Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Güney Kore Lider tamamladı! - Futbol Haberleri

        Arjantin, Yunanistan ve Nijerya ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Güney Kore'nin kupaya nasıl katıldığı, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları ve olası oyun düzeniyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Güney Kore, 2010 Dünya Kupası Asya elemelerine 3. turdan katıldı. Bu turda Kuzey Kore, Ürdün ve Türkmenistan ile 3. grupta yer alan Güney Kore, gruptan 1. sırada çıkarak 4. tura kaldı.

        Bu turda 2. grupta yer alan Güney Kore, ilk iki takımın finallere kaldığı grubu 1. sırada tamamladı ve 2010 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        Bu turda Güney Kore şu sonuçları elde etti:

        Kuzey Kore 1-1 Güney Kore

        Güney Kore 4-1 Birleşik Arap Emirlikleri

        Suudi Arabistan 0-2 Güney Kore

        İran 1-1 Güney Kore

        Güney Kore 1-0 Kuzey Kore

        Birleşik Arap Emirlikleri 0-2 Güney Kore

        Güney Kore 0-0 Suudi Arabistan

        Güney Kore 1-1 İran

        PUAN DURUMU

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        Güney Kore 8 4 4 0 12 4 16

        Kuzey Kore 8 3 3 2 7 5 12

        Suudi Arabistan 8 3 3 2 8 8 12

        İran 8 2 5 1 8 7 11

        BAE 8 0 1 7 6 17 1

        TEKNİK DİREKTÖR

        Huh Jung-Moo:

        Çalıştırdığı Takımlar: Pohang Atoms, Güney Kore Milli takımı ve Chunnam Dragons

        Kariyeri: Güney Kore'nin teknik direktörlüğünü 55 yaşındaki Huh Jung-Moo yapıyor. Daha önce Pohang Atoms ve Chunnam Dragons takımlarının dışında milli takımda da görev yapan Huh, 2007'de 3. kez Güney Kore Milli Takımı'nın başına geçti.

        Futbolcuyken Güney Kore milli takımında 84 kez forma giyen Huh, milli takımda ilk olarak 1989'da yardımcı antrenör olarak görev aldı. Basında, sık sık Güney Kore'yi 2010 finallerine taşımayı başaran Huh Jung-Moo'nun yerine yabancı teknik adam getirileceğine yönelik haberler yer aldı.

        Güçlü Tarafları: Huh, medyada eleme gruplarında oynattığı futbol nedeniyle eleştiriliyordu. Ancak Güney Kore ligindeki yeni oyuncuları takıma adapte ederek, kazanma alışkanlığı olan bir takım oluşturdu.

        Zayıf Yönleri: Huh'un savunmayı yeterince güçlendirememesi eleştiriliyor. Bazı spor yazarları, takımın savunmasının deneyimsiz genç oyunculardan kurulu olduğunu söylüyor. Ürdün ile 2-2 berabere sonuçlanan bir maçtan sonra kalecisi Kim Yong-Dae'yi basının önünde eleştirmesi de olumsuz karşılandı.

        Taktikleri: Başlarda genellikle 3-4-1-2 sistemini tercih eden Huh, son dönemlerde takımını 4-4-2 dizilişiyle oynatıyor. Huh, maçlarda takımın sistemine sık sık müdahale ediyor.

        Dünya Kupası Tahmini: ''Güney Kore, 1986'dan beri tüm Dünya Kupalarına katıldı ve 2002'de yarı final oynadı. Ancak bu başarıyı tekrarlayabilecekleri sanılmıyor.

        ADAY KADROSU

        Kaleciler: Lee Woon-jae (Suwon), Kim Young-kwang (Ulsan), Jung Sung-ryong (Seongnam)

        Savunma: Kang Min-soo (Suwon), Kwak Tae-hwi (Kyoto), Kim Dong-jin (Ulsan), Kim Hyung-il (Pohang), Oh Beom-seok (Ulsan), Lee Young-pyo (Al Hilal), Lee Jung-soo (Kashima Antlers), Hwang Jae-won (Pohang), Cho Won-hee (Wigan), Cha Doo-ri (Freiburg), Cho Yong-hyung (Jeju)

        Orta Saha: Koo Ja-cheol (Jeju), Ki Sung-yong (Celtic), Kim Bo-kyung (Oita), Kim Nam-il (Tom Tomsk), Shin Hung-min (Pohang), Kim Jae-sung (Pohang), Kim Jung-woo (Gwangju), Lee Chung-yong (Bolton), Kim Chi-woo (Seoul), Park Ji-sung (Manchester United)

        Forvet: Park Ju-young (Monaco), Ahn Jung-hwan (Dalian Shide), Lee Seung-ryul (Seoul), Yeom Ki-hun (Suwon), Lee Keun-ho (Jubilo Iwata), Lee Dong-guk (Jeonbuk)

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR

        Park Chu Young: (Forvet)

        Asya'nın en iyi oyuncularından olan Park Chu Young, Monaco'da forma giyiyor. 24 yaşındaki Park, yaratıcı bir oyuncu ve duran toplarda çok etkili. Park, özellikle ceza sahası yakınlarında kazanılan serbest vuruşlarda rakip için tehlike oluşturuyor.

        Park Ji Sung: (Orta Saha)

        Güney Kore'nin orta sahadaki dinamosu Park Ji Sung, İngiltere'nin Manchester United takımında oynuyor. Takımın kaptanı olan Park, top hakimiyeti yüksek olan, mücadeleci, çok koşan ve çalışkan bir oyuncu. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi nedeniyle ''Üç akciğerli'' lakabıyla anılan Park, baskıya da alışık.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Güney Kore'nin katıldığı Dünya Kupası finallerinde aldığı sonuçlar şöyle:

        1954 - İlk tur

        1986 - İlk tur

        1990 - İlk tur

        1994 - İlk tur

        1998 - İlk tur

        2002 - 4.

        2006 - İlk tur

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ