Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Top Zenit'te - Futbol Haberleri

        Rusya`nın Zenit Petersburg Takımı`nda forma giyen milli futbolcu Fatih Tekke, transferinin ancak Zenit Kulübü`nün anlaşabileceği bir kulübe gerçekleşebileceğini söyledi.

        Fatih Tekke, yaptığı açıklamada, Zenit Petersburg`un Avrupa`nın en iyi imkanlarına sahip kulüplerinden biri olduğunu belirterek, ``Çok güzel de bir kentte yaşıyorum. Ama benim Zenit`teki problemim saha dışında değil, saha içerisinde. İstediğim futbol tarzında, yeteneklerimi göstereceğim bir takım kadrosuna sahip değil. Ben futbol oynamak istiyorum. Çünkü hedefleri olan ve milli takım forması giyen bir oyuncuyum`` dedi.

        Milli takımın da önünde Avrupa ve Dünya şampiyonasının bulunduğunu ifade eden Fatih Tekke, ``Ülkeme futbol olarak en iyi hizmeti sunmak istiyorum. Bunu da iyi bir takımda, performansımı en üst düzeye çıkarabilecek bir takımda gerçekleştirebilirim. Bunun için böyle bir takımda oynamak istiyorum. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin benim transferimle ilgilendiğini biliyorum`` diye konuştu.

        Rusya`da bulunduğu durumu daha önce Trabzonspor Kulübü`ne ilettiğini belirten Fatih Tekke, bu süreçte Trabzonspor Kulübü`nün de gerekli değerlendirmeleri yaptığını, ancak şu ana dek herhangi bir anlaşma gerçekleşmediğini belirtti.

        Fatih, kendisini isteyen Fenerbahçe Kulübü`nün de Zenit Petersburg Kulübü ile görüşme halinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

        ``Şu aşamada görüşmeler sürüyor. Ben profesyonel bir oyuncuyum. Transferim de Zenit Kulübü`nün anlaşacağı bir kulübe gerçekleşebilir. Benim Trabzonspor`a herhangi bir kırgınlığım yok ve olamaz da. Trabzonspor, benim futbola başladığım, uzun süre formasını giydiğim ve kaptanlığını yaptığım bir kulüp.``

        Transferde söz hakkının Zenit Petersburg Kulübü`nde olduğunu kaydeden Fatih Tekke, şunları söyledi:

        ``Zenit Kulübü`ndeki durumumu bütün kamuoyu biliyor. Beni isteyen kulüpler de var. Dolayısıyla Zenit Kulübü ile bonserviste anlaşan bir kulüp ile profesyonellik gereği görüşeceğim. Bazı basın organlarında ailemin ağzından çıkan haberler de gerçeği yansıtmıyor. Ailem de bugüne kadarki süreçte transferimle ilgili bana karşı söylemde bulunmamıştır. Bir açıklama da yapmamışlardır.``

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ