Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol TRABZONSPOR’A REKOR CEZA - Futbol Haberleri

        Trabzonspor'a 5 maç ceza Son dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili karar açıklandı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor'a Sivasspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama ve 31 bin YTL para cezası verdi. Trabzonspor'un üç puanının silinip silinmeyeceğine ise önümüzdeki hafta karar verilecek. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu son dakika çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor - Sivasspor maçıyla ilgili kararını bugün açıkladı. Geçen sezon oynanan Galatasaray - Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle ev sahibi takıma verilen 5 maçlık cezanın 1 maçının kötü ve çirkin tezahüratın tekrarından geldiğini, dolayısıyla saha olaylarına kesilen cezanın 4 maç olduğuna dikkat çeken yetkililer Trabzonspor'a da alt sınır olarak bunun öngörülebileceğini kaydetti. Gözler yönetimde

        Hakem tarafından tatil edilen maçın sonucunun nasıl tescil edileceği tartışmaları sürerken gözler Futbol Federasyonu yönetim kurulunun önümüzdeki hafta yapacağı toplantıya çevrildi. Yönetim kurulunun maçın sonucunu büyük bir olasılıkla Sivasspor lehine 3-0 tescil etmesi beklenirken, Trabzonspor cephesinden gelen baskılar ve son olarak federasyon yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta'nın kamuoyunu şaşırtan ve "Trabzonspor'a yanlış yapan yanar" şeklindeki açıklamalarının kararı değiştirmeye yönelik olduğu iddia edildi.

        İşte cezalar

        Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), bugün yaptığı toplantısında Trabzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Sivasspor maçında çıkan saha olayları nedeniyle Trabzonspor 5 maç seyircisiz oynama ile cezalandırılırken, kurul ayrıca bordo-mavililere 31 bin YTL para cezası verdi. Sivasspor'a da yine saha olayları nedeniyle 250 bin YTL para cezası veren kurul, Altay maçında çıkan saha olaylarından dolayı da Sakaryaspor'a 3 maç seyircisiz oynama ve 20 bin YTL para cezası cezası verdi. Ankaraspor maçında çıkan saha olayları nedeniyle Ankaragücü'nü 2 bin 500 YTL para cezası veren PFDK, Trabzonspor Medya Sorumlusu Nuri Bekar'a da hakeme sözle ve eylemle ağır şekilde hakaret etmekten ve ayrıca sportmenliğe aykırı davranışta bulunmaktan 3 ay hak mahrumiyetiyle cezalandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ