Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Cengiz Ünder, Roma'ya nasıl transfer oldu - Monchi'nin Cengiz Ünder yorumu - Futbol Haberleri
        1

        Medipol Başakşehir'den rekor ücretle İtalya devi Roma'ya transfer olan milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in transferiyle ilgili detaylar ortaya çıktı...

        2

        Sabah'ın haberine göre; Milli yıldızın İtalyan devine gitmesini sağlayan ünlü menajer Bayram Tutumlu'nun oğlu İsaac Tutumlu, dev transferin perde arkasını anlattı:

        3

        "Roma'nın yeni sportif direktörü Monchi ile ilişkim çok eskiye dayanıyor. Bir ay önce Türkiye partnerlerimin önerisiyle Cengiz Ünder'i Monchi'ye söyledim."

        4

        "Cengiz'den çok etkilendiğini söyledi. Transfer süreci böyle başladı. Başakşehir yöneticileri, pazarlık sürecini çok iyi idare ederek istedikleri rakamı ve gelecek satış yüzdesini Roma'dan aldılar."

        5

        "Onu Roma'ya daha önce giden Salih Uçan'la bir tutmayın! Cengiz için şu an 15 milyon Euro verildi ama göreceksiniz o Monchi'nin ellerinde kısa bir sürede 50 milyon Euro değerinde bir oyuncuya dönüşecek."

        6

        "Roma bir değişim içinde, yeni bir takım kuruyor ve tüm transferleri 21-22-23 yaşlarında... Cengiz de bu yeni kurulan takımın önemli bir parçası olarak yerini alacak."

        7

        "Manchester City de çok istedi ama Roma, Cengiz'i oynatmak istediği için bu paraları verdi. İngiliz ekibi, eğer transferi bitirseydi, Cengiz'i hemen kiralık olarak gönderecekti."

        8

        RESMİ İMZAYI ATTI

        Serie A devi Roma, 20 yaşındaki milli oyuncu Cengiz Ünder'in transferini dün resmen açıkladı...

        9

        Resmi internet sitesine sportif direktör Monchi'yle birlikte poz veren Cengiz, kendisini Haziran 2022'ye kadar Romalı yapan sözleşmeye imza attı.

        10

        Açıklamaya göre; Cengiz için ödenen bonservis bedeli 13 milyon 400 bin Euro olacak. Cengiz'in performansına göre 1 milyon 500 bin Euro da bonus ödemesi yapılacak.

        11

        Cengiz Ünder, Roma’da Başakşehir’de olduğu gibi 17 numaralı formayı giyecek.

        12

        İtalyan ekibi, imza töreni sonrası genç oyuncuya kısa süreli değişimden etkilenmemesi için konuşma yasağı getirdi.

        13

        Öte yandan eski kulübü Sevilla’daki başarılarıyla ‘transfer sihirbazı’ lakabı takılan Roma Sportif Direktörü Monchi, “Cengiz, teknik açıdan büyük yetenekli bir oyuncu. Takıma kattığımızdan dolayı son derece memnunuz. yeni çevresine hızla uyum sağlayacağından eminiz. Kalitesi ve yeteneği ile kadromuza katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

        14

        İşte Monchi'nin Sevilla'daki 'transfer büyücülükleri'nden bazıları...

        15

        DANI ALVES
        GELİŞ ÜCRETİ: 550 BİN EURO (Bahia)
        SATIŞ ÜCRETİ: 35.5 MİLYON EURO (Barcelona)