Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Bakan Şahin'den spor camiasına veda - Futbol Haberleri

        Yeni hükümette Adalet Bakanlığı görevini üstlenen Mehmet Ali Şahin, Spordan Sorumlu yeni Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile beraber, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) düzenlediği 'Şükran Gecesi'ne katıldı.

        Avenue'de düzenlenen geceye, bakanlar Mehmet Ali Şahin ve Murat Başesgioğlu'nun yanısıra GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay, spor federasyonları başkanları, milli sporcular ve davetliler katıldı. Gecede, Bakan Şahin 4.5 yıl boyunca beraber çalıştığı spor camiasıyla vedalaştı.

        60. hükümette Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bakan Şahin, kendisini için bir veda gecesi düzenlendiği için heyecanlandığını ifade ederek, görev alanı değişse de her zaman spor camiasıyla iç içe olacağını söyledi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirilen Murat Başesgioğlu'nun sporun içinden birisi olduğunu belirten Bakan Şahin, ''Daha önceleri birçok kez mikrofon önüne çıktım. Şu anda sanki ilk kez mikrofon önüne çıkmış gibiyim ve bu nedenle de heyecanlıyım. 58. ve 59. hükümetlerde GSGM bana bağlıydı. Murat Başesgioğlu, benden daha fazla sporun içinde birisidir. Görevimi ona devrediyorum. Spor yapan Türk insanını ve spora hizmet eden herkesi çok seviyorum. 2008 Pekin Olimpiyatları'na çok sayıda sporcu ile katılmalıyız. Bu Türkiye'nin hakkıdır. En büyük rüyam, olimpiyatlara Türkiye'nin 200 sporcu ile katılıp en az 20 altın madalya almasıdır." diye konuştu.

        Bakan Şahin, görevi boyunca yaşadığı en güzel anının 2005 yılında İzmir'de düzenlenen Üniversite Oyunları'nda şampiyon olan voleybol milli takımı oyuncuları tarafından havaya atılmak olduğunu belirtirken, en kötü anılarını ise spordaki şiddet olaylarıyla yaşadığını kaydetti.

        Gecede bir konuşma yapan Bakan Başesgioğlu ise, Mehmet Ali Şahin'in hizmetlerinin her zaman takdirle anılacağının altını çizerek, "5 yıl hizmet eden bakan arkadaşımıza vefa duygusu için toplandık. Sporda vefanın anlamını kaybetmememiz gerekir. Hizmetleri her zaman takdirle anılacak. Her zaman onun yardım ve desteğini isteyeceğiz ve projelerini bitirmeye çalışacağız. Gençlik için de gerekenleri yapacağız. Yeni görevinde başarılar diliyorum. Biz de böyle veda ile teslim etmek isteriz" dedi.

        GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay da, 4.5 yıl beraber çalıştıkları ve bir ağabey gibi kendilerini destekleyen değerli bir bakanı uğurladıklarını ifade etti.

        Gecede, Bakan Şahin'e ithafen düzenlenen videonun gösterimi sırasında ise Bakan Şahin'in özel kalem müdürü Aygün Denli'nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

        BAKAN ŞAHİN'E İLGİNÇ HEDİYELER

        Spor camiasına veda eden Mehmet Ali Şahin'e ilginç bazı hediyeler verildi. Adalet Bakanı olan Mehmet Ali Şahin'e GSGM Genel Müdürü Mehmet Atalay, bir terazi hediye etti. Terazinin bir tarafının eğik olması karşısında Bakan Şahin, "Dengeleri sağlamak için biraz zamana ihtiyacımız var" dedi. Eski bakanlardan Yücel Seçkiner de, Adalet Bakanı Şahin'e hakim tokmağı hediye etti. Daha sonra, sırasıyla spor federasyonları başkanları, Bakan Şahin'e hediyelerini sundular. Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Latif Aral Aliş'in, Adalet Bakanı olan Mehmet Ali Şahin'e federasyonun simgesi olan tüfek hediye etmesi gülüşmelere neden oldu. Bakan Şahin, gecenin sonunda spor teşkilatı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ