Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım TFF ile Arçelik anlaşmaya vardı - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören,Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç'la birlikte Antalya'da Belek Turizm Bölgesi'nde Arçelik firmasıyla imzalanan milli takımlar ana sponsorluğu anlaşmasının ardından Türkiye'nin 24 Mart'taki Finlandiya maçını değerlendirdi.

        Yönetimleri döneminde, milli maçların artık tribünleri dolu statlarda oynandığını ve gerçek bir milli takım taraftar topluluğu oluşturduklarını belirten Demirören, "Öncelikle Antalya, Konya seyircilerine teşekkür ediyorum. Antalya seyircisinin cuma akşamı takımı sonuna kadar destekleyeceğine inanıyorum. Kazanmaktan başka çaremiz yok. Ama dünyanın sonu değil. Bundan sonra da maçlarımız var. Takımımıza ve ekibimize güveniyorum" diye konuştu.

        TFF'nin Avrupa'nın en büyük federasyonlarından biri olduğunu dile getiren Demirören, Arçelik sponsorluğuyla ilgili de "Böyle büyük bir firmayla sponsorluk anlaşması yapılması, bizim için çok önemli. Böyle sponsorların milli takım ve Türk futbolunun içinde olması, bizim marka değerimizi daha da artıracaktır. Bu sponsorların inşallah takımlarımızda da olmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        ALİ KOÇ: "İNŞALLAH HAYIRLI UĞURLU OLUR"

        Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç da yaptığı açıklamada, hem milli takım hem de Arçelik ailesi adına çok mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

        "İnşallah hayırlı uğurlu olur, 2018 Dünya Kupası yolculuğunda katkısı, faydası olur. Geç kalmış bir anlaşma. Çok mutluyuz. İnşallah uzun seneler sürer. İş birliği aşamasında iki ekibin de çok uyumlu çalıştığını gördük. İnşallah bu oyun, bu sponsorluk ileriye dönük başarıyı artırmış olur. Futbolda başarı geldikçe sponsorluk artıyor, sponsorluk arttıkça daha fazla başarı geliyor. TFF'nin sponsorlarına baktığımız zaman dünya çapında kendini ispatlamış firmalar. İnşallah tüm futbol camiası, sadece milli takım değil, bu tarz sözleşmelere, iş birliklerine imza atar."

        MİLLİ MAÇLAR İSTANBUL'DA NE ZAMAN OYNANACAK?

        Ali Koç'un, "İstanbul taraftarı olarak milli takımı özledik, kayda geçsin." sözü üzerine, Demirören, "Biz de orada oynamayı çok istiyoruz. İstanbul'da çok iyi stadyumlarımız var. Ne zaman İstanbul taraftarı kendi takımının forması ile değil, milli takımı desteklemek ve milli takım oyuncuları için orada olursa, bizim de ilk maçımız İstanbul'da olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

        REKLAM

        DEMİRÖREN, FENERBAHÇE SORUSUNU YANITLATMADI

        Milli takımın Arçelik ile yaptığı sponsorluk anlaşmasında dikkat çeken bir olay yaşandı.

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Ali Koç’un röportajında enteresan bir şekilde araya girdi. Ali Koç’a yöneltilen, “Futbolu çok özlediğinizi söylediniz. Yakın zamanda var mı böyle bir plan” sorusuna Koç cevap vermeden Demirören araya girdi ve “Sen bana sor” diyerek mikrofonları kendisine çevirdi.

        Milli Takıma başarılar dileyen Koç, “Ben Dünya Kupası’na kalacağımıza, Fatih hocamızın önderliğinde çok inanıyorum. İnşallah geçenki gibi sancılı olmaz. Bir iki maç öncesinden belirleriz. Finlandiye maçı çok önemli. Burada puan kaybetme lüksümüz yok.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ