Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Burak Yılmaz, Trabzonspor'daki 61. golünü Fenerbahçe'ye karşı attı! - Futbol Haberleri
        1

        Kuruluşunun 50. yılında Trabzonspor'a dönen Burak Yılmaz, Süper Lig'deki 2. maçını da boş geçmedi. "Kral" lakaplı golcü bu karşılaşma öncesinde Trabzonspor'un Fenerbahçe'ye attığı son 3 golün 2'sini kaydetmişti.

        2

        Süper Lig'in 2. haftasındaki Fenerbahçe maçının 5. dakikasında da gol atmayı başaran Burak, bordo-mavililerin Fenerbahçe'ye attığı son 4 golün 3'ünü kaydetmiş oldu.

        3

        Türkiye'de bugüne kadar Antalyaspor, Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Galatasaray formaları giyen tecrübeli golcünün Fenerbahçe'ye 6 golü bulunuyor.

        7

        2008 yılında Manisaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Burak Yılmaz, sarı-lacivertli takımda istediği performansı yakalayamaması üzerine Eskişehirspor'a kiralanmıştı.

        8

        2009-2010 sezonunun devre arasında bordo-mavililere transfer olan golcü oyuncu, Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesi verdiği söz konusu sezonun son haftasında eski takımına karşı forma giymişti.

        9

        Fenerbahçe'nin 1-0 önde götürdüğü karşılaşmada Burak sahne alarak gol atma başarısı göstermiş ve maç 1-1 sona ermişti.

        10

        Ligin son haftasına 73 puanla önde giren Fenerbahçe'nin yakın takipçisi Bursaspor ise 72 puanda yer alıyordu.

        11

        Bursaspor'un evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmesiyle evinde Trabzonspor'a puan kaptıran Fenerbahçe 74 puanda kalırken yeşil-beyazlı ekip ise 75 puan ile şampiyonluğu göğüsleyen taraf olmuştu.

        12

        Öte yandan Burak Yılmaz, Trabzonspor formasıyla 61. golünü kaydetti.

        13

        Trabzonspor'a sezon başında geri dönen ve Atiker Konyaspor maçında attığı 2 golle galibiyette önemli rol oynayan Burak, Kadıköy'de oynanan karşılaşmanın 5. dakikasında da rakip ağları sarsarak gol sayısını Trabzon'un da plaka kodu olan 61'e çıkardı.

        14

        İlk olarak 2009-2010 sezonunun devre arasında bordo-mavili kulübe gelen Burak Yılmaz, 14 resmi maçta forma giyerken ligde attığı 3 golle sezonu tamamladı.

        15

        2010-2011 sezonunda 36 resmi maçta oynayan golcü futbolcu ligde 19 gol, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 gol atarak 20 kez fileleri havalandırdı.

        16

        2011-2012 sezonunda Trabzonspor'da en parlak dönemini geçiren Burak Yılmaz, 43 resmi maçta forma giyerken ligde 33 gol ile gol kralı oldu.

        17

        Burak, Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1'er gol attı. Milli futbolcu, söz konusu sezonu 35 gol ile tamamlama başarısı gösterdi.

        18

        Burak Yılmaz, 2017-2018 sezonunda ligin ilk haftasında Atiker Konyaspor maçında da 2 gol atarak resmi maçlarda gol sayısını 60'a yükseltmişti.

        19

        Diğer yandan Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'a döndükten sonra Süper Lig'deki ilk dört isabetli şutunun üçü gol oldu.

        20

        Fenerbahçe maçında orta sahada yaşadığı bir pozisyondan dolayı sakatlanan Burak Yılmaz, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle oyuna devam etti.

        21

        Ancak bir süre sonra müsabakaya devam edemeyen yıldız golcü, maçın 20. Dakikasında oyundan çıkarak, yerini N'doye'ye bıraktı.