Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Lefter'in heykeli dikildi! - Fenerbahçe Haberleri

        Taraftar grubu Cefakar Kanaryalar'ın (Grup CK) girişimiyle Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nın hemen karşısındaki küçük park alanına inşa edilen heykelin açılışına, Lefter ve ailesinin yanı sıra Fenerbahçe Kulübü eski başkanları Faruk Ilgaz, Güven Sazak, yüksek divan kurulu başkanı Yüksel Günay, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, yöneticiler Ömer Temelli, Ünal Uzun ve Turhan Şahin, kulüp üyeleri, taraftar grubu temsilcileri ve taraftarlar katıldı.

        ''Fenerbahçeliyim göğsümü gere gere ver Leftere yaz deftere'' sloganının yazdığı ve Lefter'in resminin yer aldığı büyük bir pankartın da yer aldığı tören alanında, taraftarlar efsane futbolcuya sevgi gösterilerinde bulundu. Açılışın ardından taraftarlar Lefter için besteledikleri tezahüratları söylediler.

        Duygulu anların yaşandığı açılışta bir konuşma yapan eski başkan Faruk Ilgaz, ''Fenerbahçe'de efsaneleşen birçok futbolcu var. Neden Lefter'in heykeli dikildi. Çünkü efsane isimlerin her biri futbol profesörü, ancak bir tane ordinaryüs var, o da Lefter'dir'' şeklinde konuştu.

        Fenerbahçe sempatizanı amigo Paşalı Birol'un Lefter için yazdığı şiiri okuduğu törende, taraftar grubu temsilcileri de konuşmalar yaptılar.

        Bu arada Yunanistan'ın AEK takımından gelen bir çiçek de tören alanında yer aldı.

        Törenin ardından taraftarların ilgi gösterdiği Fenerbahçeli yönetici Ali Koç, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, ''Camiamız için tarihi günlerden bir tanesi. Cefakar Kanaryalar grubuna teşekkür edip onları tebrik ediyorum. Burada bulunan insanlara baktığımız zaman gencinden, üniversitelisinden, efsane başkan Faruk Ilgaz'a kadar Fenerbahçe'nin geleceğinin ne kadar teminat altında olduğunu görüyoruz. Camiada herkes vargücüyle elinden geleni yapıyor. Lefter çok sevilen bir futbolcuydu. Kişiliğiyle de öne çıkmış bir insandı. Bizler o günleri göremedik. Üç büyük kulüp taraftarı tarafından da sevilen bir kişiliği vardı. Onu burada ölümsüzleştirdiğimiz için çok mutluyuz'' şeklinde konuştu.

        Bu organizasyonun bir başlangıç olmasını temenni ettiğini kaydeden Koç, ''Fenerbahçe'nin farklılığı Kadıköy. Hem Galatasaray hem Beşiktaş böyle bir semte sahip değil. Buradaki maça en az 20 bin kişi yürüyerek geliyor. Burası buram buram Fenerbahçe kokuyor, her şeyiyle. Bu bizim için bir avantaj. Burayı da Fenerbahçe kulübü olarak bu gibi projelerle daha da zenginleştirmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

        Koç son olarak, ''Ali Koç ismi yavaş yavaş Fenerbahçeli taraftarların gönlünde taht kurmaya başladı. Bir gün sizin de heykelinizin dikilmesini istermisiniz'' şeklindeki soruya verdiği yanıtta, ''Kim böyle bir şey istemez ki. Fenerbahçe'ye hizmet verip karşılığının böyle ölümsüzleştirilmesini kim istemez ki. Taraftarın bana olan sevgisi, taraftarın teveccühüdür, onlara da ayrıca teşekkür ediyorum'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ