Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor "Otyakmaz yeniden başkan" - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        Sivasspor Kulübü'nün olağanüstü genel kurulu, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu'nda yapıldı. Genel kurulda konuşan kulüp başkanı Otyakmaz, 5 yıldır bu görevi gururla ve onurla yürüttüğünü söyledi.

        Kendisinden önceki başkan Osman Seçilmiş'ten devraldığı bayrağı elinden geldiğince yükseklere taşımak için gayret sarf ettiğini belirten Otyakmaz, ''Sizlerin desteğiyle Şampiyonlar Ligi'nin kapısına kadar geldik, dayandık. İnşallah bundan sonra de yeni katılacak arkadaşlarımızla birlikte daha büyük hedeflere yol almak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz'' dedi.

        -YÖNETİMDE 4 YENİ İSİM-

        Yeni yönetimde Adnan Kaplan, Hüsnü Eken, İsmet İzmirli ve Harun Türkoğlu gibi 4 yeni ismin yer aldığını anlatan Otyakmaz, ''Yeni arkadaşlarımızın katılımıyla birlikte, onların da destekleriyle bugünlerden daha iyi noktalara gelmek için gerekli çabayı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın'' dedi.

        Kulübün başkan yardımcılığı görevini yürüten Mustafa Süs'ün işlerinin yoğunluğu, yönetici Bülent İlçi'nin de sıkıntıları nedeniyle yeni yönetimde yer alamadığını anlatan Otyakmaz, ayrıca yöneticiler Süleyman Gökçek ve Gürkan Demirkol'un da alt yapıda kulübe hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

        Takımlarının kolej takımından öte bir aile takımı olduğunu ifade eden Otyakmaz, kongrelerinin de bir aile havası içerisinde devam ettiğini belirterek, ''İnşallah tekrar teveccühlerinize layık olup, elimizden gelen çalışmayı devam ettireceğiz'' dedi.

        -BİLİCA VE SERVET'E TEŞEKKÜR-

        Eski ve yeni dönemde gerçekleşen transferlerle de genel kurula katılanları bilgilendiren Otyakmaz, transferlerle ilgili basında yer alan haberlerin çoğunun gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Özellikle Fenerbahçe'ye transfer olan Bilica konusunda açıklamalarda bulunmak istediğini anlatan Otyakmaz, şunları söyledi:

        ''Bilica ile 1 1 yıllık sözleşmemiz söz konusuydu. Kendisi 1 yıl boyunca üstün performans göstererek yılın sporcusu olma şerefini hak etti. Dolayısıyla büyük kulüplerin de transfer listesinin başında yer aldı. Ama bizim sözleşmemiz 1 1 yıllıktı ve eğer düzgün karakterli bir sporcu olmasaydı, Sivasspor'u çok zor durumda bırakıp, hemen bir takıma transfer olup ve Sivasspor pek gelir elde edemezdi. Kendisi sporcunun çevik ve ahlaklısından olduğunu transfer döneminde bir kez daha gösterdi ve 2,5 milyon euro Yasin gibi iyi bir transfer bedeline transfer ettik. Aksi takdirde vermeme yönüne gitseydik, kendisi bizden kazanacağı 400 bin euro'nun karşılığında, yeni takımından 1 milyon Avro'nun üzerinde bir teklifle karşılaşmıştı, isteksiz bir şekilde onu takımımızda oynatmamız söz konusu olamayacaktı ve mutlaka ayrılacaktı ve takım da bir gelir elde edemeyecekti. Bu zorunluluktan dolayı da istemeye istemeye kendisiyle Sivasspor'un menfaatlerini düşünerek yollarımızı ayırdık.''

        Bilica'ya tutarlı davranışlarından ve Sivasspor'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Otyakmaz, ''Sivasspor'a kazandırarak gitmiştir, katkısı olmuştur, gerçekten taraftarın da gönlünde yer etmiştir'' dedi.

        Sivasspor'dan 2 sezon önce Galatasaray'a transfer olan Servet Çetin'in kırmızı-beyazlı ekibe ve sonrasında sarı-kırmızılı ekibe transferinde yaşananları da anlatan Mecnun Otyakmaz, Servet'in, Sivasspor'a sezon sonunda bonservisinin iade edilmesi koşuluyla 1 yıllığına transfer olduğunu, daha sonra başarılı performans göstererek Galatasaray'a transfer olduğunu anlattı.

        Servet'in ayrılırken anlaşmada yazılı olmayan, sadece söz verilmiş meblağı da Sivasspor'a kazandırarak gittiğini ifade eden Otyakmaz, bugün 8 milyon Euro'luk bir transfer teklifiyle karşı karşıya olan Servet'in, Sivasspor'a büyük hizmetleri olduğunu söyledi.

        -''LAYIK KADROYU OLUŞTURACAĞIZ''-

        Transfer çalışmalarına da değinen Otyakmaz, ''Önümüzdeki dönemde inşallah Şampiyonlar Ligi'ne layık bir kadroyu oluşturacağız. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç futbolcuyla belirli bir yol kat etmemize rağmen, kendi kulüp anlayışımıza uygun olmayacağı kanaatiyle vazgeçmiş durumdayız. Bu yüzden tekrar çalışmalarımıza hız verdik'' dedi.

        Erman Kılıç transferinin henüz tam olarak netleşmediğini, fakat mutlaka gerçekleşecek bir transfer olduğunu anlatan Otyakmaz, şunları kaydetti:

        ''Uğur Kavuk ve Agbetu transferi net olarak gerçekleşmiştir. Onunla birlikte Ümit Milli takımımızın genç futbolcusu Ferhat Bıkmaz ile de anlaştık şu an itibariyle. Hocamızın raporu doğrultusunda 2-3 transfer daha yapacağız ve hem ülkemizi, hem şehrimizi en iyi şekilde Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek takımımızı oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.''

        -STADYUM YETİŞECEK-

        Maçlarını oynadıkları 4 Eylül Stadyumu'nda bir takım iyileştirmeler yaptıklarını belirten Otyakmaz, ''Muhtemelen 28 Temmuz oynamamız gereken Şampiyonlar Ligi ön ayağını, eğer kura sonucu ilk maç burada oynanırsa o döneme yetiştirmiş olacağız'' dedi.

        Stadyumda yapılan çalışmaların detayları hakkında bilgiler veren Otyakmaz, kapalı yanı tribünlerinin üzerinin kapatıldığını, koltukların yenilendiğini, misafir takım yöneticileri ve seyircileri için özel bölümlerin yapıldığını, stadyumun modern bir hale getirildiğini, zeminin alttan ısıtmalı hale getirildiğini söyledi.

        Kış mevsiminde rakip takımların saha zemininden şikayetçi olduğunu anlatan Otyakmaz, alttan ısıtma sistemi sayesinde zeminde kar ve buz oluşmayacağını kaydetti.

        Sivasspor tesislerinin de modern bir hale getirildiğini kaydeden Otyakmaz, tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

        Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor gerçeğini bütün dünya futbolunun kabul ettiğini belirterek, ''Avrupa'da çok daha fazla ilgi uyandıran, dikkat çeken bir kulüp olmayı başarmış durumdayız'' dedi.

        Otyakmaz, kulübün olağanüstü genel kurulunda yaptığı konuşmada, kısıtlı imkanlarla önemli başarılar yakaladıklarını, borçtan söz etmediklerini, kulüp tarihinin en önemli başarılarına imza attıklarını, geleceğe de umutla baktıklarını ifade etti.

        Bu başarının yakalanmasında büyük emekleri olan teknik direktör Bülent Uygun, teknik heyet ve futbolcular için genel kurula katılanlardan özel bir alkış isteyen Otyakmaz, teknik heyeti ve futbolcuları kutladı.

        Konuşmasını tamamladıktan sonra coşkulu tezahürat arasında yerine geçen Otyakmaz, kürsüye geri dönerek yeniden söz aldı. Otyakmaz, şunları söyledi:

        ''Tabii ki, bu arada birçok başarımızdan bahsettik ama en büyük başarısızlığı da söylemeyi de unuttuk. 16 hafta liderliği götürdüğümüz bir ligi maalesef şampiyon olamayarak tamamladık. Burada bir hayal kırıklığına uğramış durumdayız. Bursaspor'un son haftalardaki çıkışı gibi, bizim yaptığımız bir hamle sonucunda ikinciliği yakalamış olsaydık, belki de kendimizi çok mutlu hissedecektik.

        Yine çok mutluyuz, gururluyuz ama maalesef 16 hafta lider götürdüğümüz bir ligi ikinci sırada olarak tamamladık. Burada buruk bir sevinç yaşıyoruz. Bundan gerekli dersi hepimizin çıkartması lazım. Birtakım eksikliklerimiz oldu. Belki bu yolda hem kadromuzun geniş olmaması, hem bizim bir takım hatalarımız olmuştur. Bundan biz gerekli dersi çıkartmalıyız. Ama esas önemli olan camiaların büyüklüğü.''

        -SİVASLILARA DESTEK ÇAĞRISI-

        Şampiyonlukta Beşiktaş gibi çok zengin bir kulüple çekiştiklerini ifade eden Otyakmaz, ''Diğer kulüplere göre biraz da dezavantajlı olmasına rağmen, taraftar çokluğu açısından, yine de taraftar sayısı açısından çok güçlü bir kulüp. Ama şöyle bir baktığımızda, her zaman dünyanın her tarafına dağılmış yaklaşık 5 milyon Sivaslıdan bahsediyoruz. Eğer biz bu birlikteliği sağlayabilirsek, en az Beşiktaş kadar güçlü bir kulüp olmamız içten bile değil'' dedi.

        Bu konuda herkese önemli görevler düştüğünü belirten Mecnun Otyakmaz, şunları kaydetti:

        ''Mutlaka bu birlik ve beraberliği tesis etmemiz gerekiyor. Bundan sonra da bu tür mücadelelerin içerisinde olup, kaybetmek istemiyoruz. O yüzden hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Tabii ki, şunu da anlıyorum. Özellikle Sivas çok göç veren bir il olduğu için ve hemşehrilerimizin memleketlerini unutmamalarına rağmen gittikleri bölgelere de uyum sağladıkları gerçeğinden hareketle herkesin gönlünde bir takımın olduğunu söyleyebiliriz, bunu anlayışla da karşılıyoruz, neticede ben de öyle gelenekten gelen bir insanım. Ama artık Sivasspor gerçeğini bütün dünya futbolu kabul etti.''

        -YENİ NESİLİN SİVASSPORLU OLMASI HEDEFLENİYOR-

        Sivasspor'un, Türkiye'de reyting kaygısından dolayı çok fazla yer almasa bile Türkiye liglerinin 5'inci en fazla haberi yayınlanan kulübü olduğunu anlatan Otyakmaz, şunları söyledi:

        ''Avrupa'da çok daha fazla ilgi uyandıran, dikkat çeken bir kulüp olmayı başarmış durumdayız. Bundan sonra bu başarılarımızı devam ettirmemiz için mutlaka, o takımlara gönül vermiş olabiliriz, bir kenarda onların sevgisi de kaldı, kalmış da olabilir, bu da önemli değil. Bizim amacımız bundan sonra yeni nesli kazanıp, sadece Sivassporlu bir yeni nesil oluşturmak. Madem buraya kadar geldik, işin çoğunu da aştık, zor olan kısmını da geçtik, kendimizi de Türk futboluna kabul ettirdik, herkesin, tüm Sivaslıların Sivasspor'a destek vermesi lazım.''

        -BİZANS OYUNLARI-

        Sivaslıları Sivasspor şemsiyesi altında toplanmaya çağıran Otyakmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Sivasspor şemsiyesi altında toplanıp bütün hemşehrilerimizin destek vermesi gerekir ki, biz önümüzdeki bu büyük camiaları, eli her tarafa uzanabilen, başarı için her şeyi mubah sayabilen, bu konuda çok fazla düsturları olmayan camialarla baş edebilmemiz için kendi gücümüzü, dinamiklerimizi harekete geçirmemiz lazım. Bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde bunları mutlaka yeneceğimiz günler gelecektir, sizlerin verdiği destek sayesinde. Bunu unutmamamız gerekiyor. Gerekli dersleri çıkartıp, önümüzdeki dönemde inşallah daha birlik beraberlik içerisinde, daha güçlü bir şekilde, bu Bizans oyunlarının hepsinin hakkından gelebilecek gücü kendimizde bulacağız. Çünkü, bu güç bizde var, Sivaslılar var.''

        -YENİ YÖNETİM KURULU-

        Otyakmaz'ın konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi. Tek liste ile gidilen genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Otyakmaz, tebrikleri kabul etti. Otyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra toplu bir şekilde basın mensuplarına poz verdi.

        Mecnun Otyakmaz başkanlığında oluşturulan Sivasspor'un yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

        ''Fikret Ünsal, Erdal Sarılar, Mehmet Oflaz, Ekrem Munar, Faruk Taşseten, Mustafa Ulucan, Ahmet Çelebi, Murat Şahin, Ömer Sepet, M. Ali Topal, Süleyman Köse, Mehmet Zengin, Hasan Kaplan, Hakan Erdemir, Uğur Akkuş, Hayrettin Yıldırım, Harun Türkoğlu, Adnan Kaplan, Hüsnü Eken, İsmet İzmirli.''

        -BÜTÇE 29 MİLYON 600 BİN TL-

        Genel kurulda, yönetim kurulu ve disiplin kurulu raporları ile bilanço okundu. Kırmızı-beyazlı ekibin önümüzdeki sezon için tahmini bütçesinin 29 milyon 600 bin TL olarak belirlendiği belirtildi. Tahmini bütçe oluşturulurken, Sivasspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği ve transferlere ayıracağı rakamların da göz önüne alındığı kaydedildi.

        Genel kurulda, Sivasspor'un sportif başarıların yanı sıra, alt yapı, tesisleşme, kurumsallaşma gibi konularda da önemli mesafeler katettiği vurgulandı. Sivasspor'un borcu olmayan, yeni ve modern tesislere sahip, alttan ısıtmalı sahası ve stadyumu olan bir kulüp olduğu kaydedildi. Ayrıca, modern bir hale getirilen kulüp tesislerine önümüzdeki dönemlerde tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları, halı sahalar, kafeteryalar yapılacağı da ifade edildi.

        Bu arada, genel kurulun yapıldığı salonda ekrana yansıtılan Sivasspor armasının üzerindeki Şampiyonlar Ligi logosu dikkati çekti. Ayrıca, Sivasspor'un eski başkanlarından Yahya Küçükkılıç'ın, Sivasspor'un üçüncü ligden Şampiyonlar Ligi'ne uzanan serüvenini özetleyen, elde ettiği başarının büyüklüğünü belirten mesajının okunması sırasında, salonda duygu dolu anlar yaşandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ