Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İtalya Hakan Çalhanoğlu Milan'a transfer oluyor - Futbol Haberleri

        Geçen aylarda Çinli bir konsorsiyuma satılan ve eski günlerine dönmek isteyen Milan, milli yıldız Hakan Çalhanoğlu'nu transfer etmek istiyor.

        Almanya'da çıkan haberlere göre Milan, Leverkusen ile Hakan'ın transferi için görüşmelere başladı. Milano ekibinin Leverkusen'le büyük ölçüde anlaşma sağladığı ve transferin 20-30 milyon Euro arasında bir bedelle gerçekleşmeye yakın olduğu öğrenildi.

        Milli yıldızın menajeri Bektaş Demirtaş, Milan haberleri üzerine yaptığı açıklamada "Milan'ın Hakan ile ilgilendiği doğru. Onlar Avrupa'nın en iyi kulüplerinden biri ancak bu transfer görüşmeleriyle ilgili olarak daha fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

        REKLAM

        17 yaşındayken babası Hüseyin Çalhanoğlu'nun Trabzonspor'la anlaşma sağlamasına ve imza atmasına rağmen profesyonel sözleşmesini Hamburg'la imzaladığı için Trabzonspor'a ödemeleri gereken cezayı ödemeyen ve FIFA tarafından 4 ay boyunca futboldan men edilen Hakan'ın, Leverkusen'le 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

        Kariyerine Mannheim'da başlayan 23 yaşındaki yıldız, Karlsruhe'ye transfer olmuş ve 2012'de Hamburg'la sözleşme imzalamıştı. Burada iyi bir performans gösteren Hakan, 2014 yazında 14.5 milyon Euro'luk bedelle Bayer Leverkusen'e transfer olmuştu. Türkiye A Milli Futbol Takımı'yla 26 maça çıkan 23 yaşındaki yıldız, Leverkusen'de oynadığı 115 maçta 28 gol atarken 29 da asist yaptı.

        Milan daha önce Atalanta'dan Franck Kessie, Wolfsburg'dan Ricardo Rodriguez, Villarreal'den Mateo Musacciho ve Porto'dan Andre Silva'yı transfer etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ