Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Kerem Demirbay Almanya'dan davet aldı! Kerem Demirbay kimdir? - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Türkiye A Milli Takımı'na kazandırmak istediği Kerem Demirbay, Almanya A Milli Takımı'ndan davet aldı. AncakKerem Demirbay tercihini Türkiye'den yana kullandı.

        TFF'den yapılan açıklama şöyle:

        "Yurt dışındaki kulüplerde futbol oynayan Türk asıllı oyunculardan Kerem Demirbay, Türk Milli Takım forması giyecek.

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından uzun süredir takip edilen ve Türk Milli Takımı'na kazandırılmak istenen Demirbay, resmi başvurusunu da yaptı. Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen genç oyuncu, bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.

        REKLAM

        Fatih Terim'in yurt dışında oynayan oyunculara giden çağrı listesinde adı bulunan ve bir sonraki kampa davet edilen Kerem Demirbay'ın gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Kosova maçı kampına katılması bekleniyor."

        KEREM DEMİRBAY KİMDİR?

        Kerem Demirbay, 3 Temmuz 1993 tarihinde Almanya'nın Herten kentinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine FC Schalke 04 takımının altyapısında başlayan Kerem Demiray, 2007'ye kadar Schalke 04'te ter döktü.

        Ardından 2007-2008 sezonunda Borussia Dortmund'a transfer olsa da sadece bir sezon forma giydi ve SG Wattenscheid 09 takımına geçti. 2009'da U-17 takımında, 2010'da ise U-19 takımında forma giydi.

        2011'de Borussia Dortmund'a geri dönen Kerem Demirbay, 11 Ağustos 2012'de 2-1 kaybettikleri maçta kariyerinin ilk golünü attı ve sezon boyunca Dortmund'da düzenli forma giydi.

        2014-2015'te Almanya 3. Lig ekiplerindenKaiserslautern'e kiralandı, ardından 2015-2016'da Fortuna Düsseldorf'a bedelsiz olarak kiralandı.

        2016-2017 sezonunda TSG 1899 Hoffenheim takımına 1.7 milyon euro karşılığında 3 yıllığına transfer oldu. İlk maçına 17 Eylül 2016 tarihinde Wolfsburg'a karşı çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ