Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor G.Saray'da 2. Polat dönemi! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında Adnan Polat 2. kez başkanlığa seçildi. Polat, Sarı-Kırmızılıların 95. dönem başkanı oldu. Genel Kurul'da toplam 24 sandıkta 5530 oy kullanıldı. Adnan Polat'a toplam 2944, Adnan Öztürk'e 2290 oy çıktı.

        Olağan seçimli genel kurul saat 10'da Galatasaray Lisesi'nde başladı. Adnan Polat oyunu 6'ncı, Adnan Öztürk ise 10. sandıkta, seçimlerin başlamasından kısa süre sonra kullandılar.

        Saat 15'de oy kullanma işlemi biterken, sandıklar teker teker açılmaya başlandı. İlk sandıkta Adnan Polat'a 152 oy çıkarken, Adnan Öztürk ise 66 oy aldı.

        Adnan Öztürk, açılan 24 sandıktan sadece 5 sandıkta rakibine üstünlük sağladı. Adnan Öztürk lehine 9. sandıkta 101'e 104, 11. sandıkta 95'e 116, 12. sandıkta 92'ye 109, 22. sandıkta 114'e 123 ve 23. sandıkta 94'e 128 şeklinde sonuçlar oluştu.

        En farklı sonuç 17. sandıkta yaşandı. Adnan Polat'a 166, Adnan Öztürk'e 71 oyun çıktığı sandıkta Polat rakibine 95 oy fark attı.

        1. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 152

        ADNAN ÖZTÜRK: 66

        2. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 132

        ADNAN ÖZTÜRK: 57

        3. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 146

        ADNAN ÖZTÜRK: 80

        4. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 133

        ADNAN ÖZTÜRK: 88

        5. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 124

        ADNAN ÖZTÜRK: 108

        6. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 127

        ADNAN ÖZTÜRK: 96

        7. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 115

        ADNAN ÖZTÜRK: 99

        8. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 122

        ADNAN ÖZTÜRK: 101

        9. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 101

        ADNAN ÖZTÜRK: 104

        10. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 115

        ADNAN ÖZTÜRK: 104

        11. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 95

        ADNAN ÖZTÜRK: 116

        12. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 91

        ADNAN ÖZTÜRK: 109

        13. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 105

        ADNAN ÖZTÜRK: 102

        14. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 106

        ADNAN ÖZTÜRK: 95

        15. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 135

        ADNAN ÖZTÜRK: 76

        16. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 115

        ADNAN ÖZTÜRK: 101

        17. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 166

        ADNAN ÖZTÜRK: 71

        18. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 143

        ADNAN ÖZTÜRK: 76

        19. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 127

        ADNAN ÖZTÜRK: 81

        20. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 133

        ADNAN ÖZTÜRK: 88

        21. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 130

        ADNAN ÖZTÜRK: 103

        22. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 114

        ADNAN ÖZTÜRK: 123

        23. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 94

        ADNAN ÖZTÜRK: 128

        24. SANDIK:

        ADNAN POLAT: 125

        ADNAN ÖZTÜRK: 118

        POLAT İLE ÖZTÜRK, SOHBET ETTİ

        Galatasaray Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda oy verme işlemi sürerken, iki başkan adayı Adnan Polat ile Adnan Öztürk, Galatasaray Lisesi'nin bahçesinde bir araya geldi.

        Oldukça samimi ortamda geçen sohbetin ardından basın mensuplarına açıklama yapan ikili, seçim yarışının dostluklarına herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını vurguladılar.

        Adnan Öztürk, Adnan Polat ile aralarında ağabey-kardeş gibi bir ilişkinin bulunduğunu ifade ederek, ''Galatasaray'da kimin başkan olduğu önemli değil. Deminden beri, kim seçilirse seçilsin, beraber ne yapabiliriz, onu konuşuyoruz'' derken, Polat ise ''Galatasaraylı olmak ayrıcalıktır denir ya, işte en büyük göstergesi burada'' ifadesini kullandı.

        VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        ESKİ FUTBOLCULARI OY KULLANMAYA GELDİ

        Galatasaray Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu sürerken, sarı-kırmızılı takımın bazı eski futbolcuları birlikte oy kullanmaya geldi.

        Galatasaray takımında daha önce futbol oynayan Hakan Şükür, Hakan Ünsal, Arif Erdem, Vedat İnceefe, Bülent Korkmaz, Hasan Şaş ve Ümit Davala, birlikte geldikleri Galatasaray Lisesi'de, 24. sandıkta hep beraber oylarını kullandılar.

        Sarı-kırmızılı oyucuların oy zarflarına, Adnan Öztürk'ün yönetim kurulu listesinin yer aldığı sarı oy pusulalarını koydukları görüldü.

        Oylarını kullandıktan sonra açıklama yapan oyuncular, seçimin Galatasaray Kulübü'ne hayırlı olması dilediklerini belirttiler.

        Diğer yandan, yine 24. sandıkta, Galatasaray'ın eski basketbolcularından ve Banvit Basketbol Takımı Antrenörü Orhun Ene de oyunu kullandı.

        ALBAYRAK'A SİTEM

        Galatasaray Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda oy kullanımına geçilmesinin ardından, kulüp başkanı Adnan Polat, koridorda karşılaştığı Abdürrahim Albayrak'a, neden seçime girdiğini sordu.

        Galatasaray Lisesi'ndeki kongrede, başkan adayı Adnan Öztürk'ün yönetim kurulu aday listesinde yer alan Abdürrahim Albayrak, başkan Adnan Polat'ın sitemiyle karşılaştı.

        Koridorda üyelerle sohbetler eden Polat, karşılaştığı Albayrak'a, ''Neden seçime girdin'' derken, eski yöneticinin, ''Her Galatasaraylı kongre üyesinin seçime girme hakkı vardır'' yanıtıyla karşılaştı.

        Polat'ın ısrarla ''Projelerin nedir, onu soruyorum sana'' demesi üzerine de Albayrak, ''Başkanım, seçilince projelerimizi görürsünüz'' cevabını verdi.

        Albayrak'ın bu konuşmadan oldukça rahatsız olması dikkati çekti.

        Öte yandan başkan Polat, sandıkları teker teker gezerek, özellikle muhalefet kanadında yer alan üyelerle sohbet edip, şakalaştı.

        Adnan Öztürk kanadında yer alan bir üyenin, ''Seçim bu sene daha güzel ve heyecanlı oluyor'' sözleri üzerine başkan Polat, ''Doğru. Daha güzel oluyor, çünkü sandıkları 24'e çıkardık. Kimse sıra beklemiyor. Herhalde bunu kastediyorsun'' diye espri yaptı.

        BAŞKAN ADAYLARI OYLARINI KULLANDI

        Adnan Polat oyunu 6'ncı, Adnan Öztürk ise 10. sandıkta, seçimlerin başlamasından kısa süre sonra kullandılar.

        Oy kullanmak için 10 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gelen Adnan Öztürk, sıradakilerin kendisine yer vermek istemesini kabul etmeyerek, sıranın kendisine gelmesini bekledi.

        Seçimlere, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de katılarak oy kullandı.

        Galatasaray Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı başladı.Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin başlangıcında divan heyeti oluşturulurken, başkanlığa da İrfan Aktar getirildi.

        "ÖNÜMÜZDEKİ İKİ YIL BU PROJELERİN BİTME DÖNEMİ OLACAK"

        Galatasaray Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın açılışında konuşan başkan Adnan Polat, görev yaptıkları iki dönemde önemli projeler başlattıklarını, önümüzdeki iki yılın bu projelerin bitme dönemi olacağını söyledi.

        Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılan kongrede, Galatasaray Kulübü'nün tarihi bir gününü yaşadıklarını anlatan mevcut başkan ve yeni dönem için de başkan adayı olan Polat, ''Seçimlerin en güzel tarafı, bütün dostlarımızı, kardeşlerimizi ve ağabeylerimizi bir arada görme imkanı bulmamızdır. Biz kulübün denetlenmesi, kurumsallaşması, şeffaflaşması konusuna önem verdik. Dışarıda bir arkadaşımız bana şeffaf olan sandıkları gösterip, 'Biraz abartmadınız mı' diye sordu. Bundan sonra Galatasaray sandıkları şeffaf olacak'' dedi.

        Mart ayı içinde, görev yaptıkları 24 ayın en yoğununu yaşadıklarını kaydeden Adnan Polat, şunları söyledi:

        ''Başlatmış olduğumuz projelerin hepsi mart ayının içine denk geldi. Biz de zamanımızın büyük bölümünü kulübün peşinde koşmakla geçirdik. Projeleri başlattık, şimdi iki sene öncesine kadar çok daha ekonomik olarak istikrarlı döneme girdik, sportif olarak yapılanmaların neticelerini almaya başladık. Dilerim ki, iki sene sonra daha iyi bir tablo olur. Dört sene önce seçimde aday bulamazken, 2 sene önce listemize insanları ikna etmek için zorlanırken, bugün yönetimime girmek isteyen 100'den fazla arkadaşımız oldu. Bu, şunu gösteriyor; biz Galatasaray'da iyi şeyler yaptık ki, yönetime girme isteği arttı. İnşallah iki sene sonra seçimde 2 değil, 4 başkan aday olur. Bu, Galatasaray'ın iyi yönetildiğinin göstergesidir.''

        Polat konuşmasını, ''Bu seçimlerin sonu ne olursa olsun, göreve gelecek başkanı hepimizin başkan ve yöneticileridir. Hepimiz Galatasaray'ı daha yükseklere çıkarmak için çalışacağız, bu da benim size sözüm olsun'' diyerek biterdi.

        Öte yandan, başkan Adnan Polat'ın ''Sandıkları şeffaflaştırdık'' açıklamasının ardından, Kongre Divan Başkanlığı'na seçilen İrfan Aktar'ın, ''Sandıklar, yeni Dernekler Kanunu'na göre yenilendi'' demesi dikkati çekti.

        "24 SAAT GALATASARAY'IN HİZMETİNDE OLACAĞIZ"

        Galatasaray Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın başlangıcında konuşan başkan adayı Adnan Öztürk, seçilseler de seçilemeseler de 24 saat Galatasaray'ın hizmetinde olacaklarını kaydetti.

        Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda genel kurul üyelerine hitap eden başkan adayı Adnan Öztürk, seçim sürecinde son 2 aydır, göreve gelmeleri halinde neler yapacaklarını aktardıklarını belirtirken, özellikle Özhan Canaydın'ı kaybetmenin büyük üzüntüsü yaşadıklarını vurguladı.

        Tüm seçim çalışmaları süresince, Yunan filozof Aristoteles'in 3 temel prensibini kullandıklarını anlatan Öztürk, ''Bunlar, (Logos) zeka ile mantık, (Patos) yürek ve (Etos) da ahlaktır. Ben burada ekibim adına, seçilsek de seçilemesek de 24 saat Galatasaray'ın hizmetinde olacağımızı teyit ediyorum'' dedi.

        OYLAMA SONA ERDİ

        Kongrede, mevcut başkan Adnan Polat ile eski yöneticilerden Adnan Öztürk, yeni dönem başkanlığı için yarışıyor. Oylama saat 15.00'de sona erdi.

        POLAT ''KIRMIZI'', ÖZTÜRK ''SARI''

        Genel kurulda başkan adaylarından Adnan Polat ''kırmızı'', Adnan Öztürk ise ''sarı'' renkli oy pusulalarını kullandı.

        POLAT'IN LİSTESİ

        Yiğit Şardan, Cemal Özgörkey, Murat Yalçındağ, Ali Haşhaş, Haldun Üstünel, Işın Çelebi, Mehmet Helvacı, Selim Sayılgan, Emir Sarıgül, Hakan Üstünberk, Vedat Eşkinat, Doğan Yalçınkaya, Yalçın Orhon, Taner Aşkın, İbrahim Çağlar.

        ÖZTÜRK'ÜN LİSTESİ

        Hayrettin Kozak, Hamdi Yasaman, Murat Ece, Ömer Kayalıoğlu, Osman Hattat, Abdürrahim Albayrak, Can Topsakal, Mehmet Cibara, Reşit Sinanlı, Emre Alkin, Fatih Gökşen, Emre Erdoğan, Cem Ersan, Necati Demirkol, Kaan Boyner.

        REKOR ALİ SAMİ YEN'DE

        Sarı-kırmızılı kulübün 105 yıllık tarihinde, şimdiye dek 33 kişi başkanlık yaparken, kulübün kurucusu ve ilk başkanı olan Ali Sami Yen, 1905-1914 tarihleri arasında üst üste 10 kez başkanlığa seçildi. Yen, böylece üst üste en fazla başkanlığa seçilen isim olarak da tarihe geçti. Ali Sami Yen, 1 yıllık aradan sonra üst üste 4 yıl daha sarı-kırmızılı kulübe başkanlık yaptı.

        Ali Sami Yen ayrıca, 15 dönem Galatasaray Kulübü'ne başkanlık yaparak ulaşılması güç bir rekoru da eline geçirdi. Bu görevi 15 yıl sürdüren Ali Sami Yen, Galatasaray'da en uzun süre başkanlık yapan kişi unvanına da sahip oldu.

        Galatasaray Kulübü'nde Ali Sami Yen'i, 7'şer kez başkanlığa seçilen Yusuf Ziya Öniş ve Suphi Batur izliyor.

        15. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL

        Galatasaray Kulübü'nde bugüne dek yapılan toplam 94 genel kurul toplantısından 15'i olağanüstü olarak gerçekleşti. Sarı-kırmızılı kulüpte başkanlar 1926, 1931, 1932 (3 kez), 1934 (2 kez), 1935, 1939 (3 kez), 1950, 1968, 1975 ve 2001 yıllarında yapılan olağanüstü genel kurul toplantılarıyla belirlendi.

        GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANLARI

        Galatasaray Kulübü'ne şimdiye dek başkanlık yapan kişiler ve görev dönemleri şöyle:

        1905-18, 1925 Ali Sami Yen

        1919-22, 1934 Refik Cevdet Kalpakçıoğlu

        1922-24, 1950-52 Yusuf Ziya Öniş

        1925 Ali Haydar Şekip

        1926 Ahmet Robenson

        1927 Adnan İbrahim Pirioğlu

        1928-29 Necmettin Sadak

        1929-30 Abidin Daver

        1930-31, 1933 Ahmet Kara

        1931-32 Tahir Kevkep

        1932-33, 1933-34 Ali Haydar Barşal

        1933 Fethi İsfendiyaroğlu

        1934-36 Ethem Mememencioğlu

        1936-37 Saim Gogen

        1937-39, 1944 Sedat Ziya Kantoğlu

        1939 Nizan Nuri

        1939 Adnan Akıska

        1940-42 Tevfik Ali Çınar

        1942-43 Osman Dardağan

        1944-46 Muslihittin Peykoğlu

        1946-50, 1965-68 Suphi Batur

        1953, 1962-64 Ulvi Yenal

        1954-56, 1960-62 Refik Selimoğlu

        1957-59 Sadık Giz

        1969-73, 1975-79 Selahattin Beyazıt

        1973-75 Prof. Dr. Mustafa Pekin

        1979-84, 1984-86 Prof. Dr. Ali Uras

        1986-88, 1988-90 Dr. Ali Tanrıyar

        1990-92, 1992-96 Alp Yalman

        1996-2001 Faruk Süren

        2001-2002 Mehmet Cansun

        2002-2008 Özhan Canaydın

        2008-2010 Adnan Polat

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ