Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ın şampiyonluk hikayesi - Beşiktaş Haberleri
        1

        Sezonun tamamında taraflı tarafsız herkesin oyununu gıpta ile izlediği Beşiktaş sonunda 3. yıldızını taktı.

        2

        Şenol Güneş’in önderliğinde üst üste 2. kez şampiyon olmayı başaran Siyah-Beyazlılar, başkan Fikret Orman ve yönetiminin başarılı politikası ile arzuladığı şaşaalı günlerine dönerken hem sportif hem de idari anlamda da başarılı işlere imza attı.

        3

        Stadına kavuşan, tesisleşme yolunda önemli adımlar atan, belki de kulüp tarihinin en önemli ve kapsamlı sponsorluk anlaşmalarını gerçekleştiren Beşiktaş’ta doğal olarak 7’den 77’ye herkes mutlu bir sezonu daha geride bıraktı...

        4

        Bugünlere gelinmesi ise kolay olmadı. Hem yönetim hem de teknik patron Şenol Güneş zorlu virajlardan başarıyla geçerken birçok sorunla da uğraştı.

        5

        Bu şampiyonluk öyküsünde sezon boyu Kartal’ın zafere giden yolda yaşadıklarını kaleme aldık. Sizler için bir sayfaya sığdırdık.

        6

        İşte Kartal Yiğit'in kaleminden sezon başı kampından sona kadar içeride olup bitenler:

        7

        İLK KRİZ SOSA İLE BAŞLADI

        Beşiktaş, 2016-2017 sezonuna şampiyon olarak başladı. Herkes sorunsuz bir başlangıç olacağını sanıyordu ama yanıldı. İlk kriz Sosa’da yaşandı.

        8

        Yıldız futbolcu lig biter bitmez bahaneler üretip ayrılmak istedi. Bunun için her yolu denedi.

        9

        Yönetim Sosa’yı bırakmak istemedi. Avusturya’daki kampta sürekli sorun çıkartan Sosa gitmek istediğini ve kendisine zorluk çıkarılmamasını yineledi. Durum böyle olunca Şenol Güneş, Sosa olayını kafasına çok taktı.

        10

        Diğer oyuncuların etkilenmesinden korktu. Kampın büyük bölümünde Sosa meselesi ile uğraştı. Sık sık yanına çağırıp görüştü. Bu anlarda oyuncusuna, “Seni zorla tutamayız. Ancak buraya gelmişsin, senin iyiliğin için antrenmanlara çık, gideceğin yere hazır git” dedi.

        11

        Fakat Arjantinli oyuncu hocasını dinlemedi. Güneş, bir gün öğle yemeğinde Sosa’nın tavırlarına sinirlenip Arjantinli’yi hemen kamptan kovdu.

        12

        Sosa belki de bunu istiyordu ve bir süre daha İstanbul’da ayrı çalışıp Milan’ın yolunu tuttu.

        13

        TOLGAY RESTİ ÇEKTİ

        Şenol Güneş, ikinci krizi Tolgay Arslan’da yaşadı. Tolgay’ın da daha lig başlamadan forma konusundaki tavrı herkesi şaşırttı.

        14

        Yetenekli oyuncu Şenol Hoca ile değil de yardımcıları ile görüşerek bir bakıma rest çekti ve oynamaması halinde takımdan ayrılacağını iletti.

        15

        Adı o dönem sürekli Fenerbahçe ile anılan Tolgay’ın bu rahatsızlığı Şenol Güneş’in kulağına gitti. Şenol Güneş, öğrencisi ile bir görüşme yapsa da durumu akışına bırakmayı tercih etti.

        16

        Yavaş yavaş Tolgay’ı oynatmaya başlayan tecrübeli teknik adam, yıldız oyuncunun özellikle ligin sonlarına doğru performansını yükseltmesinde başrol oynadı.

        17

        ABOUBAKAR’IN YERİNE DEMBA BA

        Sezon başı transferleri biraz uzasa da mutlu bir şekilde sonlandırıldı. Ligin ilk yarısı ise Başakşehir’in 1 puan gerisinde bitirilmişti.

        18

        Özellikle o dönemdeki performansı ile eleştirilen Aboubakar’ın Afrika Kupası’na da gitmesi nedeniyle bir santrfor transferinin yanı sıra stoper takviyesi gündeme geldi.

        19

        Taraftar da kesinlikle santrfor alınması yönünde baskıyı artırınca başkan Fikret Orman ve ekibi çaresiz kaldı. Ayağı kırıldığı için kendini toparlayacak bir yer arayan Demba Ba ile hazır olmayan Ersan Gülüm gelmeye dünden razıydı.

        20

        Yapılan kısa görüşmeler sonrasında 2 futbolcu da yarım sezon için imzayı attı. Ama bu imza açıkçası Şenol Güneş’in çok rızası ile olmadı.

        21

        Güneş, “Burası rehabilitasyon merkezi değil!” diyerek iki oyuncu ile ilgili düşüncesini en baştan ortaya koydu. Daha sonra transferler gerçekleşse de Şenol Hoca bu oyunculara hiç şans tanımadı.

        22

        UMUT GÜNER’DEN TALİSCA SÜRPRİZİ

        Krizleri atlatan Siyah-Beyazlılar’da bu kez 10 numara bölgesine yapılacak transferler için arayışlar başladı. Bu sıkıntı özellikle Avrupa kupaları için büyük önem taşıyordu.

        23

        Yönetim önce Milan ile anlaşmadan Sosa ile son bir kez daha görüşüp ücretini artırma teklifinde bulundu. Ama Arjantinli oyuncu bunu da kabul etmedi.

        24

        Bu dönemde asbaşkan Umut Güner, menajer Ahmet Bulut’un da tavsiyesi ile Anderson Talisca’ya yöneldi. Benfica’da aradığı huzuru bulamayan genç Brezilyalı yakından takip edildi.

        25

        Güner, konuyu başkan Fikret Orman’a açıp Talisca’nın uygun şartlarda kiralık olarak alınabileceğini söyledi. Orman da araştırdıktan sonra Talisca, Kartal oldu.

        26

        Kiralanan genç oyuncu çok önemli maçlarda attığı kritik gollerle yaşanan şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. Umut Güner’in girişimleri ile 10 numara krizi aşılmış oldu.

        27

        QUARESMA’YA BUSINESS COACH

        Zorlu maratonda oyuncuları her şartta hazırlamak kolay değildi... Özellikle tecrübesi ve kariyeri ile diğer oyuncuların üstünde olan Ricardo Quaresma zaman zaman sorun yaratabiliyordu.

        28

        Özellikle maçlardaki hırçın tavrı zarar verebiliyordu. Şenol Hoca tecrübesiyle ve yaklaşımı ile her konuyu çözerken, bazen de dışarıdan destek alıyordu.

        29

        Başkan Fikret Orman’dan yöneticilere kadar hepsiyle çalışan Business Coach Rezzan Özdemir, Ümraniye’de de görev aldı.

        30

        Özellikle yaşattığı sorunlarla dikkat çeken Ricardo Quaresma, Özdemir’den aldığı seanslarla kişisel ilişkiler anlamında büyük yol kat etti. Bu da takıma olumlu yansıdı.

        31

        GÖKHAN, FENERBAHÇE’DEN SAKAT GELDİ

        Beşiktaş’ın, F.Bahçe ile olan sözleşmesi sona eren Gökhan Gönül’e imza attırması ve F.Bahçe’den ayrılıp İnter’e giden ancak orada aradığını bulamayan Caner Erkin’i de kadroya dahil etmesi günlerce konuşuldu.

        32

        Fenerbahçe tarafından tepkiler gelirken, Beşiktaş kanadı ise ezeli rakibine çalım atmıştı. Gönül’ün transferi sonrasında da ilginç gelişmeler yaşandı.

        33

        Gökhan’ın, F.Bahçe’den gelirken sakatlığı bulunuyordu. Bu sakatlık ciddi gözükse de ilerisi için büyük risk taşımıyordu.

        34

        Sağlık kurulu başkanı Doktor Sarper Çetinkaya transfere onay verdi ancak Gökhan, alt adalesinde çektiği büyük acılardan kurtulmak için gerek yönetime gerekse Doktor Çetinkaya’ya ameliyat olmak istediğini bildirince kıyamet koptu.

        35

        GÖKHAN’IN AMELİYATINA DOKTOR ENGELİ

        Oyuncuların sahalara erken dönüşlerinde büyük pay sahibi olan Çetinkaya, buna karşı çıkarak, “Başkan ve yönetim seni büyük fedakârlıklarla aldı. Şimdi ameliyat olursan 4-5 ay oynayamazsın, bunun sonunda da başkanı topa tutarlar haberin olsun. Ben seni iyileştireceğim” dedi.

        36

        Gökhan da buna ikna oldu. Avusturya’daki kampta herkesten gizli Gökhan’ın kopma noktasına gelen alt adalesine kendi kanını alarak PR tedavisini uyguladı.

        37

        Normal de anestezi ile yapılan bu işlemler kamptaki olanaklar doğrultusunda çoğu zaman bu şekilde olmayıp Gökhan’ın acılar içerisinde kalmasına neden oldu.

        38

        Gökhan da büyük özveri gösterip dayanılmaz acılar içerisinde tedavisini tamamladı. Ve sonunda Gökhan Gönül özellikle ligin ikinci yarısında takımın en etkili ismi oldu.

        39

        Doktor Sarper Çetinkaya yalnız Gökhan’ın değil, bütün takımın sakatlık konusunda bilinçlenmesini sağladı.

        40

        VE 3. YILDIZLA GELEN MUTLU SON

        Sezona sıkıntılı başlayan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, tecrübesi ve olaylara bakış açısı ile sorunları çözerken işleri kısa zamanda rayına soktu.

        41

        Zaman zaman şampiyonluk yarışının stresi ve Avrupa’da alınan bazı kayıplar futbolcuların konsantrasyonunu bozsa da yönetim ve teknik heyetin yoğun mesaisi ile bu travma atlatıldı.

        42

        Başakşehir ile girilen yarışta mutlu sona ulaşılınca bütün olumsuzluklar bir anda unutuldu. Ve Beşiktaş şampiyon olmuştu. Bu moralle şimdi yeni sezon çalışmaları için artık gün sayılıyor...