Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten transfer ve finansal konularla ilgili açıklamalar - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TRTSpor'da katıldığı bir programda Sarı-Kırmızılılar'ın gündemi ve transfer konularıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

        2

        İşte Dursun Özbek'in sözleri...

        "Galatasaray'a hizmet ederken yorulma diye bir şey söz konusu değil. Yoğun günler geçiriyoruz. Dolu dolu 12 ay...

        3

        Avrupa Ligi maçlarımızdan dolayı sezonu çok erken açıyoruz. Bu sezon Galatasaray'a tatil yok.

        4

        'BELHANDA TRANSFERİ BİTTİ Mİ?' SORUSUNA CEVAP

        Bildiğiniz gibi Galatasaray Sportif AŞ halka açık bir şirket. Bizim transferleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamadan söylememiz mümkün değil.

        5

        Transferlerde son imza atmadan her şey değişebilir. İmzalar atılmadan kesin konuşmak da doğru değildir.

        6

        Epey oyuncumuz ayrıldı ve takımda bayağı bir eksilme oldu. Sezon içerisinden itibaren de eksiklerimizi bilerek transfere hazırlandık.

        7

        Transfer çalışmasını yürütüyoruz, taraftarlarımız emin olsunlar ki alacağımız oyuncular onları sevindirecek.

        8

        En kısa sürede transferlerimizi açıklayacağız, taraftarlarımız duyacaklar.

        9

        'Çilek' gibi deyimler kullanmak istemiyoruz. Transferde sıkıntı yok aslında. Fakat kontrat imzalıyorsunuz. Kontratta bir sürü husus var. Bu maddelerde titiz davranıyoruz.

        10

        Transferde gün sayıyoruz. Bu niye bu kadar konuşuluyor, şey yapılıyor? Bizim bütün derdimiz ilk maçtan önce kampa getirmek.

        11

        Transferler 20 günden önce biter. Tudor'dan yönetime gelen listeyi scout ekibimize veriyoruz. Çok başarılı bir scout ekibimiz var.

        12

        Sneijder kontratlı oyuncumuz. Teknik kadro kendi içinde takımı hazırlayacak. Ondan sonra ideal kadrosunu şekillendirecek. Verdikleri listeye göre biz de kararımızı alacağız.

        16

        Ben bir oyuncuyu aldım getirdim, 'al antrenör oynat..' Böyle bir sistem Galatasaray'da yok!

        17

        "BÖYLE SORU OLMAZ"

        Özbek, 'Takım devre arasına kadar kötü giderse Tudor'u gönderecek misiniz?' sorusuna, "Böyle bir soru olmaz" cevabını verdi.

        18

        Galatasaray, Kayseri'nin Erciyes Dağı gibi. Her sene üstüne kar yağmış, birikmiş. Galatasaray'ın bundan kurtulması gerek.

        22

        Riva, Galatasaray'a 940 milyon TL gelir sağlayacak, en az... Bu rakam satışlarla birlikte artacak. 1 misli daha fark olacak.

        23

        Riva'dan toplamda 2 milyar TL gibi bir paranın Galatasaray'ın kasasına girmesini bekliyoruz.

        24

        "2018'DE TEKRAR BAŞKAN ADAYI OLABİLİRİM"

        Efsane başkan olmak için harcama yapmak yanlış. Zamanla yaptığınız hizmetler sebebiyle bir şekilde anılırsınız. Galatasaray başkanı olarak anılmak bana yeterince gurur verir.

        25

        Galatasaray'a hizmet etmek benim için en büyük şeref. Verdiğimiz sözler var, tutabilirsek olur. Galatasaray camiasından o ışığı alırsam, 2018'de tekrar aday olurum.

        26

        Galatasaray her yıl olduğu gibi bu sezona da şampiyonluk parolasıyla başlıyor. Geçtiğimiz yıllardan ders çıkardık.

        27

        SABRİ KONUSU

        Sabri benim şahsen takımın içinde en sevdiğim oyuncu. En kötü zamanlarda bile takıma hizmet etmiş, kendine takım aramamış.

        28

        Ama bazen ayrılıklar kaçınılmaz oluyor. Bu profesyonel bir olay. Sabri'nin bu hassasiyeti göstermemesi lazım. Kişisel değil.

        29

        Sabri ileride başka görevlerde Galatasaray'a dönebilir. O, Galatasaray'ın onurlu bir evladıdır. Sabri'nin alınganlık göstermesine gerek yok.

        30

        Galatasaray Türkiye'nin en önemli futbol markasıdır. Taraftarı mutlu edebilmek için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz.

        34

        Tudor'un Galatasaray'a geliş şeklinde yanlış bir şey yok. Tudor kendisi gelip bize 'Ben Karabük'ten ayrılıyorum, beni alır mısınız?' dedi. Biz Tudor'u zorla elinden kolundan tutup mu getirdik?

        35

        Bruma'yı 12.5 milyon Euro'ya aldık. 4 sene bizde oynadı. 1 senesi kalmıştı. Biz onu 15'e sattık. Bruma sözleşme uzatmak istemedi.

        36

        Galatasaray'ın üzerinde durması gereken 173 milyon dolar banka borcu var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ