Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor CAS'tan Trabzonspor'a ret - Trabzonspor Haberleri

        2010-2011 sezonu şampiyonluğuyla ilgili UEFA'ya yaptığı itirazdan istediğini alamayan Trabzonspor'un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) itirazına ret kararı verildi.

        UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübü'nün itirazı reddedildi.

        Trabzonspor, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na, Fenerbahçe ve TFF hakkında şikayet başvurusunda bulunmuştu. UEFA Temyiz Kurulu'na yaptığı başvurudan da olumlu sonuç alamayan Trabzonspor, konuyu CAS'a götürmüştü. CAS ise Trabzonspor'un Fenerbahçe aleyhine yaptığı başvuruyu reddetti.

        FENERBAHÇE DE AÇIKLADI:

        Fenerbahçe, CAS'ın kararını resmi internet sitesinden böyle duyurdu:

        REKLAM

        "CAS, Trabzonspor’un Fenerbahçe aleyhine yaptığı başvuruyu reddetti. UEFA'ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuran Trabzonspor Kulübü'nün itirazı reddedildi. Trabzonspor, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na, Fenerbahçe ve TFF hakkında şikâyet başvurusunda bulunmuştu. UEFA Temyiz Kurulu'na yaptığı başvurudan da olumlu sonuç alamayan Trabzonspor, konuyu CAS'a götürmüştü. CAS ise Trabzonspor’un Fenerbahçe aleyhine yaptığı başvuruyu reddetti."

        TRABZONSPOR CEHPESİNDEN İLK AÇIKLAMA

        Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Önder Bülbüloğlu, 61saat'e yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

        "Resmi bir açıklama yok. Sabredin. Şike konusunda henüz hiçbirşey bitmiş değil. Bu karar sadece UEFA’nın TFF’ye yaptırım yapmaması konusunda şikayetimizdi. UEFA’nın şike konusunda yetkili mi yetkisiz mi olduğu konusunda karar verecek. CAS reddetme gibi bir durumu yok. Reddetme ifadelerini yanlıştır. UEFA yetkilidir veya yetkisiz diyebilir. Tarafları dinledi. Türkiye’deki şampiyonluğunun UEFA’nın yetkili olduğuna dair karar bekliyoruz.Şike yapıldığını UEFA ve CAS daha önce duyurmuştu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ