Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Milli Takım'da Collina ve FIFA krizi - Futbol Haberleri
        1

        Ukrayna - Türkiye maçındaki hakem skandalının yankıları sürüyor.

        2

        Yarmolenko'nun ilk goldeki ofsaytını görmeyen İspanyol düdük David Fernandez Borbalan, ikinci golde topun dışarıdan çıkmasına seyirci kalmasının yanı sıra bir de bariz penaltımızı vermemişti.

        3

        A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna maçında yapılan hataların kasıtlı olduğunu söyleyerek çok ses getirecek bir iddia ortaya attı.

        4

        Ukrayna'da 15 Eylül'de milli takımın başına getirilen Andriy Shevchenko'nun yardımcılarından Andrea Maldera ve Pedro Jaro ile kaleci antrenörü Ivan Basyovyi'nin maçın hakemi Fernandez Borbalan gibi İspanyol vatandaşı olması, Lucescu'nun şüphelenmesine neden oldu.

        5

        Ukrayna Teknik Direktörü Andry Shevchenko'nun yardımcıları arasında 3 İspanyol'un olduğunu belirten Lucescu, maçın İspanyol hakeminin bu yardımcıların etkisinde kaldığını belirtti.

        6

        Lucescu, FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina'dan bu skandal atamayla ilgili açıklama beklediklerini de sözlerine ekledi.

        7

        Ukrayna teknik ekibindeki İspanyol yardımcıları görmezden gelen FIFA'nın A Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynayacağı maçla ilgili dikkat çeken bir değişikliğe imza attığı ortaya çıktı.

        8

        Eskişehir'deki maç için daha önce belirlenen Rumen gözlemcinin, Milli Takım'ın başına Lucescu'nun getirilmesinin ardından FIFA tarafından değiştirildiği öğrenildi.

        9

        Söz konusu Türkiye olunca sahayla bağlantısı olmayan gözlemcinin bile uyruğuna önem gösteren FIFA'nın, bir milli maçtaki hakem ataması sırasında teknik ekibin milliyetini dikkate almaması, Lucescu'nun 'kasıt' sözlerini destekler nitelikte. (Fotomaç)