Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Kerem Demirbay hangi milli takımda oynayacak - Futbol Haberleri
        1

        Türk futbolcu Kerem Demirbay'ın milli takım tercihi yılan hikayesine döndü. Öğle saatlerinde Kerem'in Almanya'yı seçtiği şeklinde haberler ortaya atıldı.

        2

        Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden Hoffenheim'da forma giyen Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay'ın Türk Milli Takımı forması giyeceği belirtildi.

        3

        Almanya Futbol Federasyonu ise, Kerem Demirbay'ın Rusya'da yapılacak olan Konfederasyon Kupası kadrosunda yer aldığını açıkladı.

        İşte baştan sona yaşananları tamamı:

        4

        Öğlen saatlerinde; Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Türkiye A Milli Takımı'na kazandırmak istediği Kerem Demirbay, Almanya A Milli Takımı'ndan davet aldı.

        5

        Daha sonra bazı dış kaynaklar, Kerem Demirbay'ın milli takım tercihini Almanya'dan yana kullandığı öne sürdü.

        6

        Bunun üzerine TFF'den Kerem Demirbay, "Türkiye Milli Takımı'nda forma giyecek" geldi.

        7

        Federasyon'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Hoffenheim'da forma giyen 23 yaşındaki oyuncu bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti."

        8

        "Fatih Terim'in yurt dışında oynayan oyunculara giden çağrı listesinde adı bulunan ve bir sonraki kampa davet edilen Kerem Demirbay'ın gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Kosova maçı kampına katılması bekleniyor."

        9

        Bu açıklamanın ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Umarım bizi seçer. Seçmezse de yapacak bir şey yok" diyerek kafaları karıştırdı.

        10

        Terim, Kerim Demirbay ile ilgili olayı şöyle anlattı: "Karlsruhe Başkonsolusluğu Kerem'i müracaat etmesi için bekliyor. TFF vasıtasıyla. Bugün sabah randevusu vardı. Oraya kadar her şey olmuştu."

        11

        "Löw'ün ve Alman Milli Takımı'nın beğenmesinden dolayı biz mutluyuz. Kerem konusunda 1 buçuk senedir aramızda ilişki ağı var. Yardımcı hocalarımız kendisiyle, ailesiyle görüştü. En son benle görüşmek istedi, görüştüm."

        12

        "2 gün önce yazılı olarak bize FIFA'ya gönderilmek üzere ıslak imzasıyla Türkiye Milli Takımı'nda oynamak istediğini belirten bir yazısı var. Bugün ilginç bir şey olmuş. Prosedür gereği 2 hafta öncesinden Avrupa'da forma giyen oyuncularımıza tebligat yapmak zorundayız."

        13

        "Emre Mor'a, Arda'ya, Hakan Çalhanoğlu'na, Emre Çolak'a... Ben bu kağıt elime geçince Hoffenheim'a resmi yazıyı da gönderdim. Davet yazısını. Kibarlık etmişler ve gurur duymuşlar ki resmi sitelerinde yayınladılar."

        14

        "Ne hikmetse birkaç saat sonra geri çekmişler. Bizde başka evraklar da var. Türk halkı bilmelidir ki çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bizde oynayacağını, gurur duyacağını söyledi."

        15

        "Milli Takım kampında onunla ilgili söylediklerim var. Yardımcı hocalarımız çok uğraştılar. Biz bu işin bittiğini zannederken, böyle bir şeyle karşılaştık. Umarım bizi seçer. Seçmezse de yapacak bir şey yok. Olayların doğru bilinmesinden yanayım."

        16

        Kerem Demirbay ise Fanatik'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İki tarafa da ayıp olacak ama ben Almanya Milli Takımı'nı seçtim. Doğrusunu söylemek gerekirse Almanya'yı seçtim, bununla ilgili birşey söylemek istemiyorum. İki Milli Takım beni istedi. Son kararımı verdim o da Almanya oldu."

        17

        Neden Almanya'yı seçtin, aileninin bu kararında etkisi oldu mu? sorusuna ise Kerem "Bu konuda konuşmak istemiyorum" diye cevap verdi.

        18

        Terim'in dediği gibi Hoffenheim yazıyı sitesinden kaldırdı. Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ı kadrosunda gösterdi.

        19

        TFF son olarak Kerem'in imzaladığı ve FIFA'ya gönderilen ıslak imzalı dilekçeyi yayınladı.

        20

        TFF'den yapılan açıklama şöyle:

        "Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen futbolcu Kerem Demirbay'la ilgili sitemizden yapılan açıklama ile eş zamanlı olarak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri basınla paylaşmıştır.

        Aşağıda Kerem Demirbay'ın ıslak imzası ile Türk Milli Takımı'nı tercih ettiği belge, yasal sürece sokulmuşken, oyuncu 'son dakika' kararını değiştirdiğini duyurmuştur.

        21

        Daha evvel Türk Milli takımında oynamak istediğini beyan eden, bunun için kendisiyle kurulan tüm diyaloglarda tavrını Türk Milli Takımı'ndan yana gösteren oyuncunun son dakika kararını değiştirmesine neden olan gerekçelerine saygı duyuyor ve futbol yaşantısında başarılar diliyoruz."

        22

        Benzer bir konu Mesut Özil davasında da yaşanmış, Terim ve ekibi Mesut Özil için çaba göstermiş ancak Özil, Almanya Milli takım forması giymişti.

        23

        Öte yandan Kerem Demirbay daha önce Sabah'a Türk Milli Takım forması giyeceğini açıklamıştı. Gazetenin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan genç futbolcu, "Ben Türk'üm. Sanırım mesajım bu konuyu merak edenlere iyi bir cevaptır" ifadelerini kullanmıştı.

        24

        Kerem ayrıca şunları da söylemişti: "Aslında fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü herkes konuyu kafasına göre istediği yöne çekiyor. Ben daha önce Türkiye Genç Milli Takımları'nda oynadım. Benim de ait olduğum ülkeme karşı güzel duygularım vardır. Bu cümlemden ne anlatmak istediğim herhalde anlaşılmıştır."

        25

        Türkiye'nin 19, 20 ve 21 yaş altı milli takımlarında forma giyen Kerem Demirbay, 2015 Avrupa Şampiyonası'nda ise Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı.

        26

        1.85 metre boyundaki Kerem Demirbay futbola Schalke 04'ün altyapısında başladı. Daha sonra Borussia Dortmund ve Wattenscheid takımlarının altyapılarında eğitim gören Kerem, 2013'te Hamburg'a geldi.

        27

        Hamburg'un kısa sürelerle Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldof kulüplerine kiraladığı genç futbolcu, bu yılın başında Hoffenheim'e satıldı.