Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Torino'da izdiham! Juventus taraftarları yaralandı - Futbol Haberleri
        1

        Juventus ve Real Madrid maçını izlemek için İtalya'nın Torino kentinde toplanan Juventus taraftarları güzel başlayan gecede facianın eşiğinden döndü.

        2

        UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele eden takımları Juventus'u, İtalya'nın Torino kentinde kurulan dev ekrandan izlemek isteyen binlerce kişi arasında yaşanan asılsız bomba paniğinin bilançosu ağırlaşıyor.

        3

        Torino Valiliği’nin açıkladığı son bilgilerde, çıkan izdihamda bin 527 kişinin yaralandığı, bunlardan biri çocuk 3 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

        4

        Avrupa’da son dönemde sık yaşanmaya başlanan terör saldırılarına atıfta bulunulan valilik açıklamasında, kalabalığın bir terör saldırısı düşüncesiyle paniğe kapıldığı, bunun da izdihama yol açtığı belirtildi.

        5

        Juventus Başkanı Andrea Agnelli de maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Torino'da maçın izlendiği meydanda bir şeyler olduğu söylendi.

        6

        Olayın nasıl geliştiğini ve kesin bilgiyi henüz bilmemekle birlikte olayda yaralananlara dayanışma dileklerimi iletmek isterim" dedi.

        7

        Torino Valisi Renato Saccone, paniğin nedeninin belirlenmesi için biraz zaman gerektiğini söyledi.

        8

        Brüksel'deki statta 29 Mayıs 1985'te Juventus ile Liverpool arasında oynanan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçının başlamasından önce Liverpool taraftarları İtalyanlara saldırmıştı.

        9

        Yaşanan panik sonucu bir duvar çökmüş, taraftarların tel örgülere sıkışmasıyla 38 İtalyan taraftar ve 1 Belçikalı ölmüştü.

        10

        Bu arada izdiham sonrasında insanların panikle alanda bıraktığı eşyaları çalmaya kalkan 2 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

        11

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        İtalya'da dev ekranda izlenen UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı sırasında çıkan izdihamda yaralananların sayısı, bin 500’ü geçerken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

        12

        İtalyan basınına yansıyan bazı görgü tanığı ifadelerine göre, meydanda bir fişeğin patlaması ve bazı taraftarların "Bomba var" diye bağırması sebebiyle izdiham yaşandığı aktarıldı.

        13

        Olay anında meydanda olan bazı taraftarların, izdihamı "Korku filmi gibiydi" diye nitelediği belirtildi.

        14

        "HEYSEL FACİASI GİBİYDİ"

        Kimi taraftarların ise 1985 yılında Juventus’un Liverpool ile Brüksel'deki Heysel Stadı'nda oynadığı final maçı öncesi, İngiliz taraftarların İtalyan taraftarlara saldırması sonucunda stat duvarının çökmesiyle 39 kişinin can verdiği "Heysel faciası"na benzettiği ifade edildi.

        15