Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor - Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? - Rams Başakşehir Haberleri

        Süper Lig'de 30'uncu hafta karşılaşmaları yarın start alıyor. Spor Toto Süper Lig'de 30'uncu haftanın açılış mücadelesinde Antalyaspor'la Başakşehir kozlarını paylaşacak. Ligde zirve yarışı veren Başakşehir ile Avrupa Kupası'nı zorlayan Antalyaspor'un mücadelesi nefesleri kesecek. Peki, Antalyaspor-Başakşehir maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

        ANTALYASPOR - BAŞAKŞEHİR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA BAŞLAYACAK?

        Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ı 3-1 gibi net bir skorla mağlup eden Başakşehir yeniden zirve yarışına ortak oldu. Beşiktaş maçındaki galibiyetin anlamını yitirmemesi için Başakşehir, Antalyaspor'u mutlak mağlup etmek zorunda. 30'uncu haftada Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'ye puan kaybedebileceğini düşünen Abdullah Avcı tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapıyor. Beşikta'ın olağan bir puan kaybında Başakşehir kazanırsa, ligin bitimine 4 hafta kala lig yeniden başlayacak. Ancak Başakşehir'in işi hiç de kolay değil. Ligin en formda takımlarından olan Antalyaspor, topladığı 46 puanla ligde 6'ncı sırada bulunuyor. Trabzonspor'la 5'incilik yarışına girişen Antalyaspor, Avrupa Kupası'na katılmanın peşinde. Rıza Çalımbay'da seyircisinin desteğini arkasına alarak oynayacakları maçta tüm planları galibiyet üzerine yapıyor. Süper Lig'in en zorlu karşılaşmalarından biri olacak Antalyaspor - Başakşehir maçı 5 Mayıs Cuma günü (bugün) saat 20.00'da başlayacak. Antalya Arena Stadı'nda oynanacak maç beIN Sports1'den canlı yayınlanacak.Kritik maçta Ali Palabıyık düdük çalacak.

        Harita

        ANTALYASPOR ZORLU MAÇA HAZIR

        Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında yarın sahasında Medipol Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

        Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, pas, top kapma çalışması ve çift kale maçla son buldu.

        İdmanda, sakatlığı devam eden Kenan Horic ile Jean Makoun takımdan ayrı, hafif ağrısı bulunan El Kabir ise salonda çalıştı.

        ETO'O BAŞAKŞEHİR'İ SEVİYOR

        Son haftalarda formu yükselen Antalya’nın ünlü golcüsü Samuel Eto’o, yaklaşık iki yıllık Süper Lig kariyerinde en çok golü Başakşehir’e attı. Geçen hafta Adana’ya attığı 3 golle dikkat çeken Kamerunlu forvet, TuruncuLacivertli ekibe karşı oynadığı 3 maçta 4 gol kaydetti, 1 de asist yaptı.

        ANTALYASPOR BAŞKANI'NDAN TARAFTARA ÇAĞRI

        Taraftarlara tribünleri doldurmaları çağrısında bulunan Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, "Avrupa iddiamızın sürmesi için Medipol Başakşehir maçında elimizden geleni yapıp, kazanmak istiyoruz" dedi.

        Spor Toto Süper Lig'de UEFA Avrupa Ligi katılmayı hedefleyen Antalyaspor, yarın sahasında Medipol Başakşehir ile karşılaşacak. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Medipol Başakşehir maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Trabzonspor mağlubiyetinin ardından Avrupa'ya gitme hedefinden uzaklaşma olduğu yönünde düşüncelerin oluştuğunu belirten Öztürk, ligde puan anlamında iyi konumda olduklarını ve iddialarının sürdüğünü söyledi. Antalyaspor'un UEFA hedefi olduğunu, Medipol Başakşehir'in de şampiyonluk yarışını sürdürdüğünü kaydeden Öztürk, maçın şampiyonluk yarışını etkileyebileceğine değindi.

        TARAFTARA ÇAĞRI

        Antalyaspor'un ligdeki en önemli maçlarından birini oynayacağını anlatan Ali Şafak Öztürk, şunları söyledi:

        "Avrupa iddiamızın sürmesi için Medipol Başakşehir maçında elimizden geleni yapıp, kazanmak istiyoruz.

        Avrupa hedefi için çok önemli olan karşılaşmada taraftardan tribünü doldurup, takımı 90 dakika desteklemesini istiyoruz. Geçen hafta Adanaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın ardından taraftarı taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında bazı taraftarlarımız yaralandı. Maçtan elde edilecek bilet gelirini yaralı taraftara bağışlanacağız."

        TRİBÜN GELİRLERİ YARALI TARAFTARLARA VERİLECEK

        REKLAM

        Avrupa hedefi için çok önemli olan karşılaşmanın Antalyaspor camiası adına manevi öneminin de olduğunu aktaran Öztürk, "Adana deplasmanı dönüşü taraftarımızın bir kısmı yaşanan kazadan dolayı yaralandı. Medipol Başakşehir maçında kazanılan bilet gelirini kazada zarar gören taraftarımıza bağışlamak istiyoruz. Bu bağışa taraftarın da katkısı olması bizleri mutlu eder. Spordan önemli şeyler var. Bunun için de taraftarımız maça gelirken hem Antalyaspor'u hem de kazada zarar gören insanları destekleyecek" diye konuştu.

        BAŞAKŞEHİR'DE ANTALYA MAÇI ÖNCESİ 5 EKSİK

        Geçtiğimiz hafta lider Beşiktaş’ı 3-1 yenerek puan farkını 4’e indiren ve şaampiyonluk yarışına yeni bir soluk getiren Medipol Başakşehir, bu akşam 30. haftanın açılış maçında Antalya karşısına çıkacak. Maç fazlasıyla farkı 1’e indirmeyi hedefleyen TuruncuLacivertli ekipte eksikler dikkat çekiyor. PFDK’dan ceza alan Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan’ın yanı sıra, kart cezalısı Mossoro ile sakatlıkları bulunan Caiçara ve Mahmut Tekdemir takımlarını yalnız bırakacak.

        EGEMEN SEZONU KAPATTI

        İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Asbaşkanı, ara transfer döneminde kadroya katılan ancak sakatlığı nedeniyle yalnızca Türkiye Kupası'ndaki Sivasspor ve Yeni Amasyaspor maçlarında oynayabilen Egemen Korkmaz'ın da sezonu kapattığını açıkladı.

        Mustafa Saral, Egemen'in sakatlığının ardından tedavisine hemen başlandığı ancak ödeminin azalması beklenirken, arttığını söyledi.

        Saral, "Egemen'in bu sezon forma giyme ihtimali yok. Önümüzdeki sezon aramızda olmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

        Asbaşkan Saral, Beşiktaş karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Mossoro ile cezaları devam eden Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ın da bu hafta takımdaki yerlerini alamayacağını hatırlatarak, şöyle konuştu:

        "Takımımızın çok önemli isimleri sakatlığı ve cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ancak kadromuzdaki tüm oyunculara güveniyoruz. Beşiktaş maçında da eksiklerimiz vardı, kazanmasını bildik. Antalyaspor karşısında da kazanacağımıza inanıyoruz. Hedefimiz doğrultusunda son haftaya kadar elimizden gelen tüm mücadeleyi sahaya yansıtacağız. Umarım istediklerimize sezon sonunda ulaşabiliriz."

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE 6 OYUNCU SINIRDA

        Medipol Başakşehir'de Emre Belözoğlu, Edin Visca, Uğur Uçar, Alparslan Erdem, Cengiz Ünder ve Samuel Holmen, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Üçer sarı kartı bulunan 6 futbolcu, yarınki maçta kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve 31. haftadaki Gençlerbirliği maçında oynayamayacak.

        İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN SON 10 KARŞILAŞMA

        İki takımın arasındaki son 10 maçta Antalyaspor sahadan 5 kez galip ayrılırken, Başakşehir ise sahadan 3 kez galip ayrıldı. İki karşılaşma ise berabere sona erdi.

        Antalyaspor 1 - 3 Başakşehir

        Antalyaspor 1 - 0 Başakşehir

        Başakşehir 1 - 1 Antalyaspor

        Antalyaspor 2 - 1 Başakşehir

        Başakşehir 4 - 0 Antalyaspor

        Başakşehir 0 - 1 Antalyaspor

        Antalyaspor 1 - 0 Başakşehir

        REKLAM

        Başakşehir 2 - 3 Antalyaspor

        Antalyaspor 1 - 2 Başakşehir

        Başakşehir 2 - 2 Antalyaspor

        ANTALYASPOR'UN KALAN MAÇLARI

        Fenerbahçe v Antalyaspor

        Antalyaspor - Bursaspor

        Kasımpaşa - Antalyaspor

        Antalyaspor - Gaziantepspor

        BAŞAKŞEHİR'İN KALAN MAÇLARI

        Başakşehir - Gençlerbirliği

        Trabzonspor - Başakşehir

        Başakşehir - Adanaspor

        Kayserispor - Başakşehir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ