Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Can Bartu yoğun bakımda! Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Can Bartu kimdir? - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübünün ve Türk sporunun efsane isimlerinden Can Bartu, kronik bronşit (solunum yetmezliği) şikayetiyle kaldırıldığı hastanede kontrol amaçlı yoğun bakıma alındı.

        Kızıltoprak'taki Kadıköy Florence Nightingale hastanesine sabah saat 8.00 sularında gelen 81 yaşındaki Can Bartu'nun, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        Akciğerinde su toplanması olan ve gözlem altında tutulan Can Bartu'ya, nefes alışını kolaylaştırma amacıyla tedavi uygulandığı bildirildi. Bartu, bir süre gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edilecek.

        Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da Can Bartu'yu hastanede ziyaret ederek, Bartu'nun durumu hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

        FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA...

        Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Can Bartu'nun zatürre rahatsızlığı nedeniyle hasteneye kaldırıldığını duyururken bir geçmiş olsun mesajı yayımladı:

        "Fenerbahçemizin ve Türk sporunun efsane isimlerinden, aynı dönemlerde hem futbol hem de basketbol milli takımlarımızda görev alarak dünyada eşine rastlanmayacak bir kariyere sahip olan Can Bartu, geçirdiği zatürre rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Kızıltoprak´taki bir hastanede tedavisine devam edilen efsane sporcumuz Sevgili Can Bartu´ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşarak aramıza dönmesini temenni ediyoruz."

        CAN BARTU KİMDİR?

        Can Bartu, 31 Ocak 1936'da İstanbul'da dünyaya geldi. Spor hayatına FenerbahçeSpor Kulübü'nde başladı ve altı kez basketbol milli takım formasını giydi. Ancak daha sonrasında Fikret Arıcan'ın da desteği ile Fenerbahçe'de futbol oynamaya başladı.

        Öte yandan Milli Takım'daki iyi futbolu ile dikkatleri üzerine çeken Can Bartu, 1961'de İtalya'nın güçlü ekiplerinden Fiorentina'ya transfer oldu. Ardından 1962'de Venezia, 1964'te de Lazio takımlarında forma giydi.

        REKLAM

        1967'de yeniden Türkiye'ye dönen Can Bartu, eski takımı Fenerbahçe'de yeniden futbola devam etti. Teknik ve şık oyunuyla gözleri üzerinde toplayan Can Bartu, Fenerbahçe forması ile 362 maçta yer aldı ve 162 kere golle buluştu.

        3 yıl boyunca Fenerbahçe'de forma giyen ve adını Fenerbahçe'nin ve Türk sporunun efsaneleriarasına adını yazdıran Can Bartu, taraftarın gönlüne taht kurdu. 1969 yılında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçında efsane Galatasaraylı futbolcu Metin Oktay sahaya Fenerbahçe formasıyla, Can Bartu ise Galatasaray formasıyla çıktı ve Metin Oktay jübilesini yaparak bu jübileyi de ölümsüzleştirdi.

        1970 yılında futbolu bırakan ve spor gazeteciliği yapmaya başlayan Can Bartu, halen, çeşitli basın ve yayın organlarında futbol yorumculuğu yapmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ