Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Adanaspor Beşiktaş: 3 - Adanaspor: 2 | MAÇ SONUCU - Beşiktaş Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasının son maçında lider Beşiktaş, Vodafone Arena'da Adanaspor'u ağırladı.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BEŞİKTAŞ - ADANASPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Maça hızlı başlayan ev sahibi Beşiktaş oldu. 11. dakikada Tolgay Arslan, ceza sahası içindeki Aboubakar'ı gördü. Kamerunlu golcü topu sol köşeden ağlara yolladı ve Beşiktaş bu golle 1-0 öne geçti.

        24. dakikada Adanaspor beraberlik golünü buldu. Defansın arkasına atılan topa Marcelo yetişemedi, kaleciyle karşı karşıya kalan Roni, topu Fabri'nin solundan ağlarla buluşturdu.

        Skor 1-1 olduktan sonra Beşiktaş baskısını arttırsa da, ilk yarı 1-1 sona erdi.

        İkinci yarıya Beşiktaş sürpriz bir değişiklikle başladı. Atiba Hutchinson yerine Ricardo Quaresma oyuna dahil oldu.

        İlk golün asistini yapan Tolgay Arslan, 52. dakikada Adanaspor ceza sahası önünde bu kez Talisca'yı topla buluşturdu. Rakibinden müthiş bir hareketle sıyrılan Brezilyalı futbolcu, sağ ayak içiyle topu ağlara gönderdi: 2-1.

        66. dakikada Vinicius'un pasıyla topla buluşan Magaye Gueye'nin ceza yayı içerisinden sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak Fabricio'nun sağından ağlarla buluştu: 2-2.

        80. dakikada gelişen Beşiktaş atağında, Aboubakar sağ kanatta faulle durduruldu. Serbest vuruşta topun başına geçen Ricardo Quaresma topu ceza sahası içine ortaladı, Dusko Tosic topu sağ köşeden ağlara gönderdi ve Beşiktaş maçta bir kez daha öne geçti.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş maçtan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla lider Beşiktaş puanını 64'e yükselterek, ikinci sıradaki Başakşehir'le arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

        Ligin son sırasındaki Adanaspor ise 20 puanda kalarak, ligde kalma umutlarını mucizelere bıraktı.

        BEŞİKTAŞ: 3 - ADANASPOR: 2

        STAT: Vodafone Arena

        HAKEMLER: Halil Umut Meler, Esat Sancaktar, Cevdet Kömürcüoğlu

        BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Atınç Nukan (Dk. 72 Adriano), Tosic, Hutchinson (Dk. 46 Quaresma), Tolgay Arslan, Talisca, Oğuzhan Özyakup, Babel, Aboubakar (Dk. 82 Necip Uysal)

        ADANASPOR: Itandje, Digao, Didi, Ramos, Renan Diniz, Foguinho, Tevfik Altındağ, Vinicius (Dk. 77 Ahmet Dereli), Koman (Dk. 60 Bekir Yılmaz), Gleison, Magaye

        GOLLER: Dk. 11 Aboubakar, Dk.51 Talisca, Dk. 80 Tosic (Beşiktaş), Dk. 24 Gleison, Dk. 66 Magaye (Adanaspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 58 Renan Diniz, Dk. 79 Didi, Dk. 79 Ramos (Adanaspor)

        SÜPER LİG'DE PUAN DURUMU
        REKLAM

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        8. dakikada Taliscanın kullandığı köşe vuruşunda Marcelo müsait pozisyonda olmasına rağmen kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta attı.

        11. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Tolgay Arslanın ara pasıyla ceza sahasında meşin yuvarlakla buluşan Aboubakar şık bir vuruşla siyah-beyazlıları öne geçiren golü kaydetti.

        13. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Marcelonun dokunamadığı topa arka direkte Atınç Nukan müdahale etti ancak meşin yuvarlak dışarı çıktı.

        24. dakikada Adanaspor skoru eşitledi. Magayenin orta sahadan pasına hareketlenen Gleison ceza sahasına girip çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-1

        34. dakikada Tolgay Arslanın pasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahasına girer girmez sert vurdu ancak kaleci Itandje meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        39. dakikada Oğuzhan Özyakupun kullandığı köşe vuruşunda kaleci Itandjenin topa müdahalesi sonrasında meşin yuvarlak Atınç Nukanın önünde kaldı ancak siyah-beyazlı futbolcu meşin yuvarlağı filelere gönderemedi. Adanaspor savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

        44. dakikada Aboubakarın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakupun şutunda Itandje pozisyonun golle sonuçlanmasına izin vermedi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        51. dakikada Beşiktaş skoru 2-1 yaptı. Tolgay Arslan'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Talisca dönerek güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

        66. dakikada Adanaspor'un beraberlik golü geldi. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Magaye düzgün bir vuruşla golü attı ve skoru 2-2 yaptı.

        77. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasına Talisca ceza sahası içinde kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        80. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Quaresma'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta Tosic kafayla topu filelere gönderdi: 3-2.

        90+1. dakikada Quaresma'nın soldan yaptığı ortada Talisca meşin yuvarlağa kafayla vurdu fakat top dışarı çıktı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında evinde Adanaspor ile yaptığı maçta, siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Ricardo Quaresma ile Adriano'ya yedekler arasında yer verdi.

        Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Olympique Lyon takımıyla yaptığı karşılaşmada sakatlık yaşayan her iki oyuncu, lig mücadelesinde yedekler arasında yer aldı.

        Şenol Güneş, Avrupa kupası maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Matej Mitrovic'i ise Adanaspor karşısında kadroya dahil etmedi.

        Siyah-beyazlı takımda Adriano'nun yerine Adanaspor karşısında sol bekte Dusko Tosic oynadı. Lig mücadelesinde Quaresma'nın orta sahanın sağındaki görevini Anderson Talisca yerine getirdi.

        MARCELO VE ABOUBAKAR İLK 11'DE

        Beşiktaş'ta cezaları nedeniyle Olympique Lyon maçında görev alamayan Marcelo Guedes ile Vincent Aboubakar, Adanaspor karşılaşmasında ilk 11'de forma giydi. Marcelo savunmadaki görevine dönerken, Aboubakar da forvet hattında gol aradı.

        CENK TOSUN CEZALI

        Siyah-beyazlı ekipte sarı kart cezalısı Cenk Tosun, Adanaspor karşısında takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Trabzonspor maçında gördüğü sarı kartla bu sezon 4. kez aynı durumla karşılaşan Cenk, cezasını Adanaspor maçında tamamladı.

        ATINÇ NUKAN 4 MAÇ SONRA OYNADI

        Adriano'nun yedek soyunmasıyla Tosic'i sol beke çeken ve Mitrovic'i kadroya almayan teknik direktör Güneş, savunmanın göbeğinde Marcelo'nun yanında Atınç Nukan'a şans verdi.

        Süper Lig'de son olarak 23. haftada Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 11'de görev alan Atınç, 4 maç sonra şans buldu.

        TOLGAY ARSLAN İLK 11'DE

        Bu sezon genelde yedekler arasında yer alan Tolgay Arslan da Adanaspor karşısında ilk 11'de şans bulan oyuncular arasında yer aldı. Tolgay, Talisca'nın orta sahanın sağında görev yapmasının ardından orta alanda takımını organize etmeye çalıştı.

        Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Ryan Babel ilk 11'de sahaya çıktı. Ligin 26. haftasında Gençlerbirliği ile oynanan maçta 18 kişilik kadroda yer alan Demba Ba, bir haftalık ara sonrası Adanaspor karşısında bir kez daha yedekler arasında şans buldu.

        Siyah-beyazlı takımda ayrıca Tolga Zengin, Andreas Beck, Necip Uysal ve Gökhan İnler yedek olarak maça başladı. Olympique Lyon maçında kadroda yer alan Caner Erkin, Adanaspor karşısında teknik direktör Şenol Güneş tarafından tercih edilmedi.

        BEŞİKTAŞ'IN İNGİLİZ TARAFTARI DA TRİBÜNDE

        Beşiktaş'ın Adanaspor ile yaptığı karşılaşmayı siyah-beyazlı takımın taraftarlarından İngiliz Dany Pearce da izledi. İngiltere'de yorumculuk yapan ve aynı zamanda ülkesinin Bristol ekibini tutan Pearce, gün içinde Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile bir araya geldi. Ahmet Nur Çebi'nin eşi Berna Çebi'nin davetiyle Van'dan gelen 15 çocuk da karşılaşmayı izledi.

        TARAFTARLARDAN LYON TESELLİSİ

        Siyah-beyazlı taraftarlar, Medipol Başakşehir'in puan kaybetmesinin ardından puan farkını açma fırsatı yakalayan takımlarını Adanaspor maçında yalnız bırakmadı.

        Taraftarlar, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla UEFA Avrupa Ligi'nde Olympique Lyon'a elenen oyuncuları tezahüratlarla teselli etmeye çalıştı. Maç öncesi stat hoparlöründen de Olympique Lyon ile oynanan rövanş maçında sahaya yabacı madde atmadan ve attırmadan takımına destek verdikleri için taraftarlara teşekkür edildi.

        ADANASPOR 10 YABANCI OYUNCUYLA SAHADA

        Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, Beşiktaş karşısında ilk 11'de 10 yabancı futbolcuya şans verdi. Konuk ekipte Türk kontenjanında sadece Almanya doğumlu Tevfik Altındağ ilk 11'de şans bulurken, ilk 11'in kalanı yabancı isimlerden oluştu. Adanaspor'un Beşiktaş ilk 11'inde 7 Brezilyalı ve birer Macar, Kamerunlu ve Senegalli oyuncu oynadı.

        12 SEZON SONRA İSTANBUL'DA MAÇA ÇIKTI

        Turuncu-beyazlı ekip, 12 sezon sonra İstanbul'da Beşiktaş karşısına çıktı. İki takım son olarak 2003-2004 sezonunda İstanbul'da karşı karşıya gelirken, siyah-beyazlı takım rakibini 2-1 mağlup etmişti.

        TALISCA DURDURULAMIYOR

        Beşiktaş'ta Talisca rüzgarı devam ediyor. Yıldız futbolcu, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarının ardından Adanaspor'u da boş geçmedi. Hafta içinde oynanan Lyon maçında 2 gol birden atan ve UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın futbolcusu seçilen Talisca, Adanaspor karşısında da fileleri havalandırmayı başardı. Hücum organizasyonlarında oyunu çok iyi yönlendiren Talisca, dakikalar 52'yi gösterdiğinde ise sahneye çıktı ve Tolgay'ın harika pasında takımını 2-1 öne geçiren isim oldu. Talisca, Adanaspor karşısında kaydettiği golle ligdeki gol sayısını da 10'a çıkarmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ