Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Gökhan İnler'den Milli Takım açıklaması - Beşiktaş Haberleri

        Türk asıllı İsviçreli futbolcu Gökhan İnler, milli takımı seçme sürecinde Türkiye'den kendisine teklif gelmediğini iletirken, bu süreç ile alakalı İHA'nın sorularını yanıtladı. Tecrübeli orta saha, İsviçre Milli Takımı'nda oynamasının sebeplerini şöyle aktardı:

        "Ben Zürih'te oynarken, orada Türk Milli Takımı'nın paf takımına çağrıldım. Orada da antrenör Reha Kapsal idi. İskoçya'ya karşı oynanan maçtı hatta. İkinci yarı oynadım orada ondan sonra da hiç çağrılmadım önemli maçlar için. Sonrada bana Türkiye'den bir çağrı gelmedi bende bir şey duymadım. O zamanlarda İsviçre medyasına da demiştim ben Türkiye için oynamak istediğimi. Sonra yine teklif olmadı ve ben de kulübümle idmanlara devam ettim. Daha sonrasında İsviçre'nin hocası geldi bana ve 'Seni İsviçre'ye kazandırmak istiyorum' dedi. Onlar bana her şeyi verdi. İsviçre'de değer verdiler bana ve ben de onlara o değeri vermek istedim."

        REKLAM

        Geçmişte milli takımın kendisine davet göndermemesinin birçok gurbetçi futbolcunun da başına geldiğini de aktaran İnler, "Önceden öyleydi. Şimdi Türkiye bunu daha iyi yapmaya çalışıyor. Benim zamanımda örneğin Alman Milli Takımı'nda Mesut Özil olsun, aynısını yaşadı. Ben onlardan daha yaşlıyım. Bende üzüldüm tabi. Ben de isterdim milli takımın oyuncusu olmak, kısmet değilmiş. Ancak onlar da aramayınca biz de üzülüyoruz. Türkiye için oynamayı isterdim ancak ben futbolcuyum..." açıklamasını yaptı.

        Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu'ndan geri dönüş olup olmadığını sorulması üzerine Gökhan İnler, "Görüşmeler oldu tabi. Fatih Terim ve Şenol Güneş ile bu konular hakkında fazla konuşmadık. Görüşmeler olduğunda, 'Keşke....' Keşke de ama sizin de bir şey yapmanız lazımdı ama. Ne diyeyim yani çeviremem ama kariyerim böyle devam edecek" dedi.

        "AZ OYNAMAK İÇİMİ ACITIYOR"

        Beşiktaşlı futbolcu Gökhan İnler, kariyerini kimsenin hediye etmediğini vurgulayarak, "Leicester ve burada az oynamak benim içimi acıtıyor" dedi.

        Sezon başında transfer olduğu Beşiktaş'a yeni sezonda kupa kazanma hedefiyle başladıklarını aktaran Gökhan İnler, "Sonunda da bunu başarabildik. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde güzel bir sezon geçirdik. Kupada da daha iyi olabilirdik anca evimizde Fenerbahçe'ye yenildik. Genel olarak takım adına iyi bir iş çıkardık" diye konuştu.

        REKLAM

        "GALATASARAY VE NAPOLI MAÇLARINDA OYNAMAK İSTEDİM"

        Tecrübeli orta saha, "Leicester City'den sonraki hedefim Beşiktaş'tı" diyerek şöyle devam etti:

        "Ben bu takımı küçüklükten beri kalbimde taşıyorum. Burada geldiğim için çok mutluyum. Ancak kendimi göstermem lazımdı. Sezon başında gayet iyi hazırlandım. Hoca da beni gelir gelmez maçta oynattı. Ancak maalesef Akhisar maçında sakatlık yaşadım. Sakatlığım uzun sürdü. Galatasaray ve Napoli maçlarında oynamak istedim, çünkü formdaydım. Ancak yine o sakatlığımı 1 ya da 2 ay boyunca hissettim, iyileşemedim."

        Başkan Fikret Orman ve Şenol Güneş'in, "Gökhan İnler yeterince süre alamadı ve bu sebepten dolayı üzgünüz" şeklinde yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Gökhan İnler, "Tabii ki bu konuşmalar çok pozitif. Ben takım oyuncusuyum. Futbolcular olsun, takım olsun, başkan olsun, taraftar olsun ben herkese saygı duyuyorum. Onu da alıyorum. Pozitif görüyorum. Onlarla hiç problemim yok. Onlarla bu takımda olmak beni mutlu ediyor. Futbolda 11 kişi oynamak istiyor ve herkes oynamak istiyor. Bende istiyorum. Sonuçta buna antrenör karar veriyor ve saygı duyuyorum" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        "KÜÇÜK BİR TAKIM DEĞİLİZ"

        Gökhan İnler, eski takımı Napoli ile oynanacak maçlar öncesi eski takım arkadaşlarıyla konuştuğunu dile getirerek, "Maçtan sonra da arkadaşlarımla konuştum. Orada Napoli'ye karşı önemli bir galibiyet aldık. Onları o sahada yenmek çok zor. Yine de başardık çünkü takımla beraber o hedefw kilitlendik ve sonunda 3 puan geldi. Maçtan önce ya da sonra da Sarri ve oyuncularla da konuştum. Onlar Beşiktaş'tan, staddan ve camiamızdan çok memnun kaldılar. Küçük bir takım değiliz yani bunu söyleyeyim" dedi.

        Dinamo Kiev karşısında alınan 6-0'lık mağlubiyet hakkında Gökhan İnler, "Bu en önemli maçta birşey yapamadık" diyerek şöyle devam etti:

        "Maalesef büyük bir darbe yedik ve öyle de elendik. Ancak futbolda şöyle güzel bir durum var. 3 ve 4 günde bir maç oynarsan, konsantrasyonunu ona çeviriyorsun ve daha iyisini yapmaya çalışıyorsun. Şampiyonlar Ligi'nde de herşeyimizi vererek o kupayı kaldırmak istedik ama maalesef olmadı. İyi de maçlar çıkardık. Bence çok iyi bir performans gösterdik ancak daha da iyisini yapabilirdik. Önümüzdeki yıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamak. Bakacağız tabi ki grupta hangi takımlar çıkacak bize. Kim Şampiyonlar Ligi'nde oynarsa o takım iyi oynamalı."

        "OYNAMAK İSTİYORUM"

        Takımda az süre alıyor olmasının kendisi adına takımdan ayrılmak için bir sebep olup olmayacağının sorulması üzerine Beşiktaşlı futbolcu Gökhan İnler, "Ben kaçmayı sevmiyorum. Ben öyle bir futbolcuyum. Çünkü bir hedefim var benim. Kariyerim hep öyleydi kimse bana kariyerimi hediye etmedi. Leicester ve burada az oynamak benim içimi acıtıyor ama ben bir takım oyuncusuyum. Oynamak istiyorum her zaman. Ancak sonuçta hocamız karar veriyor. İlk geldiğimde uyum sorunu da yaşadım açıkçası ama isteğin inşallah uzun vadede Beşiktaş'ta oynarım" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ