Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın anlaştığı iddia edilen Cedric Carrasso, Gomis'in hayatını kurtarmıştı! - Futbol Haberleri
        1

        Transferde hareketli bir dönem geçiren Galatasaray, bugüne kadar tam 9 oyuncuyu transfer etti.

        2

        Fransa'dan yolu geçen Bafetimbi Gomis, Mariano, Younes Belhanda, Sofiane Feghouli'yi kadrosuna katan sarı-kırmızılılar, Fransa'dan bir transferi daha bitirmek üzere.

        3

        Bordeaux'tan ayrılan ve bonservisi elinde olan Cedric Carrasso'yla anlaşmak üzere olan Galatasaray'da Bafetimbi Gomis'le tecrübeli file bekçisinin geçmişte yaşadığı olay ise dikkat çekti.

        4

        Geçmişte birçok kez birbirlerine rakip olan Carrasso ve Gomis arasında 2009 yılında özel bir olay yaşandı.

        5

        Sarı-kırmızılıların, Premier Lig ekiplerinden Swansea'den transfer ettiği Bafetimbi Gomis, Fransa Milli Takımı'nın kampında 2009 yılında baygınlık geçirmişti.

        6

        Gomis'in hayatını kurtaranlardan biri ise Carrasso'dan başkası değildi!

        7

        Bafetimbi Gomis, Vazovagal Senkop denilen bir hastalığa sahip.

        8

        Beyne kan akışının azalmasından kaynaklanan ve kısa süreli bilinç kaybıyla bayılmalar yaşayan Gomis'le ilgili olarak Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce bir açıklama gerçekleştirmiş ve Fransız yıldızın futbol oynamasına engel bir hastalığının bulunmadığını duyurmuştu.

        9

        İnce, "Hem Fransa hem İngiltere'de oynarken sağlık kontrollerinin tüm detayları elimizde. Fransa, İngiltere ve UEFA nezdindeki bütün karşılaşmalarda oynayabilir raporları var. Oyuncunun herhangi bir dönemde bayılmalar yaşaması kuvvetle muhtemel, bu normal."

        10

        "Sağlık durumunu biliyoruz. Futbol oynamasına engel olacak kalp hastalığı ortaya konmamış. Bizim çalışmalarımızda da bu bulguya rastlanmamış. Bayılmalar olabilir. Antrenmanda da maçta da bir bayılma yaşaması mümkün. Bize sürpriz tablo olmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

        11

        Daha önce formasını giydiği Lyon'da üç kez baygınlık geçiren Gomis, Swansea'de oynarken 2015 yılında Tottenham karşısında 7. dakikada da aynı sorun nedeniyle kısa süreli bir baygınlık geçirmiş ve oksijen maskesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

        12

        Galatasaray'la 2 yıllığına anlaşan 35 yaşındaki kalecinin yarın İstanbul'a gelmesi ve sağlık kontrollerinin ardından sözleşme imzalaması bekleniyor.