Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'un genç yıldızı Abdülkadir Ömür kimdir? - Trabzonspor Haberleri
        1

        Trabzon Medical Park Stadyumu’nda Gençlerbirliği karşısında çok kötü bir ilk yarı geçiren Trabzonspor, devreyi 1-0 geride kapatmışken, ikinci yarıda kimsenin beklemediği bir oyuncu değişikliği yapıldı.

        2

        Ersun Yanal’ın cesur bir kararla sahaya sürdüğü Abdülkadir Ömür, harika futboluyla tribünlerin büyük beğenisini kazandı.

        3

        ‘Trabzon’un Messi’si lakaplı genç yıldız, beraberlik golünde Olcay’a şık bir asist yaptı.

        4

        İlk kez bir lig maçında bu kadar uzun süre forma giyme fırsatı yakalayan Abdülkadir, ne kadar yüksek bir potansiyele sahip olduğunu topu her ayağına aldığında gösterdi.

        5

        Yüksek enerjisiyle dikkat çeken ve tribünlerden müthiş destek alan Abdülkadir Ömür, 45 dakika sahada kaldığı maçta camianın ve taraftarın beklentisini boşa çıkartmadı.

        6

        Yusuf Yazıcı ile birlikte Trabzonspor’un geleceği olarak görülen 18 yaşındaki Abdülkadir, ‘bir yıldız doğuyor’ dedirtirken, uzun lig periyodunda daha çok şans bulacağını gösterdi.

        7

        Abdülkadir Ömür, 45 dakikada 4 kilit pasla sahanın lideri oldu, 4 orta, 1 asist ve % 89.3 pas ile oynadı.

        8

        18 yaşındaki Abdülkadir, “Ersun Hocam oyuna girmeden ‘Gözler üzerinde’ dedi. Altyapıdan geldiğimiz Yusuf ağabey (Yazıcı) ile birlikte Trabzon’u istenen yere taşıyacağız. Maçtan sonra annem babam aradı, inanılmaz mutlu oldum” dedi.

        9

        Ayrıca bir diğer genç yıldız Yusuf Yazıcı, haziran ayında yaptığı açıklamada, "Abdülkadir Ömür, benden 5 kat daha iyi futbolcu. İnanılmaz bir futbolcu, inanılmaz bir yeteneği var" ifadelerini kullanmıştı.

        10

        AVRUPA 2 YIL ÖNCE TANIMIŞTI!

        Abdülkadir Ömür, 2 yıl önce UEFA'nın Türk Messi, yeni Hagi benzetmesi yaptığı ve İngiliz gazetesi Guardian'ın geleceğin en iyi 60 yetenek arasında gösterdiği isimler arasında yer almıştı.

        11

        KÜNYE: Abdülkadir Ömür

        Doğum tarihi: 25 Haz 1999 (18 yaşında)
        Doğduğu il: Trabzon
        Boyu: 1,68 m
        Uyruğu: Türkiye
        Mevki: Orta saha - Merkez orta saha
        Ayak: Sol ayak
        Güncel piyasa değeri: 200 Bin €

        12

        TWİTTER'DA YAPILAN YORUMLAR

        - Abdülkadir Ömür: 18 yaşında, yerli, yabancıların arasında formayı o giyiyor. Demek ki mühim olan zekâ, mühim olan yetenek.

        16

        - Kaybedelim ama Abdülkadir Ömür ü kazanalım yeter

        17

        - Trabzonspor'da 18 yaşındaki Abdülkadir Ömür'ün kadife gibi bir sol ayağı var. Daha fazla şans bulursa önü çok açık. Türk futbolu kazanır.

        18

        - Yusuf Yazıcı'nın oynatılması için 1 yıl yırtındı bu taraftar, Abdülkadir Ömür için de 2 yıldır bağırıyoruz.

        22

        - Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür aynen devam çocuk. Sende ışık çok fazla. Ersun hoca da güvenip, parlatacak bu çocuğu. Türk futbolunun geleceği.

        23

        Abdülkadir Ömür kimdir?

        1999 doğumlu Abdülkadir Ömür, Trabzon'un ilçesinde doğup büyüdü. Çarşıbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Abdülkadir, babasının sahibi olduğu halı sahada oynayarak çok küçük yaşlarda futbola başladı ve 9'unda Trabzonspor altyapısına girdi.

        24

        Yetenekleri ile kısa sürede herkesin ilgini çeken genç yıldız A Takıma kadar yükseldi. İlahiyat fakültesi öğrencisi bir abisi bulunan Abdülkadir'in en büyük zevki kitap okumak.