Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Neymar PSG'ye imzayı attı - Futbol Haberleri
        1

        Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımına bonservis rekoru kırarak transfer olan Neymar, futbol oynamaya aç olduğunu ve mükemmel bir kulübe geldiğini söyledi.

        2

        Paris ekibi, 222 milyon euro'luk rekor bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı 25 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Neymar'ı, kulübün sahibi Nasser Al Khelaifi'nin de katıldığı törenle basına tanıttı.

        3

        Duygularını açıklamakta zorlandığını belirten Neymar, "Futbol oynamaya açım. Yarın Amiens karşısında forma giyebilirim, neden olmasın? Yeni takım arkadaşlarımla antrenmana çıkmak, futbol oynamak için sabırsızlanıyorum. Harika bir şehirde, mükemmel bir kulübe geldim." diye konuştu.

        4

        İçten bir karar verdiğini ve bunu takip ettiğini dile getiren yıldız futbolcu, "Kupalar kazanmak için en iyi performansımı ortaya koymak istiyorum. Paris'e gelmeyi istedim, PSG yeni kupaları hak ediyor. Bu da benim motive olmamı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

        5

        Hayatının en zor kararlarından birini aldığını aktaran Neymar, Barcelona'nın çok büyük bir kulüp olduğunu ve defalarca düşündükten sonra sevdiği arkadaşlarını geride bıraktığını kaydetti.

        6

        Hiçbir zaman parayla motive olmadığını dile getiren 25 yaşındaki futbolcu, "Eğer parayı takip ediyor olsaydım şu anda dünyanın başka bir ülkesinde, başka bir takımda olabilirdim. İnsanların bu şekilde düşünmesine üzülüyorum." diye görüş belirtti.

        7

        PSG'nin Katarlı sahibi Al Khelaifi, Neymar'ı takdim etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Neymar tüm futbolseverler için bir idol. Kendisi benim için dünyanın en iyi oyuncusu. Taraftarlarımız her zaman Neymar'ı PSG forması ile izlemenin hayalini kurdu. Neymar her kupayı kazanmak için bize katıldı. Birlikte tarih yazacağız. Yeni evine hoş geldin" dedi.

        8

        Al Khelaifi, Neymar'ın takıma para için gelmediğini vurgulayarak, "Bu transferin uzun yıllar boyunca konuşulacağını biliyorum, umarım olumlu yorumlar yaparlar. Bu transfer bugün için tarihin en maliyetli transferi, peki 2-3 yıl sonra olacak mı? Eminim ki bu transfere ödediğimizden daha fazlasını kazanacağız. Finansal Fair-Play konusunda endişe edenler, gidin bir kahve için. Hiçbir problem yok" açıklamasını yaptı.

        9

        Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint-Germain'in (PSG), 222 milyon euro'ya İspanyol kulübü Barcelona'dan transfer ettiği Brezilyalı forvet Neymar, "tarihin en pahalı futbolcusu" oldu.

        10

        Spor dünyasının merakla beklediği transfer sonunda gerçekleşti. Kısaca "Neymar" diye hitap edilen Neymar da Silva Santos Junior, PSG ile Barcelona arasındaki uzun pazarlıklar sonucu, Paris'in yolunu tuttu.

        11

        PSG, Barcelona'nın 88,2 milyon euro'ya renklerine bağladığı Neymar'ın sözleşmesindeki 222 milyon avroluk serbest kalma bedelini ödeyerek belki de futbol tarihinde kırılamayacak bir rekora imza attı.

        12

        25 yaşındaki Neymar böylece, Manchester United'ın 2016 yazında 105 milyon euro'ya Juventus'tan transfer ettiği Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba'nın açık ara önünde "futbol tarihinin en pahalı transferleri" listesinin zirvesine oturdu.

        13

        Brezilyalı futbolcu, bir UEFA Şampiyonlar Ligi, bir FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2 lig, 3 İspanya Kral Kupası ve bir İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadığı Barcelona'ya, 133,8 milyon avro kazandırdı.

        14

        - SANTOS'TA TANINDI, BARCELONA'DA ÜNLENDİ
        Profesyonel kariyerine, 2009'da altyapısından yetiştiği Santos Kulübünde başlayan Neymar, daha ilk sezonunda dikkatleri üzerine çekti. Brezilya Milli Takımı formasını, 10 Ağustos 2010'da ilk kez giyen Neymar, 18 yaşından beri oynadığı milli takımda 77 maçta 52 gol kaydetti.

        15

        Santos formasıyla 224 maçta gösterdiği 136 gol ve 65 asistlik performans sonrası 2013 yazında Barcelona'nın transfer ettiği Neymar, kimilerince futbol tarihinin en iyi oyuncusu gösterilen Lionel Messi'nin gölgesinde kalıp kalmayacağı sorusuna, net bir cevap verdi. Brezilyalı forvet, Katalan ekibinde geçirdiği 4 sezonda 186 karşılaşmaya çıktı ve 105 gol, 80 asist üretti.

        16

        2015 Altın Top Ödülü'ne, Messi ve Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun yanında aday gösterilen futbolcu, 2016 Rio Olimpiyatları'nda da Brezilya Milli Takımı ile altın madalya kazandı.

        17

        - PSG, ZİRVEYİ MANCHESTER UNITED'DAN ALDI
        Katarlı iş adamı Nasır el-Halifi'nin başkanlık koltuğuna geçtiği 2011'den itibaren yaptığı flaş transferlerle gündemden düşmeyen PSG, Neymar için ödediği astronomik bonservis ücretiyle transferlere yaptığı rekor harcamalarla birçok kez kendinden söz ettiren Manchester United'ı da zirveden indirdi.

        18

        2001 yılında Lazio'nun Arjantinli orta saha oyuncusu Juan Sebastian Veron'u 42,6 milyon, bir yıl sonra ise Leeds United'ın stoperi Rio Ferdinand'ı 46 milyon euro'ya kadrosuna katan Manchester United, ne kadar "cömert" olduğunu o tarihten bu yana gösterdi.

        19

        2014'te Angel Di Maria'yı 75 milyon avroya Real Madrid'den transfer eden Manchester ekibi, 2016'da 105 milyon avroya renklerine bağladığı Paul Pogba ile çıtayı en tepeye koydu. İngiliz kulübü böylece, Real Madrid'in 2013'te Gareth Bale için ödediği 101 milyon avroyla kırdığı transfer rekorunu ele geçirdi.

        20

        Manchester United, bu yaz sözleşme imzaladığı Romelu Lukaku için ise 84,7 milyon avroyu gözden çıkardı.

        21

        - EN PAHALI 10 TRANSFERİN 5'İ İSPANYOLLARDAN
        En pahalı 10 transferin 5'inin altında, İspanyol kulüpleri Real Madrid ve Barcelona'nın imzası bulunuyor.