Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Meriç Müldür: Dursun Özbek’i beğenmeyenler aday bile çıkaramıyor - Galatasaray Haberleri

        Parayı bulsalar, taşın altına ellerini koymaya cesaretleri olsa, güvenilir, itibarı yüksek bir ismi ikna edebilseler, devletle ilişkilerine güvenseler Dursun Özbek’i bugün devirirler. Başkan liseli ama diğer liselilerin aksine camia içinde çok da güçlü değil. Bunu kendisi de biliyor, yaşıyor, görüyor.

        Başkaları gibi ukala değil, şımarık değil. Camia içindeki kafatasçılar gibi insanlara tepeden bakmıyor, küçük görmüyor. O’nun başkanlığını sindiremeyen bir kesim var ve Özbek’i sürekli olarak güçsüz göstermeye çalışıyorlar.

        Başarılı da oldular. Yönetimini yenilemesi kaçınılmaz bir gerçek gibi gözüküyor. Ama bu riski göze alamıyor. Haklı da. Cebinden koyduğu 80 milyon lirayı karşılamaya, 242 milyonluk kefalet imzasını atmaya niyetli birileri çıksa seçime gider de nerede o babayiğit? Herkes sadece konuşuyor. “Yönetimi yenileyeceğim” deyip seçim kararı alırsa da bir daha o koltuğa oturtmazlar.

        REKLAM

        İNAN KIRAÇ TOPA GİRMEDİ

        Yeni bir başkan arayışında olanların kapısını çaldıkları isimler de oldu elbette. Şu ana kadar hiçbiri karşılık bulmadı. İnan Kıraç’a da gittiler. “Başkan ol, eski başkanlardan oluşan bir yönetim yap, camiayı toparla” gibisinden sözlerle nabız da yokladılar. Kıraç hiç düşünmeden kestirip attı. İşaret edeceği bir aday olup olmadığını da sordular, Kıraç o topa da girmedi.

        Yeniden Duygun Yarsuvat ismini gündeme getirenler oldu. Yine geçmiş yıllardaki gibi Muharrem Yılmaz ismi de ön plana çıktı. O da istemedi. “Ben Eğitim Vakfı tarafında kalayım, kulübün içine girmeyeyim” dedi.

        'AYSAL %70KAZANIR'

        Bir de Ünal Aysal gerçeği var elbette. 6-7 ay öncesinde Dursun Özbek ile bir araya geldiğinde başkanlığı asla düşünmediğini söylüyordu, şimdilerde ise tam tersi. Ciddi olarak düşünüyor. Ama beklemede. Elbette bir planı vardır. Bugün kürsüye çıkıp konuşması bekleniyor. Genel kurulun seyrini değiştiren bir konuşma da yapabilir. Şu sıralar Almanya’da bir futbol kulübü almaya çalışıyor. Muhalefetin harıl harıl başkan adayı arayıp bulamadığı ortamda Aysal için “Bugün seçim yapılsa, aday olursa %70 kazanır” yorumları yapılıyor.

        REKLAM

        'AYSAL-ÖZBEK YÖNETİMİ'

        Arayışlar içerisinde enteresan bir öneri de gündeme geldi. “Ünal Aysal başkan, Dursun Özbek 2. başkan.” Bu formülde Aysal mali işlere karışmayacak, projeler üretip, vizyonunu konuşturacak, kulübün temsilini üstlenecek. İşleri Özbek yönetecek. İki isim arasında yaşanan atışmalar nedeniyle bu fikir çok dillendirilmedi ama yakın zamanda içerisindeki bazı aktörler farklı olmak üzere böyle bir oluşum gündeme getirilebilir.

        POLAT'IN HAKKI TESLİM EDİLECEK Mİ?

        Bugünkü genel kurul belli ki çetin geçecek. Özellikle başkanın kardeşine yüklenecekler. “Seçim kararı alın” baskısı olacak. Muhalifler yönetimi topa tutacak. Hakan Şükür’ün üyelikten atılması konusu gündeme oturacak. Divan Başkanı’nın nabzı çok iyi ölçmesi gerekecek.

        REKLAM

        Benim merak ettiğim bir konu daha var. 2011 yılındaki çirkin kongrede küfürler edilerek koltuktan indirilen, devamında ise mahkemelerde de aklanan Adnan Polat için yönetim artık bir adım atacak mı acaba?

        Mahkeme idari ibrasızlığı ortadan kaldıralı, hukuken geçersiz sayalı neredeyse bir yıl oldu. Buna rağmen mevcut yönetimden tık yok. Ne bir açıklama, ne resmi siteden bir bilgilendirme. Bazı üyeler kulübe ihtarname de çekerek mahkeme kararının gereğinin yerine getirilmesini istediler. Yönetim yine umursamadı. Samim Baki bir ihtarname daha gönderdi, bu konuda artık bir adım atılmasını, bugünkü genel kurulda gündem maddesi olarak ele alınmasını, üyelere açıklama yapılmasını talep etti.

        Polat’ın aklanmaya ihtiyacı yok, Polat’ın iade-i itibara ihtiyacı hiç yok. Aklanması gerekenler Galatasaray tarihinin utanç verici o kongresine imza atanlar aslında. Bakalım yönetim yine kayıtsız mı kalacak, yoksa Polat’ın hakkını artık teslim mi edecek?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ