Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Mathieu Valbuena ile sözleşme imzaladı - Fenerbahçe Haberleri

        Transferin hızlı ekiplerinden Fenerbahçe, Mehmet Ekici'nin ardından Fransız yıldız Mathieu Valbuena'yla da 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.Fransız futbolcu, sarı-lacivertli kulüpte 28 numaralı formayı giyecek.

        Valbuena imza törenindeki ilk açıklamalarında "Sözlerime Fenerbahçe'ye teşekkür ederek başlamak istiyorum. Transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Burada ilk günden bu yana çok güzel karşılandım. Fenerbahçe çok güzel, çok büyük bir kulüp. Dışarıdan bildiğim kadarıyla Fenerbahçe çok büyük bir kulüptü, imza atmak için geldiğimde daha da büyük olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

        Marsilya'dayken Fenerbahçe ile karşılaştıklarını ve maçın 2-2'lik skorla berabere bittiğini hatırlatan Fransız yıldız, "Marsilya'dayken Fenerbahçe ile karşılaşmıştım. Hocamızı o dönemden tanıyorum, iyi bir teknik direktör olduğunu biliyorum. İlginç bir projeyle karşıma çıktılar. Geçmişte sol tarafta oynadım ancak takımımızın iyiliği için hocamız nerede görev verirse orada oynamaya hazırım. Hocamızla nerede oynayacağımla ilgili bir konuşmamız olmadı." dedi.

        Valbuena, fiziğiyle ilgili yöneltilen soruya ise "Futbolun geldiği noktada en önemli şey kafa yapınızdır. Şu anda dünyanın her yerinde iyi oyuncular var. Farkı yaratan şey ise mental, kafa yapısıdır. Kariyerimde zor zamanlar geçirdim ancak hiçbir dönem profesyonel futbolcu olamayacağımı düşünmedim. Kararlılık bu açıdan çok önemliydi. Her zaman yüksek seviyelere ulaşabileceğime inandım. Bu noktaya gelene kadar her kulüpte başarılı olduğumu düşünüyorum. Fenerbahçe'de de aynısını yapmaya çalışacağım. Burada başarılı olmamız için gereken her şey var." cevabını verdi.

        32 yaşındaki yıldız sözlerine "Tabii ki Fenerbahçe'nin lider oyuncularından biri olabilirim ancak her maçı tek başıma kazandıramam.Önemli olan takım olmaktır, takım olamazsak ben bir hiçim!Fenerbahçe başarıya sadece benle ulaşamaz. Takım olarak kalitemizi sahaya yansıtmalıyız, kararlı olmalıyız ve yola bu şekilde çıkmalıyız. Zor durumdan çıkmanın yolu birlikte hareket etmektir, başarıya böyle ulaşabiliriz." ifadeleriyle devam etti.

        Sarı-lacivertli taraftarlarla ilgili de konuşan Valbuena,"Fenerbahçe taraftarı o kadar büyük ki, onların sevgisini her yerde görebiliyorsunuz. Avrupa'da her yerde karşınıza çıkabiliyor. Onların bu ilgisinden beklentilerin çok büyük olduğunu hissedebiliyorum. Beni çok iyi karşıladılar, yavaş yavaş tanışmaya da başladık. Ancak işler her zaman iyi gitmeyebilir. O zaman eleştiriler başlar ancak şu aşamada bunu hiç düşünmüyorum." dedi.

        REKLAM

        Fransız orta saha, Robin van Persie ile ilgili yöneltilen soruya ise "Robin ile oynamak çok güzel bir his. O büyük bir yıldız. Beraber iki idman yaptık, onunla olmak bana keyif veriyor. Ancak takımdaki diğer oyuncular da çok iyi." cevabını verdi.

        Valbuena sözlerini "Dolu statlarda oynamayı severim. Geçen sezon Beşiktaş'a karşı oynadım. Onlar şampiyon oldu, yeni sezondabiz olmak istiyoruz. Her maçı kazanmak istiyoruz. Fenerbahçe, çok büyük oyuncuların gelip geçtiği derin tarihi olan bir kulüp. Bu formanın hakkını biliyorum. Fenerbahçe formasını onurlandırmalı ve terimizin son damlasına kadar mücadele etmeliyiz." ifadeleriyle tamamladı.

        MATHIEU VALBUENA KİMDİR?

        Adı: Mathieu Valbuena

        Doğum tarihi: 28 Eylül 1984 (32 yaşında)

        Doğduğu il: Bruges / Fransa

        Boyu: 1,67 m

        Mevki: Orta saha - ofansif

        Ayak: sağ ayak

        Güncel piyasa değeri: 3 milyon Euro

        Son sezon istatistikleri: 43 maç 10 gol 8 asist

        Oynadığı takımlar: Marsilya, Dinamo Moskova, Lyon

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ