Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Sevilla'yı tanıyalım - Futbol Haberleri
        1

        UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Medipol Başakşehir ile eşleşen İspanyol ekibi Sevilla, son yıllarda Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla dikkati çekiyor.

        2

        İspanya'nın Endülüs bölgesinde 1890 yılında kurulan kırmızı-beyazlı ekip, Barcelona ve Real Madrid'in domine ettiği Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) tek şampiyonluğunu 1945-1946 sezonunda yaşarken, son yıllarda UEFA Avrupa Ligi'nde kazandığı kupalarla adından sıkça söz ettirdi.

        3

        Geçen sezon topladığı 72 puanla La Liga'yı 4. sırada tamamlayan Sevilla'nın güncel piyasa değeri 223 milyon Euro.

        7

        İspanyol temsilcisi'nin yaşadığı tek kayıp Sampaoli de değildi. Kulüple özdeşleşen ve başarılı işleriyle efsane haline gelen sportif direktör Monchi, Sevilla'dan ayrılarak Roma'yla anlaştı.

        8

        Endülüs ekibinin kadrosundaki en değerli oyuncular olarak 28 yaşındaki Fransız orta saha Steven N'Zonzi ve 28 yaşındaki Franco Vazquez göze çarpıyor.

        9

        Hücum hattında Wissam Ben Yedder gibi tehlikeli bir silahı bulunan Sevilla, bu yaz Sampdoria'nın Kolombiyalı golcüsü Luis Muriel'i de 20 milyon Euro'ya transfer etti.

        10

        Kırmızı-beyazlılar, geçen günlerde Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer'i kadrosuna katmıştı.

        11

        Galatasaray ise iki sezondur Sevilla formasını giyen 31 yaşındaki Brezilyalı sağ bek Mariano'yu transfer etmişti.

        12

        İspanyol temsilcisi Mariano'nun yerini, Lille'in 26 yaşındaki Fransız futbolcusu Sebastien Corchia'yı transfer ederek doldurdu.

        13

        Sevilla bu sezon Muriel, Corchia ve Kjaer dışında Manchester City'den Nolito ve Jesus Navas, Inter'den Ever Banega, Tigres'ten Guido Pizarro'yu kadrosuna katmıştı.

        14

        FENERBAHÇE'YE ELENMİŞLERDİ!

        İspanyol ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Fenerbahçe'ye elendi.

        15

        Fenerbahçe, o zamanki adıyla Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ilk maçta rakibini 3-2 mağlup etti. Rövanş mücadelesinde normal süre aynı skorla Sevilla'nın üstünlüğüyle tamamlanınca, karşılaşma uzatmaya gitti.

        16

        Uzatma bölümlerinde skorda bir değişiklik olmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Kaleci Volkan Demirel'in üç atışta gole izin vermediği penaltıları 3-2 kazanan sarı-lacivertliler, adını çeyrek finale yazdırdı.

        17

        İspanyol ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise en fazla çeyrek finale kadar çıkma başarısı gösterdi.

        18

        1957-1958 sezonunda çeyrek finalde Real Madrid'e elenen Sevilla, 2009-2010'da CSKA Moskova, geçen sezon da Leicester City karşısında eşleşmeleri kaybederek turnuvaya ikinci turda veda etti.