Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Club Brugge: 3 - Başakşehir: 3 ÖZET | Başakşehir - Club Brugge maçı kaç kaç bitti? - Galatasaray Haberleri

        Medipol Başakşehir, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir başlangıç yaptı. Turuncu - Lacivertli temsilcimiz, Devler Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında, 2-0 geriye düştüğü mücadelede Belçika’nın köklü kulübü Club Brugge ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı ve rövanş öncesi avantajı kaptı.

        Jan Breydel Stadı'ndaki mücadele adeta kabus gibi başladı. Club Brugge, 5. dakikada Bonaventure'nin attığı golle 1-0 öne geçti. 16. dakikada Denswil, frikikten attığı golle skoru 2-0'a getirdi. Başakşehir'de 12 ve 34. dakikada yeni transfer Elia direğe takıldı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

        İkinci 45 dakikada ise Başakşehir, muhteşem bir geri dönüşe imza attı. 59. dakikada Mossoro farkı 1'e indirdi. 63'te Hollandalı futbolcu Elia skoru eşitledi: 2-2. 74. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Mossoro, Başakşehir'i 3-2 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden 5 dakikada sonra Denswil ile yine frikikten golü bulan Brugge durumu 3-3'e getirdi. Kalan dakikalarda iki takım girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve maç 3-3 eşitlikle sona erdi.

        Medipol Başakşehir ileClub Brugge arasındaki rövanş mücadelesi 2 Ağustos Çarşamba günü saat 21.45'te oynanacak.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... CLUB BRUGGE - BAŞAKŞEHİR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        CLUB BRUGGE: 3 - BAŞAKŞEHİR: 3

        STAT: Jan Breydel

        HAKEMLER: Paolo Mazzoleni, Fabiano Preti, Giacomo Paganessi (İtalya)

        CLUB BRUGGE: Horvath, Mechele, Engels, Denswil, Palacios, Nakamba, Vormer, De Bock (Dk. 59 Touba), Refaelov (Dk. 75 Vanaken), Bonaventure (Dk. 62 Izquierdo), Perbet

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Visca (Dk. 83 Tunay Torun), Emre Belözoğlu (Dk. 77 Gökhan İnler), Mahmut Tekdemir, Elia (Dk. 89 Napoleoni), Mossoro, Adebayor

        GOLLER: Dk. 5 Bonaventure, Dk. 16 ve 78 Denswil (Club Brugge), Dk. 59 ve 74 Mossoro, Dk. 63 Elia (Medipol Başakşehir)

        SARI KART: Dk. 60 Epureanu (Medipol Başakşehir)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada Club Brugge karşılaşmada öne geçti. Hızlı gelişen atakta Refaelovun ara pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Bonaventure, ceza yayı içinde yerden sert vurdu, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacanın sağından ağlarla buluştu: 1-0.

        12. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Caicaranın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada top arka direkteki Elianın önüne düştü. Elianın yakın mesafeden çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak kaleciye çarpıp kornere çıktı.

        16. dakikada ev sahibi takım farkı 2ye çıkardı. Club Bruggede ceza alanının dışından kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Denswil, sert bir şutla topu köşeden ağlara gönderdi: 2-0.

        35. dakikada Medipol Başakşehir etkili geldi. Üst üste yapılan paslar sonucunda Elia sol kanatta ceza sahasına yakın noktada topla buluştu. Rakibinin üzerine giden Elia, ceza sahasına girmeden sert vurdu, top yan ağlarda kaldı.

        37. dakikada turuncu-lacivertliler bir kez daha gole yaklaştı. Emre Belözoğlu orta sahada iki rakibinden topu kurtarıp Adebayora pas verdi. Adebayor, topu bekletmeden ceza sahasına giren Viscaya çıkardı. Viscanın uygun pozisyonda sağ çaprazdan sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

        44. dakikada sol kanattan gelişen Medipol Başakşehir atağında Elia, çizgiye kadar inerek topu ceza sahası içindeki Viscaya gönderdi. Viscanın sol ayağıyla gelişine şutunda topu kaleci kontrol etti.

        • 2-0 geri düştükten sonra kendi kimliğimizi bulduk. Böyle bir geri dönüş kolay değildi... Club Brugge, birçok Türk takımını elemiş bir kulüp. 2-0'dan sonra ortaya karakter koymak çok önemliydi. Tüm Başakşehir halkıyla, taraftarımızla birlikte sahamızda tur atlamak istiyoruz.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Medipol Başakşehir gole yaklaştı. Mahmut'un sol kanattan yaptığı ortada top savunmadan sekti. Boşta kalan topa geriden gelen Elia ceza sahası içinde vurdu, yere de çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

        49. dakikada ise Clichy'nin sol kanattan yaptığı ortada Visca ceza sahası içinde uygun pozisyonda kafayı vurdu, top farklı şekilde üstten auta çıktı.

        56. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Visca'nın hatalı pası sonrasında gelişen Club Brugge atağında, Vormer'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Volkan Babacan topu kornere çeldi.

        59. dakikada Medipol Başakşehir farkı 1'e indirdi. Mahmut'un pasıyla rakip ceza yayı üzerinde topla buluşan Mossoro sol ayağıyla çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 2-1.

        63. dakikada Medipol Başakşehir beraberliği yakaladı. Atılan uzun topla savunmanın arkasına kaçan Elia, ceza sahası içinde şık bir hareketle rakibini geçtikten sonra düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-2.

        74. dakikada turuncu-lacivertliler, ilk yarıda 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2'lik üstünlüğü yakaladı. Visca'nın ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mossoro, ayak içiyle yaptığı vuruşla topu kalecinin üzerinden ağlara gönderdi: 2-3.

        78. dakikada ev sahibi takım beraberlik golünü buldu. Konuk ekibin ikinci golünü frikikten atan Denswil, bu kez ceza sahası ön çizgisi üzerinden kullandığı frikikle golü buldu: 3-3.

        81. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında, Mossoro'nun pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Visca topu altıpas içine yerden sert bir vuruşla gönderdi. Elia'nın kale ağzında ayak koyduğu top auta çıktı.

        Avrupa arenasında bugüne kadar 7 maç oynayan turuncu-lacivertlilerin galibiyeti bulunmuyor. MedipolBaşakşehir, Avrupa kupalarında oynadığı 7 maçta 4 kez mağlup olurken, 3 kez de berabere kaldı.

        Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı. UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde oynadığı ilk maçı 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmişti. İki sezon önce ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde ise Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti. MedipolBaşakşehir'in Avrupa kupaları tarihindeki ilk golünü Brezilyalı oyuncusu Doka atmıştı.

        REKLAM

        CLUB BRUGGE, TÜRK TAKIMLARINA YENİLMEDİ

        MedipolBaşakşehirile 3-3 berabere kalan Club Brugge, son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden siyah-beyazlı takım, son 16 turunda Club Brugge ile eşleşti. Deplasmandaki karşılaşmada rakibine 2-1 mağlup olan Beşiktaş, İstanbul'daki mücadelede ise 3-1 yenildi ve elendi. Club Brugge, 2002-2003 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Galatasaray'ın rakibi oldu. Belçika ekibi, grupta sarı-kırmızılı takımla yaptığı iki karşılaşmada mağlubiyet almadı. İstanbul'da Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Club Brugge, sahasındaki mücadeleyi de 3-1 kazandı.

        REKLAM

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın Club Brugge takımına konuk olan MedipolBaşakşehir'de, Clichy ve Elia ilk resmi maçına çıktı.Maçta kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Abdullah Avcı, savunma dörtlüsünü Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi.

        Teknik direktör Avcı, yeni transferlerden Clichy ve Elia'ya ilk 11'de şans verirken, diğer yeni transferler Da Costa, Gökhan İnler ve Tunay Torun'u yedekler arasında tuttu. Mevlüt Erdinç ve Kerim Frei ise maç kadrosunda bulunmadı. Clichy ve Elia, turuncu-lacivertli formayı ilk kez bir resmi maçta giymenin heyecanını yaşadı.

        Sol ayak bileğindeki kırık nedeniyle ameliyat edilen ve takımdan yaklaşık 5 ay ayrı kalacak Aurelien Chedjou, tedavi süreci devam eden Mehmet Batdal ve takımla çalışmalara yeni başlayan ancak kondisyon eksiği bulunan Egemen Korkmaz da kadroda yer almadı.

        CLICHY DOĞUM GÜNÜNDE SAHADA

        Turuncu-lacivertli takımın Manchester City'den transfer ettiği yıldız oyuncusu Gael Clichy, doğum gününde Club Brugge karşısında sahaya çıktı. MedipolBaşakşehir'in kamp yaptığı otelde, 33 yaşına giren deneyimli futbolcu için maç yemeğinden önce pasta kesildi.

        PERBET, BAŞAKŞEHİR'E KARŞI

        Turuncu-lacivertli takımda üç sezon önce forma giyen Fransız golcü Jeremy Perbet, Club Brugge formasıyla MedipolBaşakşehir'e karşı ilk 11'de sahaya çıktı.Villarreal'dan, MedipolBaşakşehir'e transfer olan ve ilk sezon oynadıktan sonra Belçika'da Charleroi'ye kiralanan Perbet, geçen sezonu Gent'te geçirmiş ve bu sezon da Club Brugge'ye transfer olmuştu.

        JOSE IZQIERDO YEDEK

        Club Brugge Teknik Direktörü Ivan Leko, sakatlığı geçen ve oynayıp oynamayacağı merak edilen, takımın en önemli isimlerinden Kolombiyalı oyuncusu Jose Izquierdo'ya yedekler arasında yer verdi.

        TRİBÜNLER DOLDU

        Club Brugge ile MedipolBaşakşehirarasında oynanan maça taraftarların ilgisi yüksek oldu.Toplam 29 bin seyirci kapasiteli Jan Breydel Stadı'nda tribünler doldu. Karşılaşmayı yaklaşık 200 Türk taraftar da tribünden takip etti.

        BAŞAKŞEHİR'İ, YÖNETİCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off'a kalma mücadelesi veren MedipolBaşakşehir'i bu önemli maçta kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ ve yöneticiler yalnız bırakmadı. Club Brugge maçını Gümüşdağ'ın yanı sıra asbaşkanlar Mesut Altan ve Mustafa Saral da tribünden izledi.

        CLUB BRUGGE'U TANIYALIM...

        Belçika'nın önde gelen kulüplerinden biri olan Club Brugge, 1891 yılında kuruldu.

        REKLAM

        Maçlarını 29 bin 300 kişilik Jan Breydel Stadı'nda oynayan mavi-siyahlı ekip, Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan tek Belçika takımı. 1977-1978 sezonunda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli futbol organizasyonunda finale kadar yükselen Club Brugge, İngiltere'nin Liverpool ekibine finalde 1-0 mağlup oldu.

        Geçen sezon ligi ve şampiyonluk grubunu ikinci sırada bitiren Club Brugge, Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynama hakkı elde etti.Belçika Ligi'nde 13 kez şampiyonluk yaşayan Club Brugge, Belçika Kupası'nı da 11 defa müzesine götürdü.

        Yeni sezon öncesi şu ana dek 7 hazırlık maçı oynayan Belçika temsilcisi, 3 karşılaşmayı kazanırken, 3'ünden mağlup ayrıldı ve 1'inde berabere kaldı. Bu sezon teknik direktörlüğünü Hırvat Ivan Leko'nun yaptığı Club Brugge; kaleci Guillaume Hubert, savunma oyuncuları Jordi Vanlerbeghe, Erhan Masovic, German Mera ve Ahmed Touba gibi oyuncuları kadrosuna dahil etti. Orta sahaya Marvelous Nakamba, Elton Acolatse gibi oyuncuları takviye eden mavi-siyahlılar, forvet hattı için de Emmanuel Bonaventure Dennis'i transfer etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ