Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yıldırım Demirören'den yabancı kuralı açıklaması - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        "İlk maçta Hırvatistan karşısında beraberlik önemliydi. Ama sonra beklenmedik kayıplar yaşadık. Önemli olan sonunda mutlu sona ulaşalım."

        "Milli Takım apayrı bir şey. Eğer Milli maçtan sonra önemli bir maç varsa kafalar Milli maçta olmalı."

        "Trabzonspor'un yeni stadında da Milli maç oynatacağız."

        "Bizim en büyük şansımız Sayın Cumhurbaşkanımız futbolu çok seviyor. Avrupa'da bu kadar stat yapan yok. Cumhurbaşkanımızın bu sıcak ve olgun bakışı önemli."

        YABANCI KURALI

        "İlk geldiğimizde yabancı sayısını 8'e düşürdük. 6 sahada olacak dedik. 5'e kadar düşürecek karar aldık. Kulüpler Birliği'nden kalkması için talep geldi. Biz kulüplerin arzularına göre değerlendirdik. Hocamız da Türk futbolcusunu yetiştirmek için çalışma yaptı. Mevcut sistemi getirdik. 4 senelik olarak geldi. Kulüpler buna göre yatırımlar yaptı. Ama ben Sayın Cumhurbaşkanımıza kesinlikle katılıyorum. Yabancı sayısı azalmalı. Ama söz Kulüpler Birliği'nde. Düşürelim derlerse ona göre karar veririz. Eğer bir karar alınırsa, kademe kademe inmesi gerekir diye düşünüyorum."

        REKLAM

        "Büyük kulüplerimiz amatör branşlara yıllık 15 milyon TL harcıyor. Bakanlık bunun için çalışma yapıyor. Buradan bir lira gelirleri yok kulübün. Kulüp mali probleme gidiyor. Kulüpler gerektiği kadar altyapıya harcama yapamıyor."

        FİNANSAL FAIR-PLAY

        "Başımızdaki en büyük dert UEFA'dan gelecek finansal cezalar. Kulüplerimiz anlaşmalarla geçiştirebiliyor ama artık deniz bitiyor. Biz de UEFA'nın finansal sistemine benzer bir sistem getiriyoruz. Önce bizden geçecekler, sonra UEFA'ya gidecekler. İlk önce anlaşma diyeceğiz anlaşmaya uyulmazsa önce puan silme daha sonra lisans iptali yapacağız."

        "Yaşlı yabancıların gelmesi, yaş ortalamasını yükseltiyor. Altyapıdan gelen oyuncularımızı pek fazla kullanmıyoruz."

        EURO 2024

        "Türkiye sadece stat yapımında birinci değil, altyapıya yatırımda da birinci. En büyük 6. federasyonuz. Bizden öndeki 5'i Avrupa Şampiyonası organize etti. Sıra bizde, yeter ki politika girmesin. Bu şartlarda EURO 2024'ün en büyük adayıyız eğer politik işler olmazsa. Biz daha önce hiç almadık Almanya'nın Dünya Kupası ve Avrupa Kupası düzenlemişliği var."

        "Servet Yardımcı, yüzde 90 UEFA Yönetim Kurulu'na girecek ama bu bir seçimdir. Bize verilen sözler tutulursa kesin olarak girecektir. Eskiden TFF, UEFA'ya gitmek istediği zaman 3 ay bekliyordu. Şimdi çok farklı yerdeyiz, bizi dikkate alıyorlar, dinliyorlar. Bizden görüş alıyorlar. Bu konuda Türkiye'nin de güçlü olmasının da etkisi var."

        "Avrupa kupalarına katılım konusunda 2017/2018 sezonu için hiçbir takımda sıkıntı görmüyorum. Biz zaten UEFA ile görüşürken bunları konuşuyoruz. Şu an herhangi bir sıkıntı görmüyorum. Bir kulübümüz gider, hiç olmadık bir şey yapar, onu bilemem."

        "Yabancı kuralını uygulamasak yerli oyuncular daha fazla kazanıyordu. Bu kuralla düştü bu maaşlar. Eskiden daha yüksek paralar ödeniyordu. Terörü bahane ederek gelmeyen oyuncular var. Kulüplerin orada elleri, kolları bağlanıyor."

        VERGİ KONUSU

        "Vergiler konusunda Göksel Bey'le de konuştuk. Futbolcular ve hocalar, kendi vergilerini kendileri ödemeli. Vergiler ödenmiyor, sonra erteleme isteniyor. Nereye kadar?"

        "BİRBİRİMİZE SAYGILI OLALIM"

        "Tabii ki başkanlar, camiasını koruyacak. Ama saygı çerçevesini bozmamak lazım. Bizler gelip geçiciyiz, makamlar saygıyı hak ediyor. Avrupa'nın gerçek yüzünü gördük. Birlik beraberliği ihtiyaç varken niye böyle yapılıyor? Yorumcular için de geçerli bu. Yöneticilere de öyle. Karşındakinin de bir ailesi var. Hangi hakem, hangi kulübe art niyetli davranabilir? Birbirimize saygı gösterelim. İngiltere'ye imreniyoruz. Futbol bir eğlence oyunu. Şov burası. Marka değerini hep beraber yukarılara çekmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın katkıları olmasaydı, bizim futbolumuzun değeri 500 milyon dolar mıydı? Göksel Bey'in verdiği mücadele... Gelin bunu topluma yayalım. Hep beraber bunu gösterelim. Sadece yöneticiler amatör, herkes profesyonel."

        "Otobüsü parçalayan taraftar ne zevk aldı? Taraftar mı oldun, en çok seven sen mi oldun? İETT haklı, otobüs vermez. Yazık... Acaba onların kendi evindeki alete bir şey yapılsa nasıl tepki verir? Niye otobüse zarar veriyorsun? Devrimler kolay oturmuyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Sistem oturacak."

        "Eğer taraftara şirin gözükmeye çalışırsanız hata yaparsınız. Ben de yaptım bu hatayı. Yaptığının doğru olduğuna inanarak devam edilmesi gerekiyor. E-bilet sayesinde istenmeyen taraftar gelemiyor. Çoğu kulübümüz bunun arkasında duruyor."

        VİDEO HAKEM UYGULAMASI

        "Video hakemlik penaltı, kırmızı kart, sarı kart ve ofsayt için olacak. Maç durmayacak, kulaktan söylenecek. Kulaklıktan gol ofsayt dense de, son karar yine hakemde olacak. Ama her şey kayıt altına alınacak. Video hakemliğin çok büyük bir maliyeti var. Bu maliyeti de kulüplerimiz ile paylaşacağız."

        "Ligdeki takım sayısını artırma imkanımız yok. Sezon ortasında böyle bir karar alırsanız Türkiye, UEFA tarafından askıya alınır. Kayyum atarlar, Yunanistan gibi olur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ