Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Ve maç tatil edildi! - Futbol Haberleri

        Olaylı geçmesi beklenen Diyarbakırspor-Bursaspor maçında üzücü olaylar yaşandı. 17. dakikada Bursaspor'un korner atışı esnasında Kırmızı-Yeşilli taraftarlar sahaya taş yağdırmaya başladı. O esnada yardımcı hakem Bülent Gökçe atılan yabancı maddeler nedeniyle bir anda yere yığıldı. Karşılaşmanın orta hakemi M.Kamil Abitoğlu da yardımcılarını alarak soyunma odasına gitti. Gözlemci ve hakemler bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra maçın oynanıp oynanmayacağına karar verecekler... Şu anda maç durdu... Futbolcular saha ortasında ısınma hareketleri yaparak, hakemlerin kararını bekliyorlar... Gelen duyumlara göre maçın tatil edileceği belirtiliyor...

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!!!

        BURSASPOR STADI TERK ETTİ! Konuk takımın oyuncuları şu an soyunma odasına gitti. Üzerlerini değişen futbolcular duş almadan yoğun güvenlik önlemleri altında stadı terk etti. MAÇ TATİL EDİLDİ Gözlemci ve hakemlerin son yaptığı toplantının ardından karşılaşmanın tatil edilmesine karar verildi.

        DİYARBAKIRSPOR-BURSASPOR STAT: Atatürk HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Kemal Yılmaz DİYARBAKIRSPOR: Gökhan, Ayman, Barış, Basem, Adnan, Bebbe, Martinovic, Baki, Celaleddin, Abdullah, Dijte TEKNİK DİREKTÖR: Güvenç Kurtar BURSASPOR: Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer, İbrahim, Mustafa Keçeli, Yenal, Hüseyin, Batalla, Ergiç, Ozan İpek, Turgay TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

        İLGİNÇ OLAYLAR

        Hakemlerin soyunma odasına gitmesinden sonra, Atatürk Stadı'nda herkes taraftarları sakinleştirmek için elinden geleni yaptı ve ortaya komik görüntüler çıktı.

        Öce bir yönetici eline mikrofonu alıp taraftarlara hitaben bir görüşme yaptı. Ancak mikrofondaki problem nedeniyle söylenenler pek anlaşılmadı.

        Ardından kırmızı yeşilli takımın kaptanı Adnan da taraftarlara isyan ederek, "İzin verin bu maç oynansın. İlk maçı kaybettik. Bunu kazanalım" dedi.

        En ilginç görüntü ise Tazemeta mikrofonu eline alınca yaşandı.

        İngilizce konuşan Tazemeta'nın söylediklerini kimse anlamadı. Daha sonra oyuncunun yanına gelen şahıs Tazameta'nın söylediklerini tribünlere tercüme etti.

        Tazemeta'nın ancak tam olarak ne demek istediği anlaşılamadı.

        HAKEMLER ZIRHLI ARAÇLA AYRILDI

        Diyarbakır-Bursaspor maçının tatil edilmesinin ardından taraftarlar stadı terketmek istemezken, hakemler stattan zırhlı araçla ayrıldı.

        TARAFTAR SAHAYA İNMEK İSTEDİ

        Diyarbakırspor-Bursaspor maçının tatil edilmesinden sonra stat çevresinde olaylar çıktı.

        Maçın tatil edilmesinin ardından bazı taraftarlar tribünlerden sahaya inmek istedi. Bunun üzerine polis, bu taraftarlara biber gazı ile müdahale etti.

        Daha sonra seyircilerin stadı terk etmesi üzerine olaylar stat dışına taştı. Stat çevresindeki cadde ve sokaklarda taraftarların taşla saldırısına karşılık güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

        Stat çevresindeki cadde ve sokaklarda olaylar sürüyor.

        BURSA BAYRAĞI YAKILDI

        Diyarbakırspor taraftarı Bursaspor bayrağını ateşe verdi.

        BASIN MENSUPLARINA TAŞ YAĞMURU

        Maçın tatil edilmesinden sonra stattan ayrılan basın mensuplarını taşıyan araç taş yağmuruna tutuldu.

        BAŞKAN HAKEME YÜKLENDİ

        Çetin Sümer, Bursaspor'u konuk ettikleri karşılaşmanın tatil edilmesi kararının yanlı olduğunu savunarak, ''Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın'' dedi.

        Diyarbakırspor Başkanı Sümer, maçın tatil edildiğini, maça verilen aradan 25 dakika sonra öğrendiğini belirterek, Bursaspor'un apar topar stattan çıkarılmasına da anlam veremediğini söyledi.

        Diyarbakır'da Fenerbahçe ve Galatasaray maçında yaşanan olayların aynısının yaşandığını ifade eden Sümer, ''Diyarbakırspor'un hakkını kimse yemeye kalkışmasın. Karar yanlı bir karardır'' diye konuştu.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz da hakemin ''tatil'' kararını yanlış bulduğunu, Bursa'da oynanan maçta Diyarbakırspor takımının karşılaştığı ve yaşadığı olayların daha büyük olduğunu savundu.

        Bursa'da çıkan olaylarda maçın tatil edilmediğini kaydeden Kılavuz, ''Bu tatil kararı kente olumsuz yansıyacaktır. Karar tatil olmamalıydı. Federasyonun bu kararla ilgili toplanıp yeni bir karar almasını umuyoruz. Maçın tatil edilmemesi gerekiyordu'' diye konuştu.

        Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar ise Bursa'da oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor'a yönelik yabancı madde atılması olayına rağmen maçın tatil edilmediğini belirtti.

        Diyarbakır'da hiçbir anons yapılmadan hakemlerin soyunma odasına gittiğini aktaran Aktar, şöyle konuştu:

        ''Hakemin amacı maçı 90 dakika oynatmak değildi. Hakemler, maçın oynanması için gereğini yapmadı. Aylardır bu maçla ilgili gerginlik vardı. Federasyon ne yazık ki bu maçın tansiyonunu düşürmek için gerekli duyarlılığı göstermedi. En adil karar, maçın tekrar edilmesidir. Diyarbakırspor'un hükmen yenik sayılması yanlış olur. Hakem yanlı bir karar verdi. Maçın tatil edilmesini gerektirecek kadar büyük olaylar yaşanmadı.''

        Öte yandan Diyarbakırspor yönetiminin, saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

        KARAR TFF'NİN

        Süper Lig'de Diyarbakırspor-Bursaspor arasında oynanan 24.hafta müsabakası, sahaya atılan yabancı maddelerin yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ı yaralaması sonucu, maçın hakemi M.Kamil Abitoğlu tarafından 16.dakikada tatil edildi. Söz konusu müsabaka ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

        BURSASPOR DİYARBAKIR'DAN AYRILDI

        Bursaspor kafilesi, tatil edilen maçın ardından özel uçakla Bursa Yenişehir Havaalanı gitmek üzere yola çıktı.

        Konuk ekibin futbolcuları ve teknik ekip, geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Havalimanı'na getirildi. Ardından da yöneticiler ve basın mensupları da sivil polis araçlarıyla havalimanına geldi. Bu arada bazı araçlar Diyarbakırlı taraftarlar tarafından taş yağmuruna maruz kaldı.

        Diyarbakır Havalimanı'nda takımla birlikte yolculuk yapmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Koç, "Diyarbakır halkı, kendi takımlarına zarar veriyor. Böyle bi ortamda futbol oynamak mümkün değildi. Hakem de zaten maçı tatil etti. Bu taraftar, takımlarına yazık ediyor" dedi.

        Karşılaşmayı izlemek için Diyarbakır'a gelen Bursaspor Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, sahada futbol oynamak için şartların müsait olmadığını, maç başlamadan önce tribünlerden su ve yabancı madde yağmurunun başladığını ifade ederek, "Korner ve taç atışını bile futbolcular yapamıyorlardı. Hakem sanırım futbol oynanamayacağını göstermek amacıyla bu kadar süre sabretti. Futbola uygun bir ortam yoktu. Bunu da tüm Türkiye canlı yayında gördü" diye konuştu.

        BURSAYA ÇOŞKULU KARŞILAMA

        Bursaspor, olaylar nedeniyle ertelenen Diyarbakırspor maçının ardından Yenişehir Havaalanı'nda büyük bir coşkuyla karşında.

        Bursasporlu taraftarlar, uçak alana inmeden saatler önce giderek, beklemeye başladı. Yeşil-beyazlı taraftarlar, Bursaspor kafilesini taşıyan uçağın alana inmesiyle coşkulu bir şekilde tezahürat yapmaya başladı.

        Taraftarlar, meşaleler yakıp, ''Alemin kralı geliyor'', ''Şampiyon Bursaspor'' tezahüratlarıyla Yenişehir Havaalanı'nı adeta Bursa Atatürk Stadı'na dönüştürdü.

        Havaalanından çıkan futbolcular, taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle kendilerini bekleyen takım otobüsüne güçlükle gidebildi.

        Bursasporlu futbolcuları taşıyan takım otobüsü, taraftarların araçlarıyla oluşturduğu uzun konvoyla Özlüce Tesisleri'nin yolunu tuttu.

        SAĞLAM ÇOK ÜZGÜN

        Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, olaylar nedeniyle tatil edilen Diyarbakırspor maçına ilişkin olarak, ''Futbol adına hiç yaşanmasını istemediğimiz, bundan sonra da sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar oldu'' dedi.

        Sağlam, Diyarbakır dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, futbol adına konuşulacak birşey olmadığı için bu konuda bir şey konuşmak istemediğini kaydetti.

        ''Gönül isterdi ki bugün oynadığımız karşılaşmanın iyi taraflarını size izah edeyim'' diyen Sağlam, Diyarbakır'a maç yapıp sahadan 3 puanla ayrılma düşüncesiyle gittiklerini, maçın olaylar nedeniyle iptal edilmesinden ötürü çok üzgün olduğunu söyledi.

        Sağlam, Diyarbakırspor deplasmanında psikolojik olarak çok yıprandıklarını, ağır yaralar aldıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

        ''Futbol adına hiç yaşanmasını istemediğimiz, bundan sonra da sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar oldu. Bundan sonraki süreçte Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararı ne olacak bilemiyorum, ama artık bu maçı unutmak istiyoruz. Allah'a şükür şu anda Bursa'ya döndük. Artık bu maçı bir kenara bırakıp bence bizim için yine çok önemli olan Kasımpaşa maçını düşünmek zorundayız ki; o da bizim için bir final karşılaşması. O yüzden yine söylüyorum, artık bu maçı unutup Kasımpaşa'yı düşüneceğiz.''

        Bir gazetecinin, ''Hafta başından beri oyuncularınızı bu maça motive etmeye çalışıyordunuz. Karşılaşma öncesi zemini kontrol etmek için sahaya çıktığınızda gördüğünüz ortam karşısında soyunma odasında oyuncularını motive etmekte zorlandınız mı?'' sorusuna Sağlam, ''Yani zorlanmamak mümkün değil. Futbol oynamak için spor adına hiçbir ortam yoktu. Yazık, sonuçta baktığımız zaman bu işten en büyük zararı yine Diyarbakırspor görecek, Diyarbakır halkı görecek. Belki saha kapanacak, belki birkaç maç seyircisiz oynayacaklar. O yüzden onlara da yazık oldu açıkçası. Ama sonuçta Allah'a, evimize döndüğümüz için şükrediyoruz'' yanıtını verdi.

        Sağlam, ''Saha olaylarının dışında stattan havaalanına gidişte meydana gelen olaylar hakkında neler söyleyeceksiniz'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

        ''Konuşup da moralimi bozmak istemiyorum. İnsanları da tahrik etmek istemiyorum. Yaşadık geçti, şükürler olsun evimize dönüyoruz. Orada emniyet bize geldi, daha taraftarlar dağılmadan bizi çıkarmak istedi. Çünkü taraftarlarda, 'hakem içeri girdi. Bir 15-20 dakika bekler, ortam yatışır tekrar maç devam eder' düşüncesi vardı. Halbuki biliyorsunuz yeni kurala göre hakem içeri girdiğinde bir daha dışarı çıkmıyor. İşte taraftarın beklentisinden faydalanıp emniyet güçleri bize 'hemen çıkalım' dedi. Orada bir televizyon kanalı olayları canlı yayınlayınca, bizim oradan ayrılışımızdan herkesin haberi oldu. O yüzden maalesef kötü niyetli insanlar organizasyon yaptılar ve yolda bir hayli bir sıkıntıyla karşılaştık. Yine de şükrediyorum.. Diyarbakır'daki emniyet görevlilerine de buradan teşekkür ediyorum. Onlar çok büyük sorumluluk aldılar, büyük fedakarlıklar yaptılar ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadan bizi uçağa kadar getirdiler.''

        KAPTAN ÖMER ERDOĞAN

        Bursaspor Takım Kaptanı Ömer Erdoğan, hakem tarafından tatil edilen Diyarbakırspor maçına ilişkin olarak, ''İki yıl Diyarbakırspor'da forma giydim ve bu süreçte hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım'' dedi.

        Ömer, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, maçın ardından üzerlerini değiştirmeden iki gruba ayrılarak polis minibüslerine bindirildiklerini, kendisinin bulunduğu minibüsün yolunun Diyarbakırspor taraftarlarınca kesildiğini, atılan taşlar nedeniyle aracın camlarının kırıldığını kaydetti.

        Kendilerini taşıyan minibüsün kaza tehlikesi atlattığını belirten Ömer, ancak şoförün yerinde müdahalesiyle kazadan kurtulduklarını, taraftarların protestosu nedeniyle Diyarbakır Polis Evi'ne sığındıklarını belirtti.

        Kaptan Ömer, hem saha içinde, hem de saha dışında istenmeyen olayların fazlasıyla yaşandığını vurgulayarak, ''İki yıl Diyarbakırspor'da forma giydim ve bu süreçte hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Olaylar Diyarbakırspor Kulübü'ne büyük zarar verecektir. Keşke bu olaylar olmasaydı. Oldukça üzgünüz'' diye konuştu.

        SERCAN: BU KADARINI BEKLEMİYORDUK

        Bursaspor'un golcü futbolcusu Sercan Yıldırım ise ısınmak için sahaya çıktıklarında taraftarların hem sözlü, hem de fiili saldırısına maruz kaldıklarını belirtti.

        ''Maçın gergin geçeceğini tahmin ediyorduk, ama bu kadarını da beklemiyorduk'' diyen Sercan, maç boyunca sahaya yabancı cisimlerin atıldığını, yan hakemin atılan bir cisimle yaralanmasının ardından maçın tatil edildiğini söyledi.

        Sercan, bir gazetecinin, ''Olaylardan futbolcular arasında kim etkilendi?'' sorusuna, ''Batalla çok şaşkındı. Bunun dışında Turgay Bahadır oldukça etkilenmişti. Yüzü bembeyaz olmuştu. Doğrusu olaylardan etkilenmemek mümkün değil. Bu olayların Türkiye'de yaşanması hoş değil. Sporda şiddetin olması hiç güzel değil'' dedi.

        Forvet oyuncusu Turgay Bahadır ise olayların şokunu uzun süre atamadıklarını anlattı.

        Maçın başından, iptal edildiği bölüme kadar sahaya sürekli yabancı maddelerin atıldığını belirten Turgay, emniyet güçlerinin yoğun çabası sonucu stattan sorun yaşamadan ayrıldıklarını, havaalanına da sorunsuz bir şekilde ulaştıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ