Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Trabzonspor: 0 - Gençlerbirliği: 0 | MAÇ SONUCU - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor evinde Gençlerbirliği'ni ağırladı. Maç boyunca rakibine oranla daha atak bir görüntü çizen Bordo-Mavililer, son paslarda ve son vuruşlarda etkisiz bir performans sergiledi.

        Fırtına'nın gol ayakları yakaladıkları gollük pozisyonlarda da Gençlerbirliği kalecisi Hopf'u geçemedi ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 48, Gençlerbirliği ise 40 yaptı.

        Bu arada Gençlerbirliği'nde 86. dakikada Ahmet Oğuz kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR-GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ
        REKLAM

        TRABZONSPOR: 0 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0

        STAT: Medical Park Arena

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mas, Okay Yokuşlu (Dk. 42 Castillo), Onazi, Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı, NDoye, Rodallega

        GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Luccas Claro, Palitsevich, Anıl Karaer, Uğur Çiftçi (Dk. 56 Vedat Murigi), Scekic, Serdar Gürler, Khalili (Dk. 78 Issah), Aydın Karabulut, Rantie (Dk. 46 Murat Duruer)

        KIRMIZI KART: Dk. 85 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği)

        SARI KARTLAR: Dk. 72 Hopf, Dk. 90+1 Scekic (Gençlerbirliği), Dk. 73 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada Olcay Şahan'ın pasında, ceza alanı ön çizgisi üzerinden NDoye'un sert şutunda, kaleci Hopf topu üstten kornere çeldi.

        9. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Rodallega'nın kafa vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.

        11. dakikada Khalili'nin soldan kullandığı korner atışında, arka direkte yalnız kalan Luccas Claro'nun yakın mesafeden yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

        21. dakikada Onur Recep Kıvrak'ın uzun pasında savunmanın arkasında sol çaprazında topla buluşarak kaleci Hopf ile karşı karşıya kalan Olcay Şahan'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        24. dakikada Onazi'nin uzun pasında, sağ çaprazda kaleci Hopf ile karşı karşıya kalan Rodallega'nın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        33. dakikada Okay Yokuşlu'nun pasında ceza alanı dışında topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın şutunda, meşin yuvarlak kaleci Hopf'ta kaldı.

        42. dakikada sakatlanan Okay Yokuşlu'nun yerine Castillo oyuna dahil oldu.

        45+2. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sağdan kullandığı korner atışında, iyi yükselen Rodallega'nın sert kafa vuruşunda, top az farkla üsten auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada NDoye'un pasında topla buluşan Rodallega kaleci Hopf ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun şutunda Hopf, tehlikeyi kornere göndererek önledi.

        52. dakikada Castillo'nun pasında Olcay Şahan'ın şutunda kaleci Hopf topu çeldi. Dönen topu bu kez Rodallega kaleye göndermek istedi ancak savunmaya çarpan top yandan kornere çıktı.

        61. dakikada Rodallega'nın pasında, sol çaprazda Mas'ın şutunda, kaleci Hopf yatarak topu uzaklaştırdı.

        67. dakikada Aydın Karabulut'un ceza alanı sol çaprazından şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak topu kornere çeldi.

        75. dakikada Castillo'nun pasında yakın mesafede Olcay Şahan'ın yerden şutunda kaleci Hopf, bir kez daha topa sahip olarak tehlikeyi önledi.

        85. dakikada Gençlerbirliği'nde Ahmet Oğuz, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        88. dakikada Pereira'nın sağdan kullandığı taç atışında, savunmanın uzaklaştıramadığı topu Rodallega yerden kaleye doğru gönderdi ancak meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

        MAÇTANNOTLAR

        Trabzonsor teknik direktörü Ersun Yanal, Gençlerbirliği karşısında ligin 28´nci haftasında deplasmanda oynanan Antalyaspor maçı 11´inden farklı olarak kadroda tek değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Antalyaspor maçıyla kart cezasını tamamlayan kaleci Onur´a Esteban´ın yerine ilk 11´de görev verdi.

        TRİBÜNLER DOLMADI

        Trabzonspor taraftarları, Gençlerbirliği karşılaşmasına bir önceki iç saha maçlarına oranla beklenen ilgiyi göstermedi. Bordo mavili taraftarlar özellikle iç sahada son oynanan Beşiktaş maçında stadın tamamına yakının doldururken, Gençlerbirliği karşılaşmasında ise tribünlerin önemli kısmının boş olduğu görüldü. Az sayıda Gençlerbirliği taraftarı ise kendilerine ayrılan bölümde yer aldı.

        ŞEHİT KAYMAKAMIN AİLESİ MAÇTA

        Mardin Derik'te kaymakamlık görevini yürüttüğü sırada terör örgütü PKK tarafından makamına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucunda şehitMuhammed Fatih Safitürk'ün vasiyeti üzerine Mardin ve çevre ilçelerinden 3 günlüğüne Trabzon'a gelen kafile ile birlikte ayrıca şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk ve 4 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk Trabzonspor Gençlerbirliği maçını izledi. Kafile maç öncesi `Şampiyon Trabzonspor´ tezahüratları yaparken, tribündeki diğer taraftarlar da bu tezahüratlarından dolayı alkış tuttu.

        ŞEHİT KAYMAKAMIN VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ

        Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği´ni ziyareti sırasında anı defterine, "Sözüm olsun ki en yakın zamanda bir grup öğrenciyi Mardin'den Trabzon´a getireceğim. Onlara hem bir maç izleteceğim hem de kenti gezdireceğim" diye yazan Safitürk'ün bu hayali, Trabzonspor ile birlikte İçişleri Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Artvin Trabzonlular Derneği, Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün organizasyonuyla gerçekleştirilmiş oldu.

        KAPTAN ONUR'LA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

        Trabzonspor kaptanı Onur Recep Kıvrak, maç öncesi ısınmak için sahaya çıktığı sırada Mardinli öğrencilerin yer aldığı tribünün önüne gelerek kafile ile hatıra fotoğrafı çekildi.

        SAFİTÜRK TİŞÖRTLERİYLE SAHAYA ÇIKTILAR

        Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi ısınmak için sahaya Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün fotoğrafının bulunduğu ve anı defterine yazdığı, `Sözüm olsun ki en yakın zamanda bir grup öğrenciyi Mardin´den Trabzon´a getireceğim. Onlara hem bir maç izleteceğim hem de kenti gezdireceğim´ sözleri ve buna cevaben, `Vasiyetin bu kardeşliğin en büyük mirasıdır. Rahat uyu şehidim´ ifadelerinin yer aldığı tişörtlerle çıktı.

        FUTBOLCULARDAN TRABZON-MARDİN KARDEŞLİĞİ PANKARTI

        Trabzonsporlu futbolcular Gençlerbirliği maçına Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk'ün fotoğrafının yer aldığı, `Ömrün vefası olmasa da kardeşin vefası vardır. Trabzon-Mardin kardeşliği' yazılı pankart ile çıktı. Bordo-mavili taraftarlar da maç öncesi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez´diye bağırarak teröre tepki gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ