Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Arda Turan, Milli Takım'a veda etti - Futbol Haberleri

        A Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından kamptan gönderilen Arda Turan, düzenlediği basın toplantısında Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

        Milli Takım'ın Slovenya'da kamp yaptığı otelde konuşan Turan, "Buraya milli takım kaptanı olarak değil, vatandaş olarak katılıyorum. Milli takımın her kademesine hizmet etmiş, ülkesini seven, formaya aşık olan biri olarak konuşuyorum. Hayatım boyunca bana yapılanları unutmadım. Ama Milli takım tişörtü üstümdeyken bir hata yaptım. Pişman mıyım? Değilim. Kuş gibi hissediyorum kendimi. Hocamla ve Federasyon başkanıyla konuşup kadrodan çıkmak istediğimi söyledim. Hayatta bir şey yaparsanız bunun bedelini ödersiniz. Ben de Milli Takım forması üzerindeyken hata yaptım. Milli Takıma zarar verdiğimi düşünüyorum. Artık çekilme zamanım geldi. Milli Takım kariyerimi sonlandırıyorum. İnşallah insanlara iyi futbolculuğumu değil de adamlığımı bırakırım" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        BASIN MENSUPLARI, BASIN TOPLANTISINI TERK ETTİ

        Arda Turan'ın basın toplantısı için salona gelen medya mensupları, Arda'nın konuşmaya başladığı esnada alanı terk etti. Arda Turan, toplantı salonuna gelen birkaç arkadaşına ve kayıttaki kameralara konuşmuş oldu.

        OLAYIN GELİŞİMİ

        EURO 2016'da yaşanan prim tartışmalarının yansımaları Makedonya'da takım uçağına yansıdı. Özel maçta Makedonya ile golsüz berabere kalanMilli Takım kafilesi maçtan sonra Üsküp'ten, Trieste'ye geçtiği sırada uçak içinde son yıllarda eşine ender rastlanan büyük bir rezalet yaşandı.Milli Takım kaptanı Arda Turan,gazeteci ve spor yazarı Bilal Meşe'ye küfürler ederek boğazını sıktı ve darp etti.

        DHA'nın haberine göre; Milli Takım futbolcuları ile birlikte kafilede yer alan VIP yolcular ve basın mensuplarının bagajlarını üst dolaplara yerleştirdiği sırada; Arda Turan cam kenarında oturan ve kemeri bağlı Bilal Meşe'nin yanına geldi ve "Senin...ana....avradını...kızlarını...çoluğunu...çocuğunu...s..." şeklinde ağır küfürler ederek saldırdığı gözlendi.

        Meşe'nin boğazına sarılan ve sıkmaya çalışan Arda Turan'ın bu hareketine Burak Yılmaz ve Caner Erkin anında müdahele etti ancak olayda hayret ve şaşkınlık uyandıracak bir biçimde bu ikili Bilal Meşe'ye yüklenerek, "Otur bakalım yerine sen ne yapıyorsun" diyerek, takım arkadaşının tarafında yer aldılar.

        Arda Turan, uçağınarka bölümüne giderken tüm gazeteci ve basın mensuplarına sinkaflı ifadeler kullandı. İkili arasındaki kavgayı durdurmak için yakınkoltuklarda oturanlar müdahale etti. Ciddi bir arbede yaşanan olayda Arda zor sakinleştirildi.

        AĞIR KÜFÜRLER

        Öte yandan Fanatik'in haberine göre; Arda Turan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de hedef alacak nitelikte hakaretlere imza attı.Arda'nın olay sırasında söylediği sözler sözler şöyle:

        "Söyle Bilal Meşe, söyle orada mıydın? Bizle miydin de prim mevzusunu yazdın? Biz kimden para istemişiz? Kimden prim istemişiz? Konuş şimdi konuş. Hadi, onlarda burada! Burada soruyorum. Kim yazdırdı bunları sana. Kim söylüyor sana bunları söyle hadi."

        "Bu ülke böyle ülke! Seni bu uçağa alırlar. Alırlar tabii. Seni bu uçağa alanlara da söylüyorum! Duysunlar. Senin gibi şerefsizi bu uçağa alanların a.... k....!"

        "Beni de başkaları gibi zannettin. Şimdi konuş bakalım. Ben futbolu bırakırım ama aileme şerefime laf söyletmem. o... ç... Biz kimden para dilenmişiz. Seni bu uçağa alan kim!"

        "Futbolu bırakırım ama şerefime, aileme laf söyletmem. Öyle haber yapamazsın! Patronun Demirören. Sen federasyon başkanının gazetesindesin ya! Federasyon başkanı değil mi senin başkanın. Seni uçağa alanın a.... k...."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ