Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Keçeli'yi kamuoyuna bıraktı! - Beşiktaş Haberleri

        tv8'de 'Bizim Stadyum' programına katılan ve seçim öncesi önemli açıklamalarda bulunan Murat Aksu, başkanlığa aday olma sürecinde Hikmet Çetin'i ikna etmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

        "Şu an net karar verdik demek doğru olmaz. Başkan`la 2004-2007 arası çalıştık. Ancak anlaşmazlığımız oldu. 2007`de yönetiminden ayrıldım. Son süreçte Beşiktaş`ı hep izledim. Son iki kupadan sonra Mehmet Topuz transferi gibi sorunlar yaşandı. Taraftarın 2 kupaya rağmen büyük tepkisi oldu. Olumsuzlukları gördüm. Bu süreçte Sayın Süleyman Seba ile birkaç kez yemek yedik. Kendisiyle konuştuk; Hikmet Çetin başkan olsun. Bizde destek verelim dedik. Sayın Çetin`le konuştuk. 1.5 ay uğraştım başkanlığa ikna etmek için. Özel nedenlerden dolayı aday olmadı. Ancak kendisi `Sen aday ol. Biz seni destekleyelim` dedi. Bende aday olmaya karar verdim."

        "BORÇ 400 MİLYON DOLAR CİVARINDA"

        Kulübün borcuyla ile ilgili olarak İMKB'yi esas aldıklarını ifade eden Aksu, "Orada yer alan borç durumu 281 Milyon TL. Ben konsolide konuşuyorum. Yönetim sadece dernek borçlarını konuşuyor. Yönetime geldikten sonra Çapraz mali denetim yapıcaz, asıl borcu ve kim haklı kim haksız herkes görecek. 281 Milyon TL dışında ayrıca 60 Milyon TL Sayın Demirören`e borç var. Üstelik İ.Köybaşı, Tabata, Nihat transferi bunları kapsamıyor. Bu durumda borç 400 küsür Milyon TL`yi buluyor" dedi

        "3 SENEDE 2 KATINA ÇIKARIRIZ"

        Beşiktaş'ın kurumsal olarak idare edildiği taktirde kendi kendine yeteceğini vurgulayan Aksu sözlerine şöyle devam etti:

        "Beşiktaş`ı kurumsal olarak idare ederseniz kendi kendine yetecektir. Yayıncı kuruluşun yeni sözleşmeyle vereceği meblağ bile, düzgün kullanılırsa borcu ödemeye yetebilir. Kaynak arttırıcı birçok önlemimiz var. Gelirleri 3 senede 2 katına çıkartmak istiyoruz."

        "BAŞKANLIK SİSTEMİ OLMAYACAK"

        "2004-2007`de yönetimde bende vardım. Ama daha öncede söylediğim gibi birçok konuda görüş ayrılığımız oldu. Beşiktaş`ta başkanlık sistemi var. Sayın Başkan bugünkü bir gazetede yaptığı açıklamada, artık başkanın dediği sistem olmayacak diyor. Bu herşeyin ispatıdır aslında.Bu arada seçim döneminde kendisi benim projelerimi açıklıyor. Aslında bundan mutluluk duyuyorum. İnşallah uygulayacağımız projeleri önce Beşiktaş sonrada Türk futbolu örnek alır."

        "BAŞKAN`IN BORCU"

        "Önce hesaplar ortaya çıksın. Başkan`ın ailesiyle oturur konuşuruz hallederiz. Öncelikle takımın alacakları var. 12 Milyon TL gibi bir rakam ödenmesi gerekiyor kısa zaman içerisinde. Öncelik Başkan`ın borcu değil. Öncelik diğer ödemelerdir. Başkan isterse borcun bir kısmını hibe edebilir. Olmazsa bir ödeme planı çıkartır uzlaşarak öderiz Başkan`ın hemen paramı istiyorum diyeceğini sanmıyorum."

        "BAŞKAN OLACAĞIMDAN EMİNİM"

        "Başkan seçileceğimden eminim. Ben bu programa (Bizim Stadyum`u kastederek) önceden hazırlık yaparak gelmedim. Kimin yaptığını herkes gördü geçtiğimiz hafta. Başkan kongreyi benim sayemde kazandı. Yanında ben vardım. Şu anda tek başına. Benim başaracağımdan hiçbir şüphem yok. Beşiktaş`a yaraşır bir yönetim sözü verdik ve kurduk. Sayın Başkan listesini açıklamadan korkuyor ve kapalı liste veriyor."

        "PAZARLIK YAPMIYORUM"

        "Ben grupçularla, kimseyle pazarlık yapmayacağımı söylemiştim. biz Beşiktaş`ı nasıl yönetirizin listesini yapmaya çalıştık. Biz yönetime ilk defa 2 bayan aldık. 3 tane hesap uzmanımız var. Birbirinden değerli 18 yöneticimiz var. Onlar hala hazırlıksızlar. Pazarlıklarla bir liste yapmaya çalışıyorlar. Seçimde 12893 kişi oy kullanacak. 2000 sonrası seçimlerde %80 oranda katılım olmuş. Katılımın çok olması benim lehime olan bişey. Ben kongre simsarlarının oylarına ihtiyacım yok. Kongre üyelerinin oylarına ihtiyacım var."

        SAHTE KONGRE ÜYELERİ

        "Kongre üyeleri içerisinde en az %10 diğer takım taraftarı var. Önceki seçimlerde bu kişlere oy kullandırıldı. Bunları kimler üye yaptıysa onlar bu durumdan sorumludurlar. O kişileri kamuoyu çok iyi biliyor. Kongre üyeliğinin dejanere olduğunu düşünüyorum. O yüzden taraftara yönelik kongre projelerim var. Bu sayede simsarların ve o taraftarların temizleneceğini düşünüyorum."

        "DEL BOSQUE KONUSUNDA BENİ DİNLEMEDİLER"

        "Sayın Başkan Del Bosque`yi getirdiği gün kendisini tebrik ettim. Sözleşmeye bakabilir miyim dedim, `O`nu imzaladım, aksi halde kendisi gelmiyordu` dedi. Bu arada ben başkan olursam tek imzayla temsil etmeyeceğimi belirteyim. 2004`te sıkıntılı bir ortamdan geçtik. Ondan sonra hoca giderken ben hocayı göndermek istiyorum dedi. Bende sıkıntıları anlattım. Kendisini ikna edemedim, beklemesini istedim. Konmuştuktan sonra sözleşmeyi fesh etti. Sonrasında davayı kaybederiz dedim, uzlaşamaya gidelim dedim. O beni dinlemedi. Durum buralara geldi."

        "BENİM SİYASET DERDİM YOK, TEK DERDİM BEŞİKTAŞ"

        "Siyaset meselesi ile ilgili olarak çıkan iddialar tamamen asılsız. Ben kulübe siyaset karıştırmak isteseydim, Hikmet Çetin`i ikna etmek için uğraşmazdım. Benim seçim yönetimimimde siyasetle ilgilenen kimse yok. Benim siyaset derdim yok, benim tek derdim Beşiktaş daha iyi nasıl yönetilir. Ben hiçbir zaman spora siyaset karıştırmayı düşünmedim, düşünmem de. Biz hesap soracağız dedik, ondan sonra bu siyaset olayı patlak verdi. Bunu da patlatan sayın İsmail Ünal`dır. Benim seçim ekibimde AKP`li olan arkadaş sayım yüzde 10 ya da yüzde 20`dir. Babam önemli bir isim tamam ama ben hiç bir siyasi partiye üye değilim. Sayın başbakanla da sayın Deniz Baykal`la da bir düğünde karşılaştık. İkisi de hayırlı olsun dedi. Biz de kesinlikle siyaset yok. Ama karşı taraftar var. Yani sayın İsmail Ünal`ın, odasında Fikret Orman ile Yıldırım Demirören`i buluşturması bir siyasi baskı değil de nedir?"

        "METİN KEÇELİ KONUSUNDA TAKDİRİ BEŞİKTAŞ KAMUOYUNA BIRAKIYORUM "

        "Ben Metin Keçeli`yi listeme almayı istemiştim. Ama bana ben listeye girmem başkan adayı olurum demişti. Daha sonra biz görüştüğümüzde de kendisine siz aday oldunuz, geri çekildiniz şimdi de benim listeme girerseniz yakışık almaz. Eleştiri alırız dedim. Şimdi de Beşiktaş tarihinin en kötü başkanının yanında yer alıyor. Bu olayı Beşiktaş kamuoyu`nun takdirine bırakıyorum. Hiç şaşırmadım aslında benim beklediğim bir hareketti. Ama dediğim gibi Beşiktaş kamuoyuna bırakıyorum. Metin bey Beşiktaş için çok şeyler yapan birisidir, ama o da insandır sonuçta, hata yapabilir."

        "STADI YAPMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜ KULLANACAĞIM"

        "Dünyanın en güzel yerlerinden birinde stadımız var. Ve stadımız Anıtlar kurulu`nun müsadesi ile yapılacak. Deprem güçlendirmesi adı altında yapacağız bu stadı. 3 tribünü sırayla yıkıp eski açığı bırakacağız. Bu şekilde yapılabilir ancak. Yani Beşiktaş`ı modern bir stada kavuşturmak için çalışmalarımızı yapacağız. Yönetime geldiğim ilk gün yapacağım ilk icraatlarımdandır bu stat olayı. Ama o izinleri alma olayı bitmeden böyle bir taahhütte bulunmak istemiyorum. Fakat Beşiktaş başkanı olduğum gün bu stadın yapılması için tüm gücümle uğraşacağım. Stadın kapasitesi ancak izinlerden sonra belli olacak. Zorlandığım yerde sırf babamdan değil her Beşiktaşlıdan yardım isterim tabii ki.Yani illa siyasette olması, bürokraside olması şart değil. Ben bütün bu çevremi ve ilişkilerimi Beşiktaş için kullanacağım."

        "SEZON İÇİNDE HOCA DEĞİŞTİRMEYE KARŞIYIM"

        "Hoca konusunda çok net bir tavrım var benim. Sözleşmesi olan bir hocanın sözleşme sonuna kadar takımda kalması taraftarıyım. Sezon içinde hoca değişikliğine gidilmesine karşıyım. Ben yönetimdeyken de böyleydim. Bu sene hocamızın takımı şampiyon yapacağına inanıyorum ben. Sezon sonunda sözleşmesi bitince oturur konuşuruz."

        "GERÇEK DÜNYA YILDIZI ALMAK LAZIM"

        "Bizim asıl hedefimiz özkaynaktan oyuncu yetiştirip kendi yıldızımızı kendimiz yetiştirmektir. Ben 5-6 milyona yabancı alacağıma, 1-2 milyona 3-4 tane yıldız adayı olacak oyuncuları alırım. Yani Güney Amerika`dan, Afrika`dan oyuncular alabiliriz. Ben başkanla bu konuda çok tartıştım. Antep oyuncuları gidip 1-2 milyona alıyor sonra bize yüksek fiyatlardan satıyorlar. Gidip biz bulalım bu oyuncuları dedim. Bu oyuncuların yanına da 1 ve ya 2 tane 10-15 milyona sağlam ve gerçek dünya yıldızları alırsanız bu işler güzel olur."

        "TABATA MESELESİNİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM"

        "Tabata konusu konuşmak istemiyorum. Herkes her şeyi biliyor nasılsa. Yarın başkan olduğumda da benim futbolcum olacak. Sadece Beşiktaş`ın paralarının bu şekilde harcanmasına üzülüyorum."

        "BEŞİKTAŞ TARAFTARINI KİMSE TEMİZLEYEMEZ"

        "Başkanın 2 lafı var, tribünü temizleyeceğim ve kaliteyi yükselteceğim diye. Bu çok talihsiz bir söylemdir. Beşiktaş taraftarını kimse temizleyemez."

        "KONGRE ÜYELERİ TAKIMA SAHİP ÇIKSIN"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ