Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Östersunds oldu! - Galatasaray Haberleri

        Geçtiğimiz yıl cezası nedeniyle Avrupa’da yer alamayan Galatasaray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Gruplara katılmak için 3 takımı saf dışı bırakması gerekecek olan Cimbom’un, 2. ön eleme turundaki rakibi İsveç'ten Östersunds oldu.

        13 Temmuz'da İsveç'te oynanacak olan ilk maçın ardından rövanş 20 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak.

        ÖSTERSUNDS'U TANIYALIM

        Geçen sezon ligi 8. sırada tamamlayan ancak İsveç Kupası'nı kazanarak Avrupa bileti alan Östersunds, şu an oynanan İsveç Ligi'nde (Allsvenskan) 21 puanla 3. sırada yer alıyor.

        REKLAM

        İngiliz teknik direktör Graham Potter yönetimindeki Östersunds'un, Transfermarkt verilerine göre toplam piyasa değeri 7 milyon euro. İsveç ekibi'nin en değerli oyuncusu, 800 bin euro ile forvet oyuncusu Saman Ghoddos. Ghoddos, takıma 2016 yılında 75 bin euroluk bonservis bedeliyle katılmıştı.

        NÜFUS 44 BİN, STAT 5 BİN KİŞİLİK

        İsveç'in Östersunds şehrinin nüfusu 44 bin kişi. Yani Türk Telekom Stadyumu'nun kapasitesinden daha az... 1996 yılında kurulan İsveç ekibi maçlarını ise 5 bin kişilik Jamtkraft Arena'da oynuyor.

        Eşleşmenin ilk maçı 13 Temmuz tarihinde Östersunds'un Jamtkraft Arena'da, rövanş maçı ise 20 Temmuz'da Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak.

        Geçtiğimiz sezon İsveç Futbol Ligi Allsvenskan'ı 8. sırada bitiren Östersunds, İsveç Kupası finalinde Norrköping'i 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı. Östersunds, 2017 sezonu devam eden İsveç Ligi'nde 12 maç sonunda 21 puan toplayarak 3. sırada yer alıyor.

        Östersunds, İsveç Ligi'nin orta sıra takımlarından birisi olarak dikkat çekiyor. 23 kişilik kadrosu genç isimlerden oluşan Östersunds'un en tecrübeli isimleri kaleci Aly Keita, savunma oyuncusu Bobo Sollander ve takımın Irak asıllı kaptanı Brwa Nouri. Takımın en önemli ismi ise, orta sahanın ortasında forma giyen 24 yaşındaki İngiliz futbolcu Jamie Hopcutt.

        Bu sezon ligde 6 karşılaşmada forma giyen genç futbolcu, 5 gol atarak takımının en golcü ismi oldu. Kadrosunda 23 futbolcu bulunan takımın toplam piyasa değeri 7 milyon Euro. Bu rakam, 11 milyon Euro piyasa değeri belirlenen Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'dan 4 milyon Euro daha az.

        2011'de takımın başına geçen Graham Potter, 6 yılda takımı 4. Lig'den Avrupa Kupalarına taşıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ