Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Keçeli kararını verdi! - Beşiktaş Haberleri

        Keçeli, 2004 yılından beri yanlış yönetilen kulübün gidişatını değiştirmek için, ''Elini taşın altına sok'' çağrılarına karşı koyamayarak, başta Hikmet Çetin, Serdar Bilgili, Nevzat Demir, Fikret Orman, İsmail Ünal ve Faik Akdil gibi Beşiktaş büyüklerinin destek ve moralleriyle yaptığı çalışmaya rağmen mali desteği bulamadığını söyledi. Keçeli, ''30 yılı aşkın süre Beşiktaş camiası içinde bulundum. Çeşitli dönemlerde, beraber yönetim kurulunda bulunduğum Ferhat Özgen, Erhan Solu, Tahsin Akıcı, Emin Önal, Bahattin Beyoğlu, İhsan Kalkavan, Zekeriya Alp gibi yürekten Beşiktaşlıların yol gösteren, iyi niyetli yaklaşımları, destekleri beni gururlandırmıştır. Ne yazık ki ben bu kötü gidişi değiştirecek mali desteği sağlayamadım'' diye konuştu.

        ''GÖZÜ KARA BİR ŞEKİLDE GİRMEK İSTEMEDİM''

        Aday olmayı, beklentiler nedeniyle ve sorunlara çözüm getireceği umuduyla düşündüğünü vurgulayan Keçeli, şöyle devam etti:

        ''Ama Beşiktaş o kadar kutsal ve ciddi bir konu, ki Beşiktaş'ın çok uzun tarihlerinde yönetimlerde bulunmuş, bu hazzı tatmış biri olarak gözü kara, hiçbir şeyi düşünmeyen biri gibi ortaya çıkarak, yarınki olası zararları vermek istemedim. Arayışlarımın ortaya çıkaracağı sonuçları belirlemek için çalıştım. Beşiktaş bizim için ciddi bir olaydır. Şov yapmak için Beşiktaşlıların karşısına çıkıp 'Ben adayım' diyemezdim. 30 yılı aşkın bir sürenin izlerini taşıyorum. Şimdi gelip, başaracağıma inanmayacağım, düşündüğüm gibi yapamayacağım şartlarda adaylığa talip olamazdım. İnşallah 10 senenin hataları yapılmaz ve Beşiktaş iyi yerlere gelir. En başta Beşiktaş Kulübü'ne ve sonra bana hayırlı olsun.''

        MURAT AKSU'YA SİTEM

        Başkan adaylarından Murat Aksu'ya seslenen Metin Keçeli, şunları söyledi:

        ''İsmimin geçtiği günden beri, özellikle başkan adayı Murat Aksu ve yandaşlarının, şahsıma yönelik, 'Çakma aday' gibi çirkin yakıştırmalarıyla karşılaştım. Burada Murat Aksu'ya soruyorum, beni tanıyor musunuz, Beşiktaş'ta neler yaşamışım biliyor musunuz? Ben Beşiktaş'ın efsane başkanlarını, efsane kadrolarını gördüm. Fikret Orman'a karşı kıl payı kazandığınız seçimden sonra 'Biz ne çok hata yapmışız' demeniz gerekir. Kulübe 30 yıldır yapışıp kalan bazı kişiler dışındakiler, Beşiktaşlılar vefakardır, kendine hizmet edeni unutmaz. Benim içinde bulunduğum yönetimler, efsaneler çıkarmıştır. Geriye dönüp baktığımda efsane dönemler, efsane kadrolar ve efsane başkanlar görmekteyim. Peki siz geriye dönüp bakarsanız, 3 yıl bu yönetimin ikinci başkanlığını yaparak meydana getirdiğiniz enkazdan başka ne görmektesiniz? 'Bölen ve imha eden' deyimleri acaba kime daha çok yakışıyor?''

        DEMİRÖREN'E SESLENDİ

        Metin Keçeli, bir sözünün de başkan Yıldırım Demirören'e olduğunu ifade ederek, ''Bu yönetim anlayışıyla devam edersiniz, kulübü tarihinde görülmemiş karanlıklara sokarsınız. Kazandığınız takdirde derhal radikal kararlar almalısınız. Mali disiplin, altyapı ve vakıf öncelikleriniz olmalı. Böylece kendinizi de Beşiktaş tarihinin en kötü başkanı olmaktan kurtarırsınız'' dedi.

        Artık Beşiktaş'ta kazandığı çok değerli dostluklar ve hatıralarla başbaşa kalacağını kaydeden kulübün eski yöneticisi, ''Söylediğim gibi, efsane başkan ve efsane kadro ile çok güzel günler geçirmiştim. Efsane kadronun her bir futbolcusuna, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

        ''YÖNETİM KURULU LİSTELERİNE GÖRE TAVRIMI BELİRLEYECEĞİM''

        Keçeli, yönetim kurullarında görev almayı düşünmediğini, başkan adaylarının belirleyeceği yönetim kurulu listelerine göre seçimdeki tavrını belirleyeceğini dile getirdi.

        Metin Keçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Özellikle, bu süreçte bana verdikleri destekten dolayı Hasan Arat ve Fikret Orman'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bana yönetim kurulunda yer alma konusunda teklifler gelmişti. Yönetimlerde görev almayı düşünmüyorum. Şartlar, beklentiler ve teşvikler nedeniyle başkan adaylığını düşünme gereğini duydum. Herhangi bir isme ise şu anda net destek vermeyi düşünmüyorum. Kendimi kongre gününe kadar deneyeceğim ve zorlayacağım. Belki yönetim kurulu listelerine bakacağım. Daha yeni aldığım karardan sonra kongrede nasıl bir tavır alacağımı netleştirmedim. Yönetimleri inceleyip ona göre karar vereceğim.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ