. Bunlar bizim toplumumuzun çok güzide insanları. İnşallah bu etkinlikler yılda bir kez değil sürekli olur" dedi.

        REKLAM

        Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de katkı sağlayan herkese teşekkür ederek "Katkı sağlayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hep beraber biz de belediye olarak bugünün anlamına hitap etmek istedik. Yavrularımızla beraber Trabzonumuzun markası olan stadyumumuzda birlikte olduk. Onlar da çok mutlu oldu biz de çok mutlu olduk. Böyle etkinliklerle bu yavrularımızı sosyal hayata katılımını sağlamaya gayret edeceğiz. Trabzonsporumuza da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Velilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Asıl büyük fedakarlığı onlar yapıyor, hocaları yapıyor" diye konuştu.

        Erdoğdu Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Ümran Çolak da "Bugün özel bir gün. 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü. Ahmet Başkanın duyarlılığını her zaman hissediyoruz. Çocuklarımız bugün çok mutlu. Bugün yaptığımız en güzel etkinlik diyebilirim. Çocuklarımız çok heyecanlandılar, çok mutlu oldular. Onlar için bir şeyler yapıldığının farkına vardılar. Çok güzel etkinlik oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ