Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Yunanistan 2. tur başarı! - Futbol Haberleri

        Yunanistan, 2010 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda mücadele edecek.

        Arjantin, Nijerya ve Güney Kore ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Yunanistan'ın kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Yunanistan, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 2. grupta İsviçre'nin ardından 2. sırada yer aldı ve Ukrayna ile oynadığı play-off maçlarının ardından Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        İsviçre grup maçlarında şu sonuçları aldı:

        Lüksemburg 0-3 Yunanistan

        Letonya 0-2 Yunanistan

        Yunanistan 3-0 Moldova

        Yunanistan 1-2 İsviçre

        İsrail 1-1 Yunanistan

        Yunanistan 2-1 İsrail

        İsviçre 2-0 Yunanistan

        Moldova 1-1 Yunanistan

        Yunanistan 5-2 Letonya

        Yunanistan 2-1 Lüksemburg

        Grupta puan durumu şöyle oluştu:

        PUAN DURUMU

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        İsviçre 10 6 3 1 18 8 21

        Yunanistan 10 6 2 2 20 10 20

        Letonya 10 5 2 3 18 15 17

        İsrail 10 4 4 2 20 10 16

        Lüksemburg 10 1 2 7 4 25 5

        Moldova 10 0 3 7 6 18 3

        Yunanistan ile Ukrayna arasındaki Play off maçları da şöyle sonuçlandı:

        Yunanistan 0-0 Ukrayna

        Ukrayna 0-1 Yunanistan

        TEKNİK DİREKTÖR

        Otto Rehhagel

        Çalıştırdığı takımlar: Kickers Offenbach, Werder Bremen, Borussia Dortmund, Arminia Bielefeld, Fortuna Düsseldorf, Bayern Münih, Kaiserslautern

        Başarıları: Almanya Şampiyonluğu (1988, 1993, 1998), Almanya Kupası (1980, 1991, 1994), Avrupa Kupa Galipleri Kupası (1992), Avrupa Şampiyonluğu (2004)

        Kariyeri: 72 yaşındaki Otto Rehhagel, Yunanistan Milli Takımının en uzun süre görev yapan ve en başarılı teknik direktörü olmasının yanı sıra, gelmiş geçmiş en başarılı Alman teknik direktörler arasında da yer alıyor.

        Almanya'nın Kickers Offenbach, SV Werder Bremen, Borussia Dortmund, Arminia Bielefeld, Fortuna Düsseldorf, FC Bayern Munich ve Kaiserslautern takımlarını çalıştıran Rehhagel, 2001'de Yunanistan milli takımının başına geçti.

        Futbolcuyken savunmada oynayan ve takımlarını savunma ağırlıklı oynatan Rehhagel'in başına geçtiği Yunanistan Milli Takımı, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyon oldu.

        2006 Dünya Kupası elemelerinde başarılı olamayarak finallere katılamayan Yunanistan, 2010 Dünya Kupası'na katılmak için de play-off oynamak zorunda kaldı.

        Güçlü Tarafları: Otto Rehhagel'in fazla otoriter bulunan ve ''herkes benim istediğimi söylemekte özgürdür'' yönündeki tarzı, birçok kişiyi sinirlendiriyor ve bu tarzı ''Ottokrasi'' diye adlandırılıyor. Ancak bu tarzı Rehhagel'e en zor maçlarda bile avantaj sağlıyor. Rehhagel'in daha ofansif bir anlayış benimsemeyi reddetmesi de sıkça eleştiriliyor. Ancak Alman teknik adam Yunanistan'ın elindeki oyuncularla başka bir oyun tarzını uygulayamayacağı görüşünde.

        Zayıf Tarafları: Rehhagel'in savunma taktikleri başarılı oluyor, ancak bazı oyuncular, kendilerine daha fazla esneklik tanınmasının takımın yararına olacağı düşünüyor. Rehhagel'in yaşlı oyunculara çok güvenmesinin de genç oyuncuları etkilediği belirtiliyor.

        Taktikleri: Takımını hemen her maçta 4-5-1 düzeninde oynatan Rehhagel'in bu taktikten Dünya Kupası'nda da vazgeçmeyeceği sanılıyor. Rehhagel'in güçlü takımlara karşı takımını 5-4-1 de oynatabileceği belirtiliyor. Rehhagel'in takımı, duran toplardan gol bulmasıyla da tanınıyor.

        Dünya Kupası Tahmini: Daha önce dünya kupalarını puansız kapatan Yunanistan'ın 2. tura geçmesinin büyük başarı olacağı sanılıyor.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Sotirios Kyrgiakos (Savunma)

        Otto Rehagel'in savunmada güvendiği isimlerin başında gelen Kyrgiakos, top çalmada ve hava toplarındaki başarısıyla dikkati çekiyor.

        Hücuma çıkmaktan çekinmeyen Kyrgiakos, güçlü, cesur ve agresif yapısıyla biliniyor.

        Giorgos Karagounis (Orta Saha)

        Yunanistan'ın şampiyon olduğu 2004'taki Avrupa Şampiyonası'nda takımının ilk golünü atan 33 yaşındaki Karagounis, Panathinaikos, İnter ve Benfica'da oldukça başarılı bir kariyer yaptı.

        Yunanlıların Gattuso'su olarak görülen futbolcu, çalışkanlığı ve serbest vuruşlardaki başarısıyla biliniyor. Hem savunma, hem de hücuma yönelik orta saha oyuncusu olan Karagounis, ikili mücadelelerde de iyi bir istatistiğe sahip.

        Theofanis Gekas (Forvet)

        Topla doğru zamanda, doğru yerde buluşma özelliğine sahip nadir oyunculardan biri olan Gekas, oyunu çok iyi okuyabiliyor ve hareketliliğiyle rakip savunmada kargaşaya neden oluyor. Çok güçlü bir yapısı bulunmayan oyuncu, hava toplarında da oldukça zayıf.

        Angelos Charisteas (Forvet)

        2004'teki Avrupa Şampiyonası'nın finalinde kupayı kazandıran golü atarak ülke tarihe geçen Charisteas, takımının fizik gücüne büyük katkı sağlıyor ve hedefe çalışkanlığıyla yaklaşıyor. Hava toplarında da üstün olan futbolcu, oyunu iyi gözlemleyebiliyor ve bu yeteneğiyle takım arkadaşlarının boşluk bulmasına olanak sağlıyor.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Daha önce bir kez 1994'te Dünya Kupası'na katılan Yunanistan, Nijerya, Arjantin ve Bulgaristan ile aynı gruptaydı.

        3 maçını da kaybeden Yunanistan 10 gol yedi, hiç gol atamadı ve turnuvadan elendi.

        MAÇ TAKVİMİ

        12 Haziran - Yunanistan - Güney Kore (Nelson Mandela Bay/Port Elizabeth)

        17 Haziran - Yunanistan - Nijerya (Mangaung / Bloemfontein)

        22 Haziran - Yunanistan - Arjantin (Polokwane)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ